Nature Cookta basic útifűmaghéj 150 g
Konyhai felhasználása egészen a levesektől a desszertekig terjed, ételeink
laktatóbbá válnak a gazdag rosttartalmú útifű maghéjnak köszönhetően. Az akár
fehérliszt helyett is használható, sűrítésre, zselésítésre kiválóan alkalmas
konyhai alapanyag rosttartalma rendkívül magas, ezért rostbevitelünk növelésére
kifejezetten ajánlott. A Nature Cookta Útifű maghéj 99%-os tisztaságú. Létezik
egy növény, mely Indiánból és Iránból származik, de egyre nagyobb ismertségnek
örvend már hazánkban is. Ez a növény a psyllium husk, avagy az útifű maghéj.
Főképp gyógyászati célokra használják, de ételeink elkészítésénél is sokoldalú
felhasználási lehetőséget biztosít, segítve ezzel a rostdús táplálkozást,
melyben igencsak hiányt szenvedünk manapság. Jótékony hatása nagy vízmegkötő
képességének köszönhető: folyadékkal érintkezve zselészerű anyaggá válik,
melynek fogyasztásával javíthatunk emésztésünk egyensúlyán. Kúraszerű
alkalmazásához egy evőkanál útifű maghéjat keverjünk el 2 dl vízben vagy más
folyadékban, és azonnal fogyasszuk el, hogy a zselésedés már a gyomorban
kezdődhessen meg. Az emberi szervezetnek naponta körülbelül 35% rostbevitelre
van szüksége. Egy átlagos embernél ez körülbelül 15%. Az útifű maghéj kitűnő
megoldás a napi rostbevitel növeléséhez, hiszen körülbelül 85%-a rost. Így ha
ételeink egy részében felhasználjuk, már nagyon sokat segítünk szervezetünknek.
Konyhai felhasználása egészen a levesektől a desszertekig terjed, ételeink
laktatóbbá válnak a gazdag rosttartalmú útifű maghéjnak köszönhetően. Paleós
kenyereknél gyakran előfordul, hogy vizessé válik a tészta. Ez megelőzhető útifű
maghéj használatával. A kenyérre kenhetünk maghéjjal dúsított vajat, pástétomot,
esetleg fűszeres olajt, és máris készen van a rostban gazdag reggeli. Müzlibe
szintén keverhető. Leves főzésénél rántás helyett is használhatjuk, sőt,
főzelékek sűrítésére fehérliszt helyett is. Akár teljes mértékben helyette, vagy
csak egy részével elkeverve. Tésztaételeink szószainak sűrítésére is kiváló.
Előnye, hogy teljesen jól elkeverhető hideg folyadékban is, emiatt kitűnő
lehetőség főzés nélküli pudingok elkészítéséhez: például gyümölcsös, diós,
mandulás keverékhez keverjünk kókusztejszínt, esetleg almalében áztatott
mazsolát, és annyi maghéjat, hogy puding állagú masszát kapjunk. Nem csak finom,
hanem rendkívül egészséges desszertet kapunk végeredményként. ...
laktatóbbá válnak a gazdag rosttartalmú útifű maghéjnak köszönhetően. Az akár
fehérliszt helyett is használható, sűrítésre, zselésítésre kiválóan alkalmas
konyhai alapanyag rosttartalma rendkívül magas, ezért rostbevitelünk növelésére
kifejezetten ajánlott. A Nature Cookta Útifű maghéj 99%-os tisztaságú. Létezik
egy növény, mely Indiánból és Iránból származik, de egyre nagyobb ismertségnek
örvend már hazánkban is. Ez a növény a psyllium husk, avagy az útifű maghéj.
Főképp gyógyászati célokra használják, de ételeink elkészítésénél is sokoldalú
felhasználási lehetőséget biztosít, segítve ezzel a rostdús táplálkozást,
melyben igencsak hiányt szenvedünk manapság. Jótékony hatása nagy vízmegkötő
képességének köszönhető: folyadékkal érintkezve zselészerű anyaggá válik,
melynek fogyasztásával javíthatunk emésztésünk egyensúlyán. Kúraszerű
alkalmazásához egy evőkanál útifű maghéjat keverjünk el 2 dl vízben vagy más
folyadékban, és azonnal fogyasszuk el, hogy a zselésedés már a gyomorban
kezdődhessen meg. Az emberi szervezetnek naponta körülbelül 35% rostbevitelre
van szüksége. Egy átlagos embernél ez körülbelül 15%. Az útifű maghéj kitűnő
megoldás a napi rostbevitel növeléséhez, hiszen körülbelül 85%-a rost. Így ha
ételeink egy részében felhasználjuk, már nagyon sokat segítünk szervezetünknek.
Konyhai felhasználása egészen a levesektől a desszertekig terjed, ételeink
laktatóbbá válnak a gazdag rosttartalmú útifű maghéjnak köszönhetően. Paleós
kenyereknél gyakran előfordul, hogy vizessé válik a tészta. Ez megelőzhető útifű
maghéj használatával. A kenyérre kenhetünk maghéjjal dúsított vajat, pástétomot,
esetleg fűszeres olajt, és máris készen van a rostban gazdag reggeli. Müzlibe
szintén keverhető. Leves főzésénél rántás helyett is használhatjuk, sőt,
főzelékek sűrítésére fehérliszt helyett is. Akár teljes mértékben helyette, vagy
csak egy részével elkeverve. Tésztaételeink szószainak sűrítésére is kiváló.
Előnye, hogy teljesen jól elkeverhető hideg folyadékban is, emiatt kitűnő
lehetőség főzés nélküli pudingok elkészítéséhez: például gyümölcsös, diós,
mandulás keverékhez keverjünk kókusztejszínt, esetleg almalében áztatott
mazsolát, és annyi maghéjat, hogy puding állagú masszát kapjunk. Nem csak finom,
hanem rendkívül egészséges desszertet kapunk végeredményként. ...
Adatlap
Ár: | 1.450 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.20 |
Eddig megtekintették 8 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta basic útifűmaghéj 150 g" című hirdetést látja. (fent)