Makadámdió 1Kg
A makada?mdio? Ausztra?lia e?szak-keleti eso?erdo?iben o?shonos, a
pro?teafe?le?k csala?dja?ba tartozik. A vila?g legfinomabb dio?ja?nak
tartja?k. Az o?ro?kzo?ld fa dio? terme?sei megleheto?sen keme?ny he?jjal
rendelkeznek.Gömbölyű, kellemesen kre?mes a?llagu?, e?des és ropogo?s, a diók
királyának is nevezik. Ku?lo?nleges i?ze miatt kedvelt
ra?gcsa?lnivalo?. Antioxida?nsokban, vitaminokban e?s a?sva?nyi anyagokban
gazdag. Napi magne?zium szu?kse?gletu?nk 58%-a?t, tiamin
szu?kse?gletu?nk 23%-a?t biztosi?thatjuk mindo?ssze egy adag makada?mdio?
elfogyaszta?sa?val. A tiaminként is ismert B1-vitamin nélkülözhetetlen
az idegrendszer, az izmok és a szívizom egészségéhez.
Szükséges továbbá létfontosságú enzimek működéséhez, melyek a sejtek
anyagcseréjében vesznek részt. A makadámdió gazdag, fehe?rje?ben, vasban,
riboflavinban, niacinban e?s folsavban. Tala?lhato? benne cink, ka?lium,
foszfor, re?z e?s kalcium. A to?bbi olajos maghoz hasonlo?an kiva?lo?
rostforra?s. A rostok fokozza?k a jo?llakottsa?g e?rze?se?t, a salakanyagok
kiva?laszta?sa?t, serkentik az eme?szte?st. Fehe?rje?i to?bbek ko?zo?tt az izmok
fele?pi?te?se?e?rt,
az ege?szse?ges haj, ko?ro?m e?s bo?r fenntarta?sa?e?rt
felelnek.Teli?tetlen zsi?rsavjai,- melyek közül kiemelkedik az olajsav,
linolsav és alfa-linolénsav,- e?s polifenolos alkoto?elemei is
hozza?ja?rulnak ege?szse?gu?nk mego?rze?se?hez. Mindo?ssze ne?ha?ny he?t
rendszeres
makada?mdio? fogyaszta?sa?val javi?thatjuk ege?szse?gi a?llapotunkat.
Egy vizsga?lat sora?n 17, magas koleszterinszinttel rendelkezo? fe?rfit
vizsga?ltak, akik rendszeresen (40-90 g/nap) fogyasztottak makada?mdio?t, 4
he?ten keresztu?l. A vizsga?lat ve?ge?n mindegyiku?k ve?re?bo?l kevesebb
gyullada?sos biomarkert, alacsonyabb oxidati?v stressz szintet mutattak ki.
No?tt az egyszeresen teli?tetlen zsi?rsavak mennyise?ge, melyek kedvezo?en
befolya?solja?k a koleszterinszintet, eza?ltal jo?te?kony hata?st
gyakorolnak a szi?vre e?s e?rrendszerre.A benne található foszfor, kalcium,
mangán és magnézium hozzájárulnak a csontok és fogak erősségének és
egészségének megőrzéséhez.A makadámdió omega-3 zsírsavja erősíti
immunrendszerünket, támogatja szemünk egészségét, csökkenti az ízületi
megbetegedéséket, valamint a csontritkulás, krónikus szívbetegségek
prevenciójában is fontos. Ásványi anyagai fontos szerepet tölt be
egészségünk megőrzésében, a tápanyagok szállításában és felszívódásában. A
makadámdió rendszeres fogyasztásával nagyban elősegíthetjük csontjaink
egészségének megőrzését. A benne található foszfor részt vesz a
csontok és fogak erősítésében, a kalcium táplálja őket, a mangán pedig
elengedhetetlen az egészséges csontozat kifejlődéséhez, felhalmozódik
csontjainkban, hiánya hosszú távon csontritkuláshoz vezethet. Kimutatta?k,
hogy akik rendszeresen fogyasztanak makada?mdio?t, alacsonyabb a
szisztole?s ve?rnyoma?suk, e?homi ve?rcukorszintju?k, valamint keve?sbe? alakul
ki abdomina?lis (hasi) elhi?za?s, az emli?tett te?nyezo?k eredme?nyeke?nt pedig
a metabolikus szindro?ma kialakula?sa?nak ese?lye is
kisebb. O?sszefu?gge?st ve?ltek felfedezni rendszeres fogyaszta?sa e?s
a cukorbetegse?g, epeko? kialakula?sa?nak cso?kkene?se?vel.
A?llatokon ve?gzett ki?se?rletek szerint pedig aka?r a tremort (remege?st),
gyengese?g e?s depresszio?t is elkeru?lhetju?k vele. Ezen hata?sainak
bizonyi?ta?sa?hoz azonban me?g tova?bbi kutata?sok szu?kse?gesek.Magas
energia-és zsiradéktartalma miatt nem szabad megfeledkeznünk a mennyiségek
figyelembe vételéről. Heti 2-4 alkalommal egy maréknyi mennyiség
ajánlott. Fogyaszthatjuk önállóan kisétkezésekre, de felhasználhatjuk
egytálételek, sütemények, édességek, jégkrémek, turmixok készítéséhez,
belekverhetjük joghurtba,müzlibe. Íze jól harmonizál a kókusszal, mangóval,
papayával, melyek felhasználásával értékes tápanyagtartalmú gyümölcssalátát
készíthetünk.
pro?teafe?le?k csala?dja?ba tartozik. A vila?g legfinomabb dio?ja?nak
tartja?k. Az o?ro?kzo?ld fa dio? terme?sei megleheto?sen keme?ny he?jjal
rendelkeznek.Gömbölyű, kellemesen kre?mes a?llagu?, e?des és ropogo?s, a diók
királyának is nevezik. Ku?lo?nleges i?ze miatt kedvelt
ra?gcsa?lnivalo?. Antioxida?nsokban, vitaminokban e?s a?sva?nyi anyagokban
gazdag. Napi magne?zium szu?kse?gletu?nk 58%-a?t, tiamin
szu?kse?gletu?nk 23%-a?t biztosi?thatjuk mindo?ssze egy adag makada?mdio?
elfogyaszta?sa?val. A tiaminként is ismert B1-vitamin nélkülözhetetlen
az idegrendszer, az izmok és a szívizom egészségéhez.
Szükséges továbbá létfontosságú enzimek működéséhez, melyek a sejtek
anyagcseréjében vesznek részt. A makadámdió gazdag, fehe?rje?ben, vasban,
riboflavinban, niacinban e?s folsavban. Tala?lhato? benne cink, ka?lium,
foszfor, re?z e?s kalcium. A to?bbi olajos maghoz hasonlo?an kiva?lo?
rostforra?s. A rostok fokozza?k a jo?llakottsa?g e?rze?se?t, a salakanyagok
kiva?laszta?sa?t, serkentik az eme?szte?st. Fehe?rje?i to?bbek ko?zo?tt az izmok
fele?pi?te?se?e?rt,
az ege?szse?ges haj, ko?ro?m e?s bo?r fenntarta?sa?e?rt
felelnek.Teli?tetlen zsi?rsavjai,- melyek közül kiemelkedik az olajsav,
linolsav és alfa-linolénsav,- e?s polifenolos alkoto?elemei is
hozza?ja?rulnak ege?szse?gu?nk mego?rze?se?hez. Mindo?ssze ne?ha?ny he?t
rendszeres
makada?mdio? fogyaszta?sa?val javi?thatjuk ege?szse?gi a?llapotunkat.
Egy vizsga?lat sora?n 17, magas koleszterinszinttel rendelkezo? fe?rfit
vizsga?ltak, akik rendszeresen (40-90 g/nap) fogyasztottak makada?mdio?t, 4
he?ten keresztu?l. A vizsga?lat ve?ge?n mindegyiku?k ve?re?bo?l kevesebb
gyullada?sos biomarkert, alacsonyabb oxidati?v stressz szintet mutattak ki.
No?tt az egyszeresen teli?tetlen zsi?rsavak mennyise?ge, melyek kedvezo?en
befolya?solja?k a koleszterinszintet, eza?ltal jo?te?kony hata?st
gyakorolnak a szi?vre e?s e?rrendszerre.A benne található foszfor, kalcium,
mangán és magnézium hozzájárulnak a csontok és fogak erősségének és
egészségének megőrzéséhez.A makadámdió omega-3 zsírsavja erősíti
immunrendszerünket, támogatja szemünk egészségét, csökkenti az ízületi
megbetegedéséket, valamint a csontritkulás, krónikus szívbetegségek
prevenciójában is fontos. Ásványi anyagai fontos szerepet tölt be
egészségünk megőrzésében, a tápanyagok szállításában és felszívódásában. A
makadámdió rendszeres fogyasztásával nagyban elősegíthetjük csontjaink
egészségének megőrzését. A benne található foszfor részt vesz a
csontok és fogak erősítésében, a kalcium táplálja őket, a mangán pedig
elengedhetetlen az egészséges csontozat kifejlődéséhez, felhalmozódik
csontjainkban, hiánya hosszú távon csontritkuláshoz vezethet. Kimutatta?k,
hogy akik rendszeresen fogyasztanak makada?mdio?t, alacsonyabb a
szisztole?s ve?rnyoma?suk, e?homi ve?rcukorszintju?k, valamint keve?sbe? alakul
ki abdomina?lis (hasi) elhi?za?s, az emli?tett te?nyezo?k eredme?nyeke?nt pedig
a metabolikus szindro?ma kialakula?sa?nak ese?lye is
kisebb. O?sszefu?gge?st ve?ltek felfedezni rendszeres fogyaszta?sa e?s
a cukorbetegse?g, epeko? kialakula?sa?nak cso?kkene?se?vel.
A?llatokon ve?gzett ki?se?rletek szerint pedig aka?r a tremort (remege?st),
gyengese?g e?s depresszio?t is elkeru?lhetju?k vele. Ezen hata?sainak
bizonyi?ta?sa?hoz azonban me?g tova?bbi kutata?sok szu?kse?gesek.Magas
energia-és zsiradéktartalma miatt nem szabad megfeledkeznünk a mennyiségek
figyelembe vételéről. Heti 2-4 alkalommal egy maréknyi mennyiség
ajánlott. Fogyaszthatjuk önállóan kisétkezésekre, de felhasználhatjuk
egytálételek, sütemények, édességek, jégkrémek, turmixok készítéséhez,
belekverhetjük joghurtba,müzlibe. Íze jól harmonizál a kókusszal, mangóval,
papayával, melyek felhasználásával értékes tápanyagtartalmú gyümölcssalátát
készíthetünk.
Adatlap
Ár: | 17.980 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.20 |
Eddig megtekintették 9 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Makadámdió 1Kg" című hirdetést látja. (fent)