Biorganik bio csicseriborsóliszt 250 g
A csicseriborsó vagy bagolyborsó egy Közép-Keletről származó hüvelyes. Ebből
készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is.
A csicserborsóból készült liszt is egyre elterjedtebb alapanyag, ami nem
meglepő, hiszen sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, panírozáshoz egyaránt
használható. Jelentőség, hatások: A csicseriborsóliszt természetesen
gluténmentes. A gabonalisztekhez képest magasabb a fehérje- és alacsonyabb a
szénhidráttartalma. Rosttartalma is jelentős, amely hozzájárul az egészséges
bélműködéshez, lassítja a szénhidrátok felszívódását és teltségérzetet okoz. A
csicseriborsó és a belőle készült liszt is számos fontos ásványi anyagot és
vitamint tartalmaz, például magnéziumot, vasat, szelént és jelentős mennyiségű
folsavat is. Felhasználás: A csicseriborsólisztnek nagyon jó a vízfelvevő
képessége, sűrűbb, tapadósabb textúrájú masszát képez, mint az átlagos lisztek.
Ennek a tulajdonságának köszönhetően fantasztikusan alkalmas a tojás
helyettesítésére panírozáskor vagy vagdaltak készítésekor. Ironikus, de ha
sütésről van szó, a csicseriborsólisztből habkönnyű tészta készíthető. A waffel
ettől lesz tökéletes! Főzelékek, levesek sűrítésére is kiválóan alkalmas.
Összetevők: csicseriborsóliszt Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen bio Igen
per 100 g kj 1518 kJ kcal 361 kcal zsír 6,2 g ebből telített zsírsavak 0,9 g
szénhidrát 47,8 g ebből cukrok 2,7 g rost 12,8 g fehérje 22 g só 0,09 g
készül például a nálunk is nagy népszerűségnek örvendő hummusz és a falafel is.
A csicserborsóból készült liszt is egyre elterjedtebb alapanyag, ami nem
meglepő, hiszen sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, panírozáshoz egyaránt
használható. Jelentőség, hatások: A csicseriborsóliszt természetesen
gluténmentes. A gabonalisztekhez képest magasabb a fehérje- és alacsonyabb a
szénhidráttartalma. Rosttartalma is jelentős, amely hozzájárul az egészséges
bélműködéshez, lassítja a szénhidrátok felszívódását és teltségérzetet okoz. A
csicseriborsó és a belőle készült liszt is számos fontos ásványi anyagot és
vitamint tartalmaz, például magnéziumot, vasat, szelént és jelentős mennyiségű
folsavat is. Felhasználás: A csicseriborsólisztnek nagyon jó a vízfelvevő
képessége, sűrűbb, tapadósabb textúrájú masszát képez, mint az átlagos lisztek.
Ennek a tulajdonságának köszönhetően fantasztikusan alkalmas a tojás
helyettesítésére panírozáskor vagy vagdaltak készítésekor. Ironikus, de ha
sütésről van szó, a csicseriborsólisztből habkönnyű tészta készíthető. A waffel
ettől lesz tökéletes! Főzelékek, levesek sűrítésére is kiválóan alkalmas.
Összetevők: csicseriborsóliszt Jellemzők hozzáadott cukor nélkül Igen bio Igen
per 100 g kj 1518 kJ kcal 361 kcal zsír 6,2 g ebből telített zsírsavak 0,9 g
szénhidrát 47,8 g ebből cukrok 2,7 g rost 12,8 g fehérje 22 g só 0,09 g
Adatlap
Ár: | 960 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.20 |
Eddig megtekintették 7 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio csicseriborsóliszt 250 g" című hirdetést látja. (fent)