Natur Tanya specchiasol fermentált papaya koncentrátum gyomo
NATUR TANYA® FERMENTÁLT PAPAYA KONCENTRÁTUM Saccharomyces boulardii probiotikus
élesztőgomba fermentációval készült folyékony papaya koncentrátum. Speciálisan
kifejlesztett formula, amely egyesíti a tradicionálisan már régóta használt
papaya és a noni gyümölcs természetes forrásból származó előnyeit,
tulajdonságait, mindezt kiváló ízvilággal likvid formában biztosítva.
TERMÉSZETES TÓRÓPUSI GYÜMÖLCSÖK EREJÉVEL FERMENTÁLT PAPAYA GYÜMÖLCSLÉ ÉS
PAPAYA PÉP NONIVAL DÚSÍTVA, AMI TÁMOGATJA AZ IMMUNITÁST GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN
ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TELÍTETT ZSÍRTÓL MENTES
16 ADAG MI AZ A FERMENTÁLÁS? A fermentálás az, amikor az élelmiszer barátságos,
élő mikroorganizmusok tevékenységének hatására valódi szuperélelmiszerré
(SUPERFOOD) változik. A fermentáció oxigén hiányában (anaerob körülmények
között) és olyan jótékony mikroorganizmusok enzimjeinek (élesztőgombák,
penészgombák és baktériumok) jelenlétében zajlik le, melyek energiájukat
erjesztés/fermentáció útján nyerik. MIÉRT JÓ A FERMENTÁLÁS? A fermentációnak
számos funkciója van, pl. új ízeket és textúrákat kölcsönöz az ételnek,
meghosszabbítja eltarthatóságukat, megemeli bizonyos tápanyagok mennyiségét vagy
épp újakat hoz létre (egyedi bioaktív fitokemikáliákat, antioxidánsokat és
gyulladáscsökkentő vegyületeket), illetve megnöveli a vitaminok és ásványi
anyagok biohasznosulását, semlegesíti a tápanyagok felszívódását nehezítő,
ártalmas és allergén antitápanyagokat. A FERMENTÁCIÓ A PROBIOTIKUMOK
NÖVEKEDÉSÉHEZ ÉS SZÍNESÍTÉSÉHEZ MEGFELELŐ KÖRNYEZETET BIZTOSÍT A
BÉLMIKROBIOMBAN, MELLYEL TÁMOGATJA AZ EMÉSZTÉS, AZ IMMUNRENDSZER ÉS A SEJTEK
EGÉSZSÉGÉT. A FERMENTÁLT PAPAYA VÉGTERMÉK KELETKEZÉSÉNEK A LÉPÉSEI: A
fermentált papaya Dél-Amerika ültetvényeiben gyűjtött gyümölcsökből származik A
magas minőségű kritériumoknak megfelelve a gyárakban, a papayából gyümölcslét
állítanak elő, itt a termék kémiai-fizikai, organoleptikus (érzékszervi)
tulajdonságai kerülnek többek között ellenőrzésre, standardizálásra A
nyersanyagot biofermentációs folyamatnak vetik alá, mely során Saccharomyces
Boulardii probiotikus élesztőgombát adnak hozzá. A fermentáció addig tart, amíg
a cukor és az összes fermentálható anyag teljesen metabolizálódik, ezáltal
minőségi terméket létrehozva A tiszta erjesztett papaya különleges, FBD (fluid
bed drying) eljárás során jön létre, mely során a fermentált gyümölcslét
legfeljebb 40 °C fokon fluidizált ágyon szárítják, csökkentve a hőhatást és
ezzel megőrizve a termék funkcionális tulajdonságait A BÉL-AGY KOMMUNIKÁCIÓ A
mikrobiom a szervezetünkben jelen lévő mikroorganizmusok összességét jelenti. A
bélmikrobiom egyensúly (más néven a bélflóra egyensúly) hatással van a szervezet
általános egészségére. Ma már bebizonyosodott, hogy a bél-agy tengelynek
köszönhetően a bélrendszer állandó kommunikációt tart fenn az agyunkkal és ezen
keresztül az immunrendszerrel, a hormonrendszerrel és az idegrendszerrel.
FERMENTÁLÁS ÉS BÉLMIKROBIOM A fermentált élelmiszerekben található bioaktív
anyagok hozzájárulnak a patogén mikroorganizmusok, pl. az E. Coli és a Candida
gomba mennyiségének kordában tartásához. Akinek a bélrendszere nem működik
optimálisan problémát okozhat a hagyományos élelmiszerekben lévő tápanyagok
lebontása, míg másoknak eközben a felszívásuk okozhat gondot. Mivel a fermentált
kiegészítők nem állítják ilyen kihívás elé a szervezetet, így a savas
refluxszal, IBS-sel vagy más emésztési zavarokkal küzdők nagyon sokat
profitálhatnak belőlük. BÉLMIKROBIOM ÉS IDEGRENDSZER KOMMUNIKÁCIÓ Azt már régóta
tudjuk, hogy az idegrendszerünk hatással van az emésztésünkre, erős stressz
hatására például ezért fordulhatnak elő gyomor és bélrendszeri panaszok -
gondoljuk csak a vizsgák előtt jelentkező gyomorégésre. Azonban viszonylag új
felfedezésnek számítanak, hogy a bélrendszer hatással van a központi
idegrendszer működésére is. A több egyszerű cukrot tartalmazó ételek például
elősegítik a szerotonin szint emelkedését, így javítják a kedélyállapotot, ezért
vagyunk hajlamosak édességgel ?jutalmazni? magunkat. Az idegrendszer hat az
bélmozgásra, az emésztőenzimek termelésére, tehát az anyagcsere gyorsaságára és
hatékonyságára. A bélrendszer pedig a központi idegrendszer funkcióira van
hatással. BÉLMIKROBIOM ÉS IMMUNRENDSZER KOMMUNIKÁCIÓ Az egyensúlyban lévő
mikrobiom hatással van az immunsejteken keresztül a helyes immunválaszokra, ami
támogatja a védekező képességet a kórokozókkal szemben, és segít fenntartani az
immuntoleranciát, hogy ne reagáljon ártalmasan a saját szervezetére. Cserébe az
immunrendszer is támogatja a bélmikrobiom összetételét, ahol az ott élő hasznos
bélbaktériumok immun és gyulladáscsökkentő vegyületek előállításáért felelnek.
KIKNEK AJÁNLJUK A FERMENTÁLT PAPAYA KONCENTRÁTUMOT? Emésztőrendszeri
panaszokkal küzdőknek Fogyókúrázóknak, csökkentett energia-bevitel mellett
Magas fehérjetartalmú étrendet követőknek Kiegyensúlyozott, változatos
étrendet követőknek Az immunrendszer támogatására (nonival dúsítva) TUDTAD,
HOGY: A papaya gyümölcséből fehérjebontó (proteolitikus), aminosav felszabadító
enzimet tudnak előállítani, amit papainnak neveznek A noni és a papaya gyümölcs
gazdag olyan biológiailag aktív hatóanyagokban, mint például a vitaminok és az
ásványi anyagok Hatóanyagok a napi adagban 30 ml-ben (3 evőkanálban)
Fermentált papaya gyümölcslé 25,5 ml Papaya gyümölcspép
2,4 ml Noni gyümölcslé 0,3 ml Referencia beviteli érték egy
átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal). Adagolási javaslat: Napi 30 ml (3
evőkanálnak megfelelő mennyiség), két részletben, lehetőleg étkezések előtt,
önmagában vagy kb. 2 dl vízzel elfogyasztva. Használat előtt felrázandó.
Adagolási időtartam: Minimum 50 nap (3 palack), maximum 160 nap (10 palack).
Figyelmeztetés: Kisgyermekek elől elzárva tartandó. Az ajánlott napi
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, vegyes étrendet. Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység
esetén szedése nem ajánlott. A termék gyártója a termékbiztonság és az
egyenletes termékminőség érdekében a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek
megfelelő, illetve ISO 9001:2015 szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági
rendszert tart fenn. A KÉSZÍTMÉNY TERMÉSZETES VOLTÁBÓL EREDŐEN ÜLEDÉKKÉPZŐDÉS
ELŐFORDULHAT, EZ AZONBAN NEM BEFOLYÁSOLJA A TERMÉK MINŐSÉGÉT ÉS HATÉKONYSÁGÁT. A
KÉSZÍTMÉNY SZÍNE, ÍZE, ÁLLAGA TERMÉKENKÉNT VÁLTOZHAT. A TERMÉK TULAJDONSÁGAINAK
JOBB MEGŐRZÉSE ÉRDEKÉBEN A OPÁLOS PET PALACKOT HASZNÁLUNK. 3 éves kortól napi
fél adag ajánlott A termék alkalmazható vérhígító mellett A termék
alkalmazható cukorbetegség esetén, ha a napi adag (30 ml) szénhidráttartalma
beépítésre kerül a diétába, ez 3 grammot jelent A termék fogyasztható
terhesség, és szoptatás időszakában Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek
elől elzárva tartandó. Összetevők: fermentált papaya (Carica papaya L.)
gyümölcslé, papaya (Carica papaya L.) gyümölcspép, gyümölcscukor, noni (Morinda
citrifolia L.) gyümölcslé, tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát),
savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aroma. Jellemzők laktózmentes Nem
cukormentes Nem vegán Igen bio Nem gluténmentes Igen paleo Nem dióféléktől
mentes Igen földimogyorótól mentes Igen haltól mentes Igen mustártól mentes Igen
puhatestűektől mentes Igen rákféléktől mentes Igen szezámmagtól mentes Igen
szójamentes Igen tojásmentes Igen zellertől mentes Igen méztől mentes Igen per
100 g kcal 170 kcal zsír 40 g szénhidrát 10 g ebből cukrok 8,7 g fehérje 0,5 g
só 0,06 g
élesztőgomba fermentációval készült folyékony papaya koncentrátum. Speciálisan
kifejlesztett formula, amely egyesíti a tradicionálisan már régóta használt
papaya és a noni gyümölcs természetes forrásból származó előnyeit,
tulajdonságait, mindezt kiváló ízvilággal likvid formában biztosítva.
TERMÉSZETES TÓRÓPUSI GYÜMÖLCSÖK EREJÉVEL FERMENTÁLT PAPAYA GYÜMÖLCSLÉ ÉS
PAPAYA PÉP NONIVAL DÚSÍTVA, AMI TÁMOGATJA AZ IMMUNITÁST GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN
ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TELÍTETT ZSÍRTÓL MENTES
16 ADAG MI AZ A FERMENTÁLÁS? A fermentálás az, amikor az élelmiszer barátságos,
élő mikroorganizmusok tevékenységének hatására valódi szuperélelmiszerré
(SUPERFOOD) változik. A fermentáció oxigén hiányában (anaerob körülmények
között) és olyan jótékony mikroorganizmusok enzimjeinek (élesztőgombák,
penészgombák és baktériumok) jelenlétében zajlik le, melyek energiájukat
erjesztés/fermentáció útján nyerik. MIÉRT JÓ A FERMENTÁLÁS? A fermentációnak
számos funkciója van, pl. új ízeket és textúrákat kölcsönöz az ételnek,
meghosszabbítja eltarthatóságukat, megemeli bizonyos tápanyagok mennyiségét vagy
épp újakat hoz létre (egyedi bioaktív fitokemikáliákat, antioxidánsokat és
gyulladáscsökkentő vegyületeket), illetve megnöveli a vitaminok és ásványi
anyagok biohasznosulását, semlegesíti a tápanyagok felszívódását nehezítő,
ártalmas és allergén antitápanyagokat. A FERMENTÁCIÓ A PROBIOTIKUMOK
NÖVEKEDÉSÉHEZ ÉS SZÍNESÍTÉSÉHEZ MEGFELELŐ KÖRNYEZETET BIZTOSÍT A
BÉLMIKROBIOMBAN, MELLYEL TÁMOGATJA AZ EMÉSZTÉS, AZ IMMUNRENDSZER ÉS A SEJTEK
EGÉSZSÉGÉT. A FERMENTÁLT PAPAYA VÉGTERMÉK KELETKEZÉSÉNEK A LÉPÉSEI: A
fermentált papaya Dél-Amerika ültetvényeiben gyűjtött gyümölcsökből származik A
magas minőségű kritériumoknak megfelelve a gyárakban, a papayából gyümölcslét
állítanak elő, itt a termék kémiai-fizikai, organoleptikus (érzékszervi)
tulajdonságai kerülnek többek között ellenőrzésre, standardizálásra A
nyersanyagot biofermentációs folyamatnak vetik alá, mely során Saccharomyces
Boulardii probiotikus élesztőgombát adnak hozzá. A fermentáció addig tart, amíg
a cukor és az összes fermentálható anyag teljesen metabolizálódik, ezáltal
minőségi terméket létrehozva A tiszta erjesztett papaya különleges, FBD (fluid
bed drying) eljárás során jön létre, mely során a fermentált gyümölcslét
legfeljebb 40 °C fokon fluidizált ágyon szárítják, csökkentve a hőhatást és
ezzel megőrizve a termék funkcionális tulajdonságait A BÉL-AGY KOMMUNIKÁCIÓ A
mikrobiom a szervezetünkben jelen lévő mikroorganizmusok összességét jelenti. A
bélmikrobiom egyensúly (más néven a bélflóra egyensúly) hatással van a szervezet
általános egészségére. Ma már bebizonyosodott, hogy a bél-agy tengelynek
köszönhetően a bélrendszer állandó kommunikációt tart fenn az agyunkkal és ezen
keresztül az immunrendszerrel, a hormonrendszerrel és az idegrendszerrel.
FERMENTÁLÁS ÉS BÉLMIKROBIOM A fermentált élelmiszerekben található bioaktív
anyagok hozzájárulnak a patogén mikroorganizmusok, pl. az E. Coli és a Candida
gomba mennyiségének kordában tartásához. Akinek a bélrendszere nem működik
optimálisan problémát okozhat a hagyományos élelmiszerekben lévő tápanyagok
lebontása, míg másoknak eközben a felszívásuk okozhat gondot. Mivel a fermentált
kiegészítők nem állítják ilyen kihívás elé a szervezetet, így a savas
refluxszal, IBS-sel vagy más emésztési zavarokkal küzdők nagyon sokat
profitálhatnak belőlük. BÉLMIKROBIOM ÉS IDEGRENDSZER KOMMUNIKÁCIÓ Azt már régóta
tudjuk, hogy az idegrendszerünk hatással van az emésztésünkre, erős stressz
hatására például ezért fordulhatnak elő gyomor és bélrendszeri panaszok -
gondoljuk csak a vizsgák előtt jelentkező gyomorégésre. Azonban viszonylag új
felfedezésnek számítanak, hogy a bélrendszer hatással van a központi
idegrendszer működésére is. A több egyszerű cukrot tartalmazó ételek például
elősegítik a szerotonin szint emelkedését, így javítják a kedélyállapotot, ezért
vagyunk hajlamosak édességgel ?jutalmazni? magunkat. Az idegrendszer hat az
bélmozgásra, az emésztőenzimek termelésére, tehát az anyagcsere gyorsaságára és
hatékonyságára. A bélrendszer pedig a központi idegrendszer funkcióira van
hatással. BÉLMIKROBIOM ÉS IMMUNRENDSZER KOMMUNIKÁCIÓ Az egyensúlyban lévő
mikrobiom hatással van az immunsejteken keresztül a helyes immunválaszokra, ami
támogatja a védekező képességet a kórokozókkal szemben, és segít fenntartani az
immuntoleranciát, hogy ne reagáljon ártalmasan a saját szervezetére. Cserébe az
immunrendszer is támogatja a bélmikrobiom összetételét, ahol az ott élő hasznos
bélbaktériumok immun és gyulladáscsökkentő vegyületek előállításáért felelnek.
KIKNEK AJÁNLJUK A FERMENTÁLT PAPAYA KONCENTRÁTUMOT? Emésztőrendszeri
panaszokkal küzdőknek Fogyókúrázóknak, csökkentett energia-bevitel mellett
Magas fehérjetartalmú étrendet követőknek Kiegyensúlyozott, változatos
étrendet követőknek Az immunrendszer támogatására (nonival dúsítva) TUDTAD,
HOGY: A papaya gyümölcséből fehérjebontó (proteolitikus), aminosav felszabadító
enzimet tudnak előállítani, amit papainnak neveznek A noni és a papaya gyümölcs
gazdag olyan biológiailag aktív hatóanyagokban, mint például a vitaminok és az
ásványi anyagok Hatóanyagok a napi adagban 30 ml-ben (3 evőkanálban)
Fermentált papaya gyümölcslé 25,5 ml Papaya gyümölcspép
2,4 ml Noni gyümölcslé 0,3 ml Referencia beviteli érték egy
átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal). Adagolási javaslat: Napi 30 ml (3
evőkanálnak megfelelő mennyiség), két részletben, lehetőleg étkezések előtt,
önmagában vagy kb. 2 dl vízzel elfogyasztva. Használat előtt felrázandó.
Adagolási időtartam: Minimum 50 nap (3 palack), maximum 160 nap (10 palack).
Figyelmeztetés: Kisgyermekek elől elzárva tartandó. Az ajánlott napi
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, vegyes étrendet. Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység
esetén szedése nem ajánlott. A termék gyártója a termékbiztonság és az
egyenletes termékminőség érdekében a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek
megfelelő, illetve ISO 9001:2015 szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági
rendszert tart fenn. A KÉSZÍTMÉNY TERMÉSZETES VOLTÁBÓL EREDŐEN ÜLEDÉKKÉPZŐDÉS
ELŐFORDULHAT, EZ AZONBAN NEM BEFOLYÁSOLJA A TERMÉK MINŐSÉGÉT ÉS HATÉKONYSÁGÁT. A
KÉSZÍTMÉNY SZÍNE, ÍZE, ÁLLAGA TERMÉKENKÉNT VÁLTOZHAT. A TERMÉK TULAJDONSÁGAINAK
JOBB MEGŐRZÉSE ÉRDEKÉBEN A OPÁLOS PET PALACKOT HASZNÁLUNK. 3 éves kortól napi
fél adag ajánlott A termék alkalmazható vérhígító mellett A termék
alkalmazható cukorbetegség esetén, ha a napi adag (30 ml) szénhidráttartalma
beépítésre kerül a diétába, ez 3 grammot jelent A termék fogyasztható
terhesség, és szoptatás időszakában Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek
elől elzárva tartandó. Összetevők: fermentált papaya (Carica papaya L.)
gyümölcslé, papaya (Carica papaya L.) gyümölcspép, gyümölcscukor, noni (Morinda
citrifolia L.) gyümölcslé, tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát),
savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aroma. Jellemzők laktózmentes Nem
cukormentes Nem vegán Igen bio Nem gluténmentes Igen paleo Nem dióféléktől
mentes Igen földimogyorótól mentes Igen haltól mentes Igen mustártól mentes Igen
puhatestűektől mentes Igen rákféléktől mentes Igen szezámmagtól mentes Igen
szójamentes Igen tojásmentes Igen zellertől mentes Igen méztől mentes Igen per
100 g kcal 170 kcal zsír 40 g szénhidrát 10 g ebből cukrok 8,7 g fehérje 0,5 g
só 0,06 g
Adatlap
Ár: | 6.550 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.20 |
Eddig megtekintették 19 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Natur Tanya specchiasol fermentált papaya koncentrátum gyomo" című hirdetést látja. (fent)