Betöltés...

Nature Cookta szőlőmag finomőrlemény 250 g

Napjainkban egyre több olyan káros hatással találkozunk, melyek így vagy úgy, de
hatással vannak szervezetünkre. A szennyezett víz és a szennyezett levegő, a
pollenek, az ételeinkben található tartósítószerek, vagy akár a stresszes
életmód mind szervezetünket károsítja. Nem foglalkozunk ezekkel a nem egészséges
terhelésekkel, és nem számolunk a következményekkel. Pedig ezek hatására
szervezetünkben egyre több és több szabadgyök termelődik, melyek károsítják
egészséges sejtjeinket. A szabadgyökök termelése a szervezet önfenntartó
funkciójában is fontos szerepet játszik, hiszen sejtjeink egy része azért termel
szabadgyököket, hogy a kórokozókat elpusztítsa. Más esetben szabadgyökök
termelése a véralvadásra, vérnyomás szabályozására van hatással. Addig nincs is
gond, amíg megfelelő mennyiségű szabadgyök termelődik, hiszen szervezetünk
semlegesíteni is képes őket. Ha azonban a kelleténél több van jelen
szervezetünkben, felborulhat a természetes egyensúly, és így a káros sejtek
mellett az egészségesek is veszélybe kerülhetnek. Ezért nagyon fontos, hogy
megfelelő táplálkozással, tápanyagokkal, és a ránk ható ártalmak csökkentésével
próbáljuk fenntartani a szervezetünk természetes egyensúlyát, vagy szükség
esetén visszaállítani azt. Helyes táplálkozással is segíthetünk a szabadgyökök
túltermelődését kiküszöbölni. Szentgyörgyi Albert 1936-ban mondta ki először,
hogy a legtöbb természetes antioxidánst a szőlőmag tartalmazza. A Nature Cookta
Szőlőmag finom őrleményben rengeteg antioxidáns, polifenol található, átlagos
polifenol tartalma 2500 mg/100 g. A polifenolok antioxidáns hatású összetevői
segítenek az oxidatív folyamatok meggátolásában. A szőlőmag finom őrleményben
nem csak, hogy nagy mennyiségben találhatóak meg a polifenolok, de a különleges
eljárásnak köszönhetően, melyet a szőlőmagon végeznek, a felszívódásuk is nagy
százalékú. A mikroőrlési eljárás következtében a szőlőmagokat szétterítik, és
egy kiterített mag felülete kb. fél m2, így majdnem 100 százalékos a
felszívódási arány a szervezetben. A Nature Cookta Szőlőmag finom őrlemény,
ahogyan a szőlőmag liszt is, beilleszthető a paleolit étrendbe. Készítése során
vegyszermentesen, hidegen sajtolják az olajat a magjából, ezután finom lisztté
őrlik az így kapott, zsírtalanított magot. A finom őrleményt pedig még a
szőlőmag lisztnél is finomabb szemcsés lisztté őrlik. A különleges eljárás során
omega6 tartalma is csökken, ezért kiváló alapanyaga a paleolit étrendnek. A
kissé kesernyés, de nem savanyú port többféleképpen tudjuk felhasználni a
konyhában. Használhatjuk sütésnél, kitűnő süteményeket, palacsintát készíthetünk
vele, ilyenkor körülbelül a liszt 3 százalékának megfelelő mennyiséget adjunk
hozzá. Fonott kalács készítésénél pedig a kakaó egy részét is kiválthatjuk vele.
Mézzel, vízzel elkeverve arcpakolást is készíthetünk, melynek frissítő hatása
van, így nem csak a konyhában, hanem a kozmetikában is felhasználható.
Összetétele: 100 százalék szőlőmag őrlemény 100 g Szőlőmag finom őrlemény
tartalmaz Energia: 344 kcal/1456 kJ Rost: 70 g Zsír: 8 g 70 százaléka telítetlen
zsírsav Összpolifenol 2500 mg A táblázatban szereplő adatok tájékoztató
jellegűek

Tovább
Adatlap
Ár: 1.481 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.11.30
Eddig megtekintették 7 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Nature Cookta szőlőmag finomőrlemény 250 g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta szőlőmag finomőrlemény 250 g" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem