Pörkölt, sós kesudió 1Kg
Pörkölt, sós kesudio?, max 1 % sótartalommalA kesu Ko?ze?p-Amerika?ban o?shonos
o?ro?kzo?ld no?ve?ny. A szo?mo?rcefe?le?k csala?dja?ba tartozik. A kesufa 5-10
me?ter magasra no? meg. Valo?di terme?se, a kesudio?, a megvastagodott kocsa?ny
alja?n tala?lhato?.Az olajos magok ko?ze? tartozo? kesudio? sza?mos jo?te?kony
hata?st gyakorol szervezetu?nkre. Energiatartalma magas, eze?rt fogyni
va?gyo?knak csak me?rte?kkel aja?nlott a fogyaszta?sa. Legfontosabb vitaminjai,
a?sva?nyi anyagjai ko?ze? sorolhatjuk a B2-, B3-, B6-, E-vitaminokat, biotint,
folsavat, jo?dot, manga?nt, magne?ziumot, ka?liumot, kalciumot, rezet, vasat,
szele?nt, cinket. A flavonoidok ko?ze? tartozo? proantocianoidjai a daganatos
betegse?gek megelo?ze?se?ben ja?tszanak szerepet. Hozza?ja?rul a szi?v-e?s
e?rrendszeri betegse?gek megelo?ze?se?hez teli?tetlen zsi?rsavtartalma e?s
rostjai szi?vve?do? hata?sa re?ve?n. Ezenki?vu?l cso?kkenti a ?rossz? LDL
koleszterin szintje?t is. Arginin aminosavja kedvezo? hata?ssal van a sejtek
e?lettani folyamataira, ero?si?ti immunrendszeru?nket. Testu?nk nitroge?n-oxid
termele?se?ben is szerepet ja?tszik, mely leheto?ve? teszi, hogy ereink ta?gak
maradjanak. A nitroge?n-oxid e?s arginin egyu?ttesen javi?tja?k a keringe?st.
Kutata?sok szerint a kesudio?ban tala?lhato? savak hate?konyak a Streptococcus
bakte?rium fogszuvasoda?se?rt felelo?s fajta?ja ellen, valamint a gyulladt fog
gyo?gyula?sa?hoz is hozza?ja?rulhatunk fogyaszta?sa?val. Jelento?s re?ztartalma
a haj e?s a bo?r feste?kanyaga?nak, a melaninnak az elo?a?lli?ta?sa?t segi?ti.
Semlegesi?ti a szabadgyo?ko?ket, szerepet ja?tszik a ve?rke?pze?sben e?s a
ko?zponti idegrendszer mu?ko?de?se?ben is. Magne?zium e?s kalciumtartalma a?ltal
re?szt vesz a csontok e?s fogak fele?pi?te?se?ben, a csontritkula?s
megelo?ze?se?ben. A magne?zium szaba?lyozza a sejtek ha?rtya?ja?nak
a?tereszto?ke?pesse?ge?t e?s az idegrendszer sejtjeinek mu?ko?de?se?ben is
szerepe van. Az alacsony magne?zium bevitel hozza?ja?rulhat a magas ve?rnyoma?s
e?s szi?vroham kialakula?sa?hoz. A cink elo?segi?ti a sebek gyo?gyula?sa?t,
fokozza az agymu?ko?de?st, segi?t mego?rizni a bo?r sze?pse?ge?t. B-vitaminjai
az idegrendszer mu?ko?de?se?t segi?tik. B2-vitaminja szu?kse?ges a zsi?rsavak
lebonta?sa?hoz, a sze?nhidra?tok anyagcsere?je?hez, nya?lkaha?rtya e?pse?ge?hez,
szo?veti le?gze?shez. Gyermekeknek kiza?ro?lag egy e?ves kor felett adhato?,
ugyanis kiva?lthat a mogyoro?hoz hasonlo? allergia?t! Fogyaszthatjuk maga?ban,
mu?zlihez, sala?ta?khoz vagy zo?ldse?ges e?telekhez. Viszonylag gyorsan e?s
ko?nnyen puhul, i?gy levesekhez, ku?lo?nfe?le ragukhoz is hozza?adhatjuk, vagy
aka?r a ko?retnek sza?nt rizshez, krumplihoz. A fo?ldimogyoro?bo?l ke?szi?theto?
vaj minta?ja?ra a kesudio?bo?l is ke?szi?thetu?nk vajat, amit felhaszna?lhatunk
szo?szokhoz, su?teme?nyekhez, vagy kenye?rre is kenhetju?k.
o?ro?kzo?ld no?ve?ny. A szo?mo?rcefe?le?k csala?dja?ba tartozik. A kesufa 5-10
me?ter magasra no? meg. Valo?di terme?se, a kesudio?, a megvastagodott kocsa?ny
alja?n tala?lhato?.Az olajos magok ko?ze? tartozo? kesudio? sza?mos jo?te?kony
hata?st gyakorol szervezetu?nkre. Energiatartalma magas, eze?rt fogyni
va?gyo?knak csak me?rte?kkel aja?nlott a fogyaszta?sa. Legfontosabb vitaminjai,
a?sva?nyi anyagjai ko?ze? sorolhatjuk a B2-, B3-, B6-, E-vitaminokat, biotint,
folsavat, jo?dot, manga?nt, magne?ziumot, ka?liumot, kalciumot, rezet, vasat,
szele?nt, cinket. A flavonoidok ko?ze? tartozo? proantocianoidjai a daganatos
betegse?gek megelo?ze?se?ben ja?tszanak szerepet. Hozza?ja?rul a szi?v-e?s
e?rrendszeri betegse?gek megelo?ze?se?hez teli?tetlen zsi?rsavtartalma e?s
rostjai szi?vve?do? hata?sa re?ve?n. Ezenki?vu?l cso?kkenti a ?rossz? LDL
koleszterin szintje?t is. Arginin aminosavja kedvezo? hata?ssal van a sejtek
e?lettani folyamataira, ero?si?ti immunrendszeru?nket. Testu?nk nitroge?n-oxid
termele?se?ben is szerepet ja?tszik, mely leheto?ve? teszi, hogy ereink ta?gak
maradjanak. A nitroge?n-oxid e?s arginin egyu?ttesen javi?tja?k a keringe?st.
Kutata?sok szerint a kesudio?ban tala?lhato? savak hate?konyak a Streptococcus
bakte?rium fogszuvasoda?se?rt felelo?s fajta?ja ellen, valamint a gyulladt fog
gyo?gyula?sa?hoz is hozza?ja?rulhatunk fogyaszta?sa?val. Jelento?s re?ztartalma
a haj e?s a bo?r feste?kanyaga?nak, a melaninnak az elo?a?lli?ta?sa?t segi?ti.
Semlegesi?ti a szabadgyo?ko?ket, szerepet ja?tszik a ve?rke?pze?sben e?s a
ko?zponti idegrendszer mu?ko?de?se?ben is. Magne?zium e?s kalciumtartalma a?ltal
re?szt vesz a csontok e?s fogak fele?pi?te?se?ben, a csontritkula?s
megelo?ze?se?ben. A magne?zium szaba?lyozza a sejtek ha?rtya?ja?nak
a?tereszto?ke?pesse?ge?t e?s az idegrendszer sejtjeinek mu?ko?de?se?ben is
szerepe van. Az alacsony magne?zium bevitel hozza?ja?rulhat a magas ve?rnyoma?s
e?s szi?vroham kialakula?sa?hoz. A cink elo?segi?ti a sebek gyo?gyula?sa?t,
fokozza az agymu?ko?de?st, segi?t mego?rizni a bo?r sze?pse?ge?t. B-vitaminjai
az idegrendszer mu?ko?de?se?t segi?tik. B2-vitaminja szu?kse?ges a zsi?rsavak
lebonta?sa?hoz, a sze?nhidra?tok anyagcsere?je?hez, nya?lkaha?rtya e?pse?ge?hez,
szo?veti le?gze?shez. Gyermekeknek kiza?ro?lag egy e?ves kor felett adhato?,
ugyanis kiva?lthat a mogyoro?hoz hasonlo? allergia?t! Fogyaszthatjuk maga?ban,
mu?zlihez, sala?ta?khoz vagy zo?ldse?ges e?telekhez. Viszonylag gyorsan e?s
ko?nnyen puhul, i?gy levesekhez, ku?lo?nfe?le ragukhoz is hozza?adhatjuk, vagy
aka?r a ko?retnek sza?nt rizshez, krumplihoz. A fo?ldimogyoro?bo?l ke?szi?theto?
vaj minta?ja?ra a kesudio?bo?l is ke?szi?thetu?nk vajat, amit felhaszna?lhatunk
szo?szokhoz, su?teme?nyekhez, vagy kenye?rre is kenhetju?k.
Adatlap
Ár: | 8.280 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.20 |
Eddig megtekintették 11 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Pörkölt, sós kesudió 1Kg" című hirdetést látja. (fent)