Szafi Reform aszkorbinsav (C-vitamin) 500 g
Az étkezési célokra használható aszkorbinsav nem más, mint a jól ismert
C-vitamin. Antioxidáns tulajdonsága révén segít a zöldségek és gyümölcsök
barnulásának megakadályozásában, illetve javítja a tészták sütési tulajdonságait
is. Segítségével könnyebb, nyújthatóbb állagú, sütés után kevésbé morzsolódó
tésztát készíthetünk. Az aszkorbinsav nem más, mint a C-vitamin, egy vízben
oldódó vitamin, amelynek számos fontos funkciója van a szervezetünkben: A
C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek
normál állapotának, műkö?désének fenntartásához, a csontozat és a porcok
állapotának, műkö?désének fenntartásához, a fogak és a fogíny normál állapotának
fenntartásához, valamint a bőr normál állapotának, működésének fenntartásá?hoz
A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. A
C-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál műkö?déséhez. A C-vitamin
hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához. A C-vitamin
hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. A C-vitamin hozzájárul a sejtek
oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A C-vitamin hozzájárul a fáradtság és a
kifáradás csökkentéséhez. A C-vitamin hozzájárul az E-vitamin redukált
formájának regenerálásához. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását. A
C-vitamint nyers zöldségekkel (paprika, paradicsom, burgonya, kelvirág, stb.),
gyümölcsökkel (citrus félék, bogyós gyümölcsök, stb.), valamint
étrend-kiegészítők segítségével vihetjük be a szervezetünkbe. Ügyeljünk, a
kiegyensúlyozott, változatos étrendre! A Szafi Reform aszkorbinsavat számos
módon felhasználhatjuk a konyhánkban: A Szafi Reform aszkorbinsav segít a
gyümölcsök, zöldségek felületén, az oxidációs folyamatok hatására bekövetkező
barnulás megakadályozásában. A kenyerek, pékáruk sütésekor egy kávéskanál Szafi
Reform aszkorbinsavat a tésztához adva jobb állagú, könnyebben nyújtható tésztát
kapunk, amely a sütés után kevésbé morzsolódik. Ha a sütéshez szódabikarbónát
használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például
aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor szén-dioxid szabadul fel, az így
kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Ilyen módon rendkívül
könnyed állagú, ízletes süteményeket, kenyereket készíthetünk. Savanyító hatását
kihasználhatjuk befőzéskor, illetve különböző szörpök, italok készítésekor. Így
nagyon finom, hűsítő ízű italokat, lekvárokat készíthetünk. Használatát
javasoljuk még olyan lisztekhez is -mint például a napraforgóbél-liszt-, melyek
a főzés során, oxidációjuk miatt elszíneződhetnek. ...
C-vitamin. Antioxidáns tulajdonsága révén segít a zöldségek és gyümölcsök
barnulásának megakadályozásában, illetve javítja a tészták sütési tulajdonságait
is. Segítségével könnyebb, nyújthatóbb állagú, sütés után kevésbé morzsolódó
tésztát készíthetünk. Az aszkorbinsav nem más, mint a C-vitamin, egy vízben
oldódó vitamin, amelynek számos fontos funkciója van a szervezetünkben: A
C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek
normál állapotának, műkö?désének fenntartásához, a csontozat és a porcok
állapotának, műkö?désének fenntartásához, a fogak és a fogíny normál állapotának
fenntartásához, valamint a bőr normál állapotának, működésének fenntartásá?hoz
A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. A
C-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál műkö?déséhez. A C-vitamin
hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához. A C-vitamin
hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. A C-vitamin hozzájárul a sejtek
oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A C-vitamin hozzájárul a fáradtság és a
kifáradás csökkentéséhez. A C-vitamin hozzájárul az E-vitamin redukált
formájának regenerálásához. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását. A
C-vitamint nyers zöldségekkel (paprika, paradicsom, burgonya, kelvirág, stb.),
gyümölcsökkel (citrus félék, bogyós gyümölcsök, stb.), valamint
étrend-kiegészítők segítségével vihetjük be a szervezetünkbe. Ügyeljünk, a
kiegyensúlyozott, változatos étrendre! A Szafi Reform aszkorbinsavat számos
módon felhasználhatjuk a konyhánkban: A Szafi Reform aszkorbinsav segít a
gyümölcsök, zöldségek felületén, az oxidációs folyamatok hatására bekövetkező
barnulás megakadályozásában. A kenyerek, pékáruk sütésekor egy kávéskanál Szafi
Reform aszkorbinsavat a tésztához adva jobb állagú, könnyebben nyújtható tésztát
kapunk, amely a sütés után kevésbé morzsolódik. Ha a sütéshez szódabikarbónát
használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például
aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor szén-dioxid szabadul fel, az így
kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Ilyen módon rendkívül
könnyed állagú, ízletes süteményeket, kenyereket készíthetünk. Savanyító hatását
kihasználhatjuk befőzéskor, illetve különböző szörpök, italok készítésekor. Így
nagyon finom, hűsítő ízű italokat, lekvárokat készíthetünk. Használatát
javasoljuk még olyan lisztekhez is -mint például a napraforgóbél-liszt-, melyek
a főzés során, oxidációjuk miatt elszíneződhetnek. ...
Adatlap
Ár: | 2.760 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.10 |
Eddig megtekintették 21 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Szafi Reform aszkorbinsav (C-vitamin) 500 g" című hirdetést látja. (fent)