KAPROS SAVANYÚSÁG TARTÓSÍTÓ 200G
TermékleírásJellemzők Két ötliteres savanyúság eltevéséhez ÖsszetételKonyhasó,
Mustármag, Tartósítószer (nátrium-benzoát), Koriandermag, Kapormag (min. 1%),
Fekete bors, Tört babérlevél Elkészítés és tárolásElkészítés és felhasználás A
tasak tartalma két ötliteres üveghez elegendő. Forraljunk fel 4,5 l vizet.
Öntsük a forrásban lévő vízhez a tasak tartalmát, és néhány percig együtt
forraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd 4 dl 20%-os ecetet (vagy 8 dl 10%-os ecetet)
adjunk hozzá. Néhányszor keverjük meg. Csemegeuborka: Az alaposan megtisztított,
megmosott, lehetőleg nem túlságosan nagy uborkát rakjuk ötliteres tiszta
üvegekbe. Falapocskával szorítsuk le. Üvegenként szórjunk bele 10-12 dkg cukrot.
A kihűlt lét öntsük rá az uborkákra, ügyelve, hogy a fűszerek egyenletesen
osztódjanak el a két üveg között. Ezután megnedvesített celofánnal kössük le az
üvegeket. Ecetes paprika: Ugyanúgy járjunk el, mint a csemegeuborkánál, de
cukrot nem teszünk hozzá. Káposztával töltött paprika: A cecei vagy bogyiszlói
paprika belsejét kicsumázzuk és enyhén sózott, köménymagozott, csíkra vágott
friss káposztával megtöltjük. Tárolás Száraz, hűvös helyen tárolandó! Biztonsági
információkA Kapros savanyúságtartósító szer használata esetén más tartósítószer
alkalmazása esetleg veszélyes lehet, s ezért tilos!
Mustármag, Tartósítószer (nátrium-benzoát), Koriandermag, Kapormag (min. 1%),
Fekete bors, Tört babérlevél Elkészítés és tárolásElkészítés és felhasználás A
tasak tartalma két ötliteres üveghez elegendő. Forraljunk fel 4,5 l vizet.
Öntsük a forrásban lévő vízhez a tasak tartalmát, és néhány percig együtt
forraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd 4 dl 20%-os ecetet (vagy 8 dl 10%-os ecetet)
adjunk hozzá. Néhányszor keverjük meg. Csemegeuborka: Az alaposan megtisztított,
megmosott, lehetőleg nem túlságosan nagy uborkát rakjuk ötliteres tiszta
üvegekbe. Falapocskával szorítsuk le. Üvegenként szórjunk bele 10-12 dkg cukrot.
A kihűlt lét öntsük rá az uborkákra, ügyelve, hogy a fűszerek egyenletesen
osztódjanak el a két üveg között. Ezután megnedvesített celofánnal kössük le az
üvegeket. Ecetes paprika: Ugyanúgy járjunk el, mint a csemegeuborkánál, de
cukrot nem teszünk hozzá. Káposztával töltött paprika: A cecei vagy bogyiszlói
paprika belsejét kicsumázzuk és enyhén sózott, köménymagozott, csíkra vágott
friss káposztával megtöltjük. Tárolás Száraz, hűvös helyen tárolandó! Biztonsági
információkA Kapros savanyúságtartósító szer használata esetén más tartósítószer
alkalmazása esetleg veszélyes lehet, s ezért tilos!
Adatlap
Ár: | 269 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.01.19 |
Eddig megtekintették 5 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "KAPROS SAVANYÚSÁG TARTÓSÍTÓ 200G" című hirdetést látja. (fent)