
Biorganik bio kókuszreszelék 200 g
A kókuszdió a kókuszpálma termése, amely akár harminc méter magasra is
megnőhet. A növény eredete nem teljesen tisztázott, de valószínűleg Dél-Kelet
Ázsia lehetett az őshazája, ahonnan a csírázásra képes kókuszdiók a tengeren
úszva eljutottak távolabbi, trópusi klímájú területekre, illetve az emberi kéz
is nagy segítség volt az elterjedésében. A kókuszreszeléket a koprából, vagyis a
rostokban gazdag, érett, kemény, fehér színű húsból állítják elő. Jelentőség,
hatások: A kókusz (a legtöbb gyümölccsel ellentétben) elsősorban nem
szénhidrátból, hanem zsírból áll. Zsírsavösszetétele főleg telített zsírsavakat
tartalmaz, ám ezek többsége úgynevezett közepes láncú zsírsav. Ezek könnyen
emészthetőek, gyorsan energiát tudunk nyerni belőlük és nem ingerlik az
epehólyagot. A kókuszban jelentős mennyiségű rost található, amelyek segítik az
emésztést, az ásványi anyagok közül pedig magnéziumtartalma figyelemreméltó.
Ezen kívül tartalmaz vasat, kalciumot, ám vitamintartalma nem kimondottan
jelentős. Felhasználás: A kókuszreszeléket leginkább sütemények, krémek,
fagylaltok készítéséhez használjuk, de különlegesebb mártások vagy salátaöntetek
ízesítője is lehet. Összetevők: kókusz Jellemzők gluténmentes Igen vegán Igen
cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Nem
alacsony cukortartalmú Nem bio Igen per 100 g kj 2716 kJ kcal 660 kcal zsír 63,3
g ebből telített zsírsavak 54,8 g szénhidrát 6,4 g ebből cukrok 6,4 g rost 20 g
fehérje 6,2 g só 0,08 g
megnőhet. A növény eredete nem teljesen tisztázott, de valószínűleg Dél-Kelet
Ázsia lehetett az őshazája, ahonnan a csírázásra képes kókuszdiók a tengeren
úszva eljutottak távolabbi, trópusi klímájú területekre, illetve az emberi kéz
is nagy segítség volt az elterjedésében. A kókuszreszeléket a koprából, vagyis a
rostokban gazdag, érett, kemény, fehér színű húsból állítják elő. Jelentőség,
hatások: A kókusz (a legtöbb gyümölccsel ellentétben) elsősorban nem
szénhidrátból, hanem zsírból áll. Zsírsavösszetétele főleg telített zsírsavakat
tartalmaz, ám ezek többsége úgynevezett közepes láncú zsírsav. Ezek könnyen
emészthetőek, gyorsan energiát tudunk nyerni belőlük és nem ingerlik az
epehólyagot. A kókuszban jelentős mennyiségű rost található, amelyek segítik az
emésztést, az ásványi anyagok közül pedig magnéziumtartalma figyelemreméltó.
Ezen kívül tartalmaz vasat, kalciumot, ám vitamintartalma nem kimondottan
jelentős. Felhasználás: A kókuszreszeléket leginkább sütemények, krémek,
fagylaltok készítéséhez használjuk, de különlegesebb mártások vagy salátaöntetek
ízesítője is lehet. Összetevők: kókusz Jellemzők gluténmentes Igen vegán Igen
cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett cukortartalmú Nem
alacsony cukortartalmú Nem bio Igen per 100 g kj 2716 kJ kcal 660 kcal zsír 63,3
g ebből telített zsírsavak 54,8 g szénhidrát 6,4 g ebből cukrok 6,4 g rost 20 g
fehérje 6,2 g só 0,08 g

Adatlap
Ár: | 1.000 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.04.09 |
Eddig megtekintették 17 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio kókuszreszelék 200 g" című hirdetést látja. (fent)