Betöltés...

Biorganik bio csicseriborsóliszt 250 g

A csicseriborsó vagy bagolyborsó egy Közép-Keletről származó hüvelyes. Ebből
készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is.
A csicserborsóból készült liszt is egyre elterjedtebb alapanyag, ami nem
meglepő, hiszen sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, panírozáshoz egyaránt
használható. Jelentőség, hatások: A csicseriborsóliszt természetesen
gluténmentes. A gabonalisztekhez képest magasabb a fehérje- és alacsonyabb a
szénhidráttartalma. Rosttartalma is jelentős, amely hozzájárul az egészséges
bélműködéshez, lassítja a szénhidrátok felszívódását és teltségérzetet okoz. A
csicseriborsó és a belőle készült liszt is számos fontos ásványi anyagot és
vitamint tartalmaz, például magnéziumot, vasat, szelént és jelentős mennyiségű
folsavat is. Felhasználás: A csicseriborsólisztnek nagyon jó a vízfelvevő
képessége, sűrűbb, tapadósabb textúrájú masszát képez, mint az átlagos lisztek.
Ennek a tulajdonságának köszönhetően fantasztikusan alkalmas a tojás
helyettesítésére panírozáskor vagy vagdaltak készítésekor. Ironikus, de ha
sütésről van szó, a csicseriborsólisztből habkönnyű tészta készíthető. A waffel
ettől lesz tökéletes! Főzelékek, levesek sűrítésére is kiválóan alkalmas.
Összetevők: csicseriborsóliszt Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen bio Igen
per 100 g kj 1518 kJ kcal 361 kcal zsír 6,2 g ebből telített zsírsavak 0,9 g
szénhidrát 47,8 g ebből cukrok 2,7 g rost 12,8 g fehérje 22 g só 0,09 g

Tovább
Adatlap
Ár: 960 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.11.20
Eddig megtekintették 7 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Biorganik bio csicseriborsóliszt 250 g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio csicseriborsóliszt 250 g" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem