DR.OETKER BEFŐZŐCUKOR SZTÍVIÁVAL 350G
TermékleírásJellemzők 1000 g gyümölcs, 350 g befőzőcukor, Cukortakarékos, mégis
édes és gyümölcsös! Termék információk 40%-kal kevesebb kalória az elkészített
lekvárban** **A termékben a cukor egy részét a sztívia növény kivonatával
(szteviol glikozidok) helyettesítettük. Így gyümölcsösen édes lekvárokat,
dzsemeket készíthetünk, melyek a hagyományos, 1:1 gyümölcs-cukor arányú
elkészítéshez képest 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaznak. Mi a sztívia? A
sztívia (stevia) eredetileg Dél-Amerikában őshonos és édes leveléről nevezetes
fűszer- és gyógynövény. Intenzív édesítő hatása ott már évszázadok óta ismert. A
sztívia leveléből kivont szteviol glikozidok édesítőszerként használhatóak
bizonyos élelmiszereknél. Ezek a növényi eredetű szteviol glikozidok a cukornál
sokkal erősebb édesítő hatással bírnak, és lényegében nem tartalmaznak kalóriát.
ÖsszetételCukor, Zselésítőanyag (pektinek), Savanyúságot szabályozó anyag
(citromsav), Tartósítószer (szorbinsav), Édesítőszer (szteviol glikozidok),
Pálmaolaj Allergén összetevőkGlutént tartalmazó gabonafélék, Tej Tápértékre
vonatkozó információk100 g elkészített lekvárban (1000 g gyümölccsel
elkészítve***)Energia:614 kJ145 kcalZsír:0,3 g amelyből telített zsírsavak:0,0
gSzénhidrát:33 g amelyből cukrok:33 gFehérje:0,7 gSó:0,02 g***Átlagos
tápértékadatok, különböző gyümölcsökkel elkészített lekvárokra vonatkoztatva.
Elkészítés és tárolásElkészítés és felhasználás Tippek: ? A lekvár állagának
ellenőrzéséhez érdemes egy tányérra egy-két evőkanálnyit tenni a még forró
lekvárból, majd hagyjuk pár percig hűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt
szeretnénk, keverjünk 5 g Dr. Oetker Citromsavat a forró lekvárhoz, majd töltsük
azonnal üvegekbe. ? Őszibarack befőzése esetén adjunk a gyümölcs-befőzőcukor
keverékhez még 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1-et főzés előtt. ? A kész lekvárt
száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk. ? További
tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon. Adagolás: 1000 g gyümölcs
(előkészített), 1 tasak Befőzőcukor Sztíviával. Elkészítés: 1. Lekvár
készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcsöt szükség szerint daraboljuk, majd
az egészet pépesítjük. Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcs felét
apróra vágjuk, másik felét pépesítjük. 2. Az előkészített gyümölcsöt és a
befőzőcukrot egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon
felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett
további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot
eltávolítjuk a tetejéről. 3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük,
jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk. Tárolás Száraz, hűvös helyen
tartandó!
édes és gyümölcsös! Termék információk 40%-kal kevesebb kalória az elkészített
lekvárban** **A termékben a cukor egy részét a sztívia növény kivonatával
(szteviol glikozidok) helyettesítettük. Így gyümölcsösen édes lekvárokat,
dzsemeket készíthetünk, melyek a hagyományos, 1:1 gyümölcs-cukor arányú
elkészítéshez képest 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaznak. Mi a sztívia? A
sztívia (stevia) eredetileg Dél-Amerikában őshonos és édes leveléről nevezetes
fűszer- és gyógynövény. Intenzív édesítő hatása ott már évszázadok óta ismert. A
sztívia leveléből kivont szteviol glikozidok édesítőszerként használhatóak
bizonyos élelmiszereknél. Ezek a növényi eredetű szteviol glikozidok a cukornál
sokkal erősebb édesítő hatással bírnak, és lényegében nem tartalmaznak kalóriát.
ÖsszetételCukor, Zselésítőanyag (pektinek), Savanyúságot szabályozó anyag
(citromsav), Tartósítószer (szorbinsav), Édesítőszer (szteviol glikozidok),
Pálmaolaj Allergén összetevőkGlutént tartalmazó gabonafélék, Tej Tápértékre
vonatkozó információk100 g elkészített lekvárban (1000 g gyümölccsel
elkészítve***)Energia:614 kJ145 kcalZsír:0,3 g amelyből telített zsírsavak:0,0
gSzénhidrát:33 g amelyből cukrok:33 gFehérje:0,7 gSó:0,02 g***Átlagos
tápértékadatok, különböző gyümölcsökkel elkészített lekvárokra vonatkoztatva.
Elkészítés és tárolásElkészítés és felhasználás Tippek: ? A lekvár állagának
ellenőrzéséhez érdemes egy tányérra egy-két evőkanálnyit tenni a még forró
lekvárból, majd hagyjuk pár percig hűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt
szeretnénk, keverjünk 5 g Dr. Oetker Citromsavat a forró lekvárhoz, majd töltsük
azonnal üvegekbe. ? Őszibarack befőzése esetén adjunk a gyümölcs-befőzőcukor
keverékhez még 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1-et főzés előtt. ? A kész lekvárt
száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk. ? További
tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon. Adagolás: 1000 g gyümölcs
(előkészített), 1 tasak Befőzőcukor Sztíviával. Elkészítés: 1. Lekvár
készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcsöt szükség szerint daraboljuk, majd
az egészet pépesítjük. Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcs felét
apróra vágjuk, másik felét pépesítjük. 2. Az előkészített gyümölcsöt és a
befőzőcukrot egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon
felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett
további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot
eltávolítjuk a tetejéről. 3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük,
jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk. Tárolás Száraz, hűvös helyen
tartandó!
Adatlap
Ár: | 1.050 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.04 |
Eddig megtekintették 1 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "DR.OETKER BEFŐZŐCUKOR SZTÍVIÁVAL 350G" című hirdetést látja. (fent)