BioMenü BIO FEKETE RIZS 500 g
Tiltott vagy lila rizs! A fekete rizsnek a legmagasabb az
antioxidáns-aktivitása, és több fehérjét tartalmaz, mint a barna rizs A fekete
rizs az Oryza sativa fajhoz tartozó rizsfajta. Tiltott vagy lila rizsnek is
nevezik, mivel az ősi Kínában állítólag a fekete rizst olyan különlegesnek és
táplálónak tartották, hogy a fogyasztása királyi családon kívül mindenki számára
tiltott volt. A fekete rizs jellegzetes fekete-lila színét az antocianin nevű
pigmenttől kapja, amely erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ma,
enyhe, diós ízének, rágós állagának és számos táplálkozási előnyének
köszönhetően a fekete rizs a világ számos konyhájában megtalálható. Bár nem
annyira elterjedt, mint más rizsfajták, a fekete rizsnek a legmagasabb az
antioxidáns-aktivitása, és több fehérjét tartalmaz, mint a barna rizs. A fekete
rizs több, mint egy tápláló gabona. Mély lila színe főzéskor még a legegyszerűbb
ételt is látványos, lenyűgöző étellé varázsolhatja. Bio; Vegán; Természetes
anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges
színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott
cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Gluténmentes; Telített zsírban szegény;
Alacsony cukortartalmú; Élelmirost-forrás; Nátriummentes/Sómentes Adagolás,
javasolt felhasználás, tárolás Egy adag = ízlés szerint ízlés szerint Annak
érdekében, hogy a rizs ne váljon gumiszerűvé főzés közben, javasoljuk, hogy
főzés előtt öblítse le hideg víz alatt, hogy eltávolítsa a felületről a
felesleges keményítőt. Keverje össze a rizst és a vizet vagy alaplét egy
serpenyőben, közepes lángon. Minden csésze (180 gramm) nyers fekete rizshez
használjon 300 ml vizet vagy alaplevet. Ha felforrt, fedje le, és állítsa a
lángot alapra. Főzze a rizst 30-35 percig, vagy amíg a rizs megpuhul, rágós
lesz, és az összes folyadékot felszívja. Vegye le a serpenyőt a tűzről, és
hagyja állni a rizst 5 percig, mielőtt leveszi a fedőt. Tálalás előtt villával
lazítsa fel a rizst. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők 100% bio fekete rizs (Oryza sativa)Összetevők táblázata Egységenként
100 gEnergia1572 kJ/375 kcalZsír3,5 g- amelyben telített zsírsav1,0
gSzénhidrát75,0 g- amelyben cukor1,0 gRost4,0 gFehérje (protein)8,0 gSó0,0
gÁtlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen
felülvizsgáljuk.Figyelmeztetések MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a
táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően,
illetve az idő múlásával. A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag
gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló
általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak,
nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a
termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye
figyelembe!
antioxidáns-aktivitása, és több fehérjét tartalmaz, mint a barna rizs A fekete
rizs az Oryza sativa fajhoz tartozó rizsfajta. Tiltott vagy lila rizsnek is
nevezik, mivel az ősi Kínában állítólag a fekete rizst olyan különlegesnek és
táplálónak tartották, hogy a fogyasztása királyi családon kívül mindenki számára
tiltott volt. A fekete rizs jellegzetes fekete-lila színét az antocianin nevű
pigmenttől kapja, amely erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Ma,
enyhe, diós ízének, rágós állagának és számos táplálkozási előnyének
köszönhetően a fekete rizs a világ számos konyhájában megtalálható. Bár nem
annyira elterjedt, mint más rizsfajták, a fekete rizsnek a legmagasabb az
antioxidáns-aktivitása, és több fehérjét tartalmaz, mint a barna rizs. A fekete
rizs több, mint egy tápláló gabona. Mély lila színe főzéskor még a legegyszerűbb
ételt is látványos, lenyűgöző étellé varázsolhatja. Bio; Vegán; Természetes
anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges
színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott
cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Gluténmentes; Telített zsírban szegény;
Alacsony cukortartalmú; Élelmirost-forrás; Nátriummentes/Sómentes Adagolás,
javasolt felhasználás, tárolás Egy adag = ízlés szerint ízlés szerint Annak
érdekében, hogy a rizs ne váljon gumiszerűvé főzés közben, javasoljuk, hogy
főzés előtt öblítse le hideg víz alatt, hogy eltávolítsa a felületről a
felesleges keményítőt. Keverje össze a rizst és a vizet vagy alaplét egy
serpenyőben, közepes lángon. Minden csésze (180 gramm) nyers fekete rizshez
használjon 300 ml vizet vagy alaplevet. Ha felforrt, fedje le, és állítsa a
lángot alapra. Főzze a rizst 30-35 percig, vagy amíg a rizs megpuhul, rágós
lesz, és az összes folyadékot felszívja. Vegye le a serpenyőt a tűzről, és
hagyja állni a rizst 5 percig, mielőtt leveszi a fedőt. Tálalás előtt villával
lazítsa fel a rizst. Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetevők 100% bio fekete rizs (Oryza sativa)Összetevők táblázata Egységenként
100 gEnergia1572 kJ/375 kcalZsír3,5 g- amelyben telített zsírsav1,0
gSzénhidrát75,0 g- amelyben cukor1,0 gRost4,0 gFehérje (protein)8,0 gSó0,0
gÁtlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen
felülvizsgáljuk.Figyelmeztetések MinőségiTermészetes termékről lévén szó, a
táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően,
illetve az idő múlásával. A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag
gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló
általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak,
nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a
termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye
figyelembe!
Adatlap
Ár: | 3.509 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.07.13 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "BioMenü BIO FEKETE RIZS 500 g" című hirdetést látja. (fent)