It's us naturbit zabpehely gluténmentes 500 g
Érdekességek a zabról: A zab egy rendkívül értékes gabonaféle, magas fehérje-
és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés után is megőrzi. Egyszerűen
elkészíthető és széleskörűen felhasználható, így nem kérdéses, miért vált és
maradt az egyik legkedveltebb reggeli fogás az angolszász területeken és az sem
meglepő, hogy az elmúlt években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségre tesz
szert. Egyszerűen nem lehet megunni! A zabpelyhet gondosan válogatott, egész
zabszemekből állítják elő. Nevével ellentétben valójában nem pelyhesítik, hanem
gőzöléssel, majd lapítással állítják elő, így a zabpehelyben minden értékes
tápanyag benne marad és a többi gabonapehellyel ellentétben nem emeli meg
gyorsan a vércukorszintet. A zab és a belőle készült termékek ugyan nem
tartalmaznak glutént, de gyakran együtt termesztik és dolgozzák fel búzával,
rozzsal, árpával, így könnyen szennyeződhet gluténnal. Amennyiben
gluténérzékenység áll fenn, érdemes gluténmentes címkével ellátott zabpelyhet
vásárolni. Jelentőség, hatások: A zabpehely összetett szénhidrátokat tartalmaz
legnagyobb mennyiségben, amely lassan szívódik fel és nem emeli meg hirtelen a
vércukorszintet. A fehérjék és a rostok is segítenek ebben, így a zabpelyely
vércukorproblémák esetén is fogyasztható. A magas rosttartalomnak köszönhetően a
zabpehely segít megelőzni a székrekedést és csökkenti a vastagbélrák
kialakulásának valószínűségét, illetve a béta-glükán nevű vízoldékony rostoknak
fontos szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében. További előny,
hogy a rostok növelik a teltségérzetet, ezzel kitolható a következő étkezés
időpontja és csökkenthető az elfogyasztandó adag. Fogyókúra esetén érdemes
kihasználni a zabpehely ezen kedvező tulajdonságát. A zabpehelyben található
néhány olyan hatóanyag, amelyek a vérnyomás csökkentésében játszanak szerepet,
ezért magas vérnyomás esetén is érdemes beiktatni az étrendbe, különösen, ha
testsúlycsökkentésre is szükség van. A zab antioxidáns tartalmának a
viszketéscsillapításban, gyulladáscsökkentésben van szerepe és a bőr szépségéhez
is hozzájárul. Felhasználás: Leggyakrabban kásaként fogyasztják és szinte
mindenkinek megvan a saját legkedveltebb, leggyorsabb, legegyszerűbb,
legkevesebb mosatlannal járó módszere és ízesítése. Egy adag kb. 25-30 g
zabpehelynek felel meg, amit másfél-kétszeres mennyiségű vízben vagy növényi
tejben 5-10 perc alatt folyamatos kevergetés mellett készre főzünk. A másik
legegyszerűbb módszer, ha éjszakára beáztatjuk ugyanennyi folyadékban és reggel
átmelegítjük. Az ízesítésnek csak a képzeletünk szabhat határt, elkészíthető
édesen, sósan, aszalt vagy friss gyümölccsel, kókuszchipsszel, karob porral, de
natúran is fogyasztható. A zabpelyhet gyakran használják még sütemények, kekszek
készítéséhez, de beáztatva fasírtba, töltelékekbe is keverhető és panírozásra is
alkalmas. Összetevők: 100% zabpehely Plusz érdekesség: Az Amerikai Egyesült
Állomokban október 29.-ét Nemzeti Zabkása Napnak (National Oatmeal Day) nevezték
ki, hogy ezzel is felhívják az emberek figyelmét a kedvenc reggeli ételük
kedvező egészségügyi hatásaira. Jellemzők tejmentes Igen gluténmentes Igen
tojásmentes Igen pálmaolajmentes Igen vegán Igen hozzáadott cukor nélkül Igen
szójamentes Igen per 100 g kj 1393 kJ kcal 331 kcal zsír 7,2 g ebből telített
zsírsavak 1,4 g szénhidrát 53,8 g ebből cukrok 0,7 g rost 10 g fehérje 13,1 g só
0,01 g
és rosttartalommal. Belső értékeit a pelyhesítés után is megőrzi. Egyszerűen
elkészíthető és széleskörűen felhasználható, így nem kérdéses, miért vált és
maradt az egyik legkedveltebb reggeli fogás az angolszász területeken és az sem
meglepő, hogy az elmúlt években hazánkban is egyre nagyobb népszerűségre tesz
szert. Egyszerűen nem lehet megunni! A zabpelyhet gondosan válogatott, egész
zabszemekből állítják elő. Nevével ellentétben valójában nem pelyhesítik, hanem
gőzöléssel, majd lapítással állítják elő, így a zabpehelyben minden értékes
tápanyag benne marad és a többi gabonapehellyel ellentétben nem emeli meg
gyorsan a vércukorszintet. A zab és a belőle készült termékek ugyan nem
tartalmaznak glutént, de gyakran együtt termesztik és dolgozzák fel búzával,
rozzsal, árpával, így könnyen szennyeződhet gluténnal. Amennyiben
gluténérzékenység áll fenn, érdemes gluténmentes címkével ellátott zabpelyhet
vásárolni. Jelentőség, hatások: A zabpehely összetett szénhidrátokat tartalmaz
legnagyobb mennyiségben, amely lassan szívódik fel és nem emeli meg hirtelen a
vércukorszintet. A fehérjék és a rostok is segítenek ebben, így a zabpelyely
vércukorproblémák esetén is fogyasztható. A magas rosttartalomnak köszönhetően a
zabpehely segít megelőzni a székrekedést és csökkenti a vastagbélrák
kialakulásának valószínűségét, illetve a béta-glükán nevű vízoldékony rostoknak
fontos szerepük van a vér koleszterinszintjének csökkentésében. További előny,
hogy a rostok növelik a teltségérzetet, ezzel kitolható a következő étkezés
időpontja és csökkenthető az elfogyasztandó adag. Fogyókúra esetén érdemes
kihasználni a zabpehely ezen kedvező tulajdonságát. A zabpehelyben található
néhány olyan hatóanyag, amelyek a vérnyomás csökkentésében játszanak szerepet,
ezért magas vérnyomás esetén is érdemes beiktatni az étrendbe, különösen, ha
testsúlycsökkentésre is szükség van. A zab antioxidáns tartalmának a
viszketéscsillapításban, gyulladáscsökkentésben van szerepe és a bőr szépségéhez
is hozzájárul. Felhasználás: Leggyakrabban kásaként fogyasztják és szinte
mindenkinek megvan a saját legkedveltebb, leggyorsabb, legegyszerűbb,
legkevesebb mosatlannal járó módszere és ízesítése. Egy adag kb. 25-30 g
zabpehelynek felel meg, amit másfél-kétszeres mennyiségű vízben vagy növényi
tejben 5-10 perc alatt folyamatos kevergetés mellett készre főzünk. A másik
legegyszerűbb módszer, ha éjszakára beáztatjuk ugyanennyi folyadékban és reggel
átmelegítjük. Az ízesítésnek csak a képzeletünk szabhat határt, elkészíthető
édesen, sósan, aszalt vagy friss gyümölccsel, kókuszchipsszel, karob porral, de
natúran is fogyasztható. A zabpelyhet gyakran használják még sütemények, kekszek
készítéséhez, de beáztatva fasírtba, töltelékekbe is keverhető és panírozásra is
alkalmas. Összetevők: 100% zabpehely Plusz érdekesség: Az Amerikai Egyesült
Állomokban október 29.-ét Nemzeti Zabkása Napnak (National Oatmeal Day) nevezték
ki, hogy ezzel is felhívják az emberek figyelmét a kedvenc reggeli ételük
kedvező egészségügyi hatásaira. Jellemzők tejmentes Igen gluténmentes Igen
tojásmentes Igen pálmaolajmentes Igen vegán Igen hozzáadott cukor nélkül Igen
szójamentes Igen per 100 g kj 1393 kJ kcal 331 kcal zsír 7,2 g ebből telített
zsírsavak 1,4 g szénhidrát 53,8 g ebből cukrok 0,7 g rost 10 g fehérje 13,1 g só
0,01 g
Adatlap
Ár: | 840 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.20 |
Eddig megtekintették 11 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "It's us naturbit zabpehely gluténmentes 500 g" című hirdetést látja. (fent)