Nature Cookta Szezámmagliszt 250 g
Szezámmagliszt 250 g, Nature CooktaA Nature Cookta termékcsalád szezámmaglisztje
egy alacsony (körülbelül 275 kcal/100 g) kalóriatartalmú, egészséges magyar
termék a lisztek piacán. Csakúgy, mint a többi Nature Cookta liszt készítése
során, a szezámmagból is vegyszermentesen, hidegen kisajtolják az olaját, a
szezámmagliszt esetében ez csigás préssel történik, majd a pelletet finomra
őrlik, így kapjuk a szezámmaglisztet. A sima szezámmaggal összehasonlítva a
kipréselt olajnak köszönhetően egyrészt a szezámmagliszt beltartalmi értéke
körülbelül 30%-kal magasabb, így több rostot, ásványi anyagot, fehérjét és
vitamint tartalmaz, másrészt az omega-6 zsírsav tartalma is alacsonyabb, így már
sütésre is alkalmas. A Nature Cookta szezámmaglisztet rendkívül sokféleképpen
felhasználhatjuk. Számos jó tulajdonsága teszi kitűnő konyhai alapanyaggá. Mivel
nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes, sütés mellett alkalmas
az ételek sűrítésére is. Ha sütéshez használjuk, keverjük más, gluténmentes
liszttel. Ha teljesen gluténmentesen sütünk, adjunk a receptben szereplőhöz
eggyel több tojást, hogy elkerüljük a péksütemény vagy kenyér túlzott
morzsálódását! A szezámmagliszt hozzáadásával megnövelhetjük a pékáru fehérje-,
vitamin-, rost és ásványi anyag tartalmát, csökkentjük kalória- és
szénhidráttartalmát, valamint finom ízt adhatunk az így elkészített ételnek.
Főleg lepényeket, kenyeret, muffint és süteményt készíthetünk belőle, de
alkalmas vajas-gyümölcsös kásák készítésére, valamint zöldségek és húsok
panírozására is, de a fantáziánkat szabadjára engedve sok minden másra is
használhatjuk. A Nature Cookta szezámmagliszt kiváló fehérjeforrás, emiatt
bátran fogyaszthatják vegetáriánusok és vegánok is. Emellett magas a
rosttartalma is, ami elfogyasztva nemcsak, hogy nem alakul glükózzá, és ezzel a
szervezet vércukorszintjének a karbantartását segíti, hanem megfelelő mennyiségű
víz fogyasztása mellett segít helyreállítani a helyes bélműködést. A magas
rosttartalomnak köszönhetően jóllakottság érzését is kelti, ezért alacsony
kalória- és szénhidráttartalma mellett ez is alkalmassá teszi a
szezámmaglisztet, hogy bármelyik fogyókúrás vagy testsúlycsökkentő programba
beépítsük, illetve a paleolit étrendet követők is használhatják. A
szezámmagliszt nagy mennyiségben tartalmaz cinket is, ami egy fontos nyomelem,
számos fehérje alkotórésze, valamint sok enzimreakcióban vesz részt. A cink
egyrészt elősegíti az immunrendszer működését és a szellemi teljesítőképességet
is, valamint a bőr, a haj és a köröm egészségéhez is hozzájárul. Fontos szerepet
játszik a sejtosztódásban és a sejtképződésben is. Mivel nagy mennyiségben
főként húsokból tud a cink felszívódni, a vegetáriánusoknak és vegánoknak
különösen figyelniük kell nagyobb mennyiségű, cinket tartalmazó élelmiszerek
bevitelére, erre célra a szezámmagliszt fogyasztása kiváló. A cinkhiány
jellegzetes tünetei az ízlelés és szaglás zavarai, étvágytalanság, illetve a
lassú sebgyógyulás. A Nature Cookta szezámmagliszt kiváló kalcium- és
magnéziumforrás, ami fontos szerepet játszik az immunrendszer és az izomrendszer
védelmében, hiányában olyan tüneteket produkálhatunk, mint például az
ingerlékenység és az izomgörcsök. 100 gramm hidegen sajtolt Nature Cookta
Szezámmagliszt tápanyagtartalma: Fehér je: 27, 7 gRost: 18 gCukrok, 0, 5
gZsírok: 18 gebből telített: 2, 5 gegyszeresen telítetlen: 6, 8 gtöbbszörösen
telítetlen: 7, 8 gebből omega-6: 7, 5 gKolin: 39 gKálcium:1500 mgVas: 22
mgMagnézium: 540 mgFoszfor: 967 mgCink: 12 mgRéz: 6, 3 mgMangán: 3, 8 mgSzelén:
9 mcgKálium: 720 mgKalóriatartalma: 333(1394 kJ) /A táblázatban szereplő adatok
tájékoztató jellegűek. /
egy alacsony (körülbelül 275 kcal/100 g) kalóriatartalmú, egészséges magyar
termék a lisztek piacán. Csakúgy, mint a többi Nature Cookta liszt készítése
során, a szezámmagból is vegyszermentesen, hidegen kisajtolják az olaját, a
szezámmagliszt esetében ez csigás préssel történik, majd a pelletet finomra
őrlik, így kapjuk a szezámmaglisztet. A sima szezámmaggal összehasonlítva a
kipréselt olajnak köszönhetően egyrészt a szezámmagliszt beltartalmi értéke
körülbelül 30%-kal magasabb, így több rostot, ásványi anyagot, fehérjét és
vitamint tartalmaz, másrészt az omega-6 zsírsav tartalma is alacsonyabb, így már
sütésre is alkalmas. A Nature Cookta szezámmaglisztet rendkívül sokféleképpen
felhasználhatjuk. Számos jó tulajdonsága teszi kitűnő konyhai alapanyaggá. Mivel
nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes, sütés mellett alkalmas
az ételek sűrítésére is. Ha sütéshez használjuk, keverjük más, gluténmentes
liszttel. Ha teljesen gluténmentesen sütünk, adjunk a receptben szereplőhöz
eggyel több tojást, hogy elkerüljük a péksütemény vagy kenyér túlzott
morzsálódását! A szezámmagliszt hozzáadásával megnövelhetjük a pékáru fehérje-,
vitamin-, rost és ásványi anyag tartalmát, csökkentjük kalória- és
szénhidráttartalmát, valamint finom ízt adhatunk az így elkészített ételnek.
Főleg lepényeket, kenyeret, muffint és süteményt készíthetünk belőle, de
alkalmas vajas-gyümölcsös kásák készítésére, valamint zöldségek és húsok
panírozására is, de a fantáziánkat szabadjára engedve sok minden másra is
használhatjuk. A Nature Cookta szezámmagliszt kiváló fehérjeforrás, emiatt
bátran fogyaszthatják vegetáriánusok és vegánok is. Emellett magas a
rosttartalma is, ami elfogyasztva nemcsak, hogy nem alakul glükózzá, és ezzel a
szervezet vércukorszintjének a karbantartását segíti, hanem megfelelő mennyiségű
víz fogyasztása mellett segít helyreállítani a helyes bélműködést. A magas
rosttartalomnak köszönhetően jóllakottság érzését is kelti, ezért alacsony
kalória- és szénhidráttartalma mellett ez is alkalmassá teszi a
szezámmaglisztet, hogy bármelyik fogyókúrás vagy testsúlycsökkentő programba
beépítsük, illetve a paleolit étrendet követők is használhatják. A
szezámmagliszt nagy mennyiségben tartalmaz cinket is, ami egy fontos nyomelem,
számos fehérje alkotórésze, valamint sok enzimreakcióban vesz részt. A cink
egyrészt elősegíti az immunrendszer működését és a szellemi teljesítőképességet
is, valamint a bőr, a haj és a köröm egészségéhez is hozzájárul. Fontos szerepet
játszik a sejtosztódásban és a sejtképződésben is. Mivel nagy mennyiségben
főként húsokból tud a cink felszívódni, a vegetáriánusoknak és vegánoknak
különösen figyelniük kell nagyobb mennyiségű, cinket tartalmazó élelmiszerek
bevitelére, erre célra a szezámmagliszt fogyasztása kiváló. A cinkhiány
jellegzetes tünetei az ízlelés és szaglás zavarai, étvágytalanság, illetve a
lassú sebgyógyulás. A Nature Cookta szezámmagliszt kiváló kalcium- és
magnéziumforrás, ami fontos szerepet játszik az immunrendszer és az izomrendszer
védelmében, hiányában olyan tüneteket produkálhatunk, mint például az
ingerlékenység és az izomgörcsök. 100 gramm hidegen sajtolt Nature Cookta
Szezámmagliszt tápanyagtartalma: Fehér je: 27, 7 gRost: 18 gCukrok, 0, 5
gZsírok: 18 gebből telített: 2, 5 gegyszeresen telítetlen: 6, 8 gtöbbszörösen
telítetlen: 7, 8 gebből omega-6: 7, 5 gKolin: 39 gKálcium:1500 mgVas: 22
mgMagnézium: 540 mgFoszfor: 967 mgCink: 12 mgRéz: 6, 3 mgMangán: 3, 8 mgSzelén:
9 mcgKálium: 720 mgKalóriatartalma: 333(1394 kJ) /A táblázatban szereplő adatok
tájékoztató jellegűek. /
Adatlap
Ár: | 1.014 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.14 |
Eddig megtekintették 24 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Szezámmagliszt 250 g" című hirdetést látja. (fent)