Biorganik bio nádcukor világos 500 g
A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken
terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki
a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló
cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de
környezetvédelmi szempontból is hasznos. A nádcukrot a növény húsos szárában
található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen
adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz
(ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok
egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a
különleges, kellemes színét. A bio nádcukor feldolgozása során csak egyszer
kristályosítják, tehát ez a legkevésbé finomított formája a nádcukornak (kivéve
a nyers nádcukrot). A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két
cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak,
akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes,
szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.
Összetevők: nádcukor Felhasználása: a répacukorhoz hasonló, ételben, italban,
sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata
karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Különösen
érdemes olyan fogásokban nádcukorral kiváltani a répacukrot, ahol a cukor ízének
fontos szerepe van (pl. habcsók, habkrém, karamell). Jellemzők gluténmentes Igen
vegán Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett
cukortartalmú Nem alacsony cukortartalmú Nem szénhidrát csökkentett Nem bio Igen
per 100 g kj 1700 kJ kcal 400 kcal zsír 0 g ebből telített zsírsavak 0 g ebből
egyszeresen telített zsírsavak 0 g ebből többszörösen telített zsírsavak 0 g
szénhidrát 98 g ebből cukrok 98 g fehérje 0 g só 0 g
terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki
a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló
cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de
környezetvédelmi szempontból is hasznos. A nádcukrot a növény húsos szárában
található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen
adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz
(ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok
egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a
különleges, kellemes színét. A bio nádcukor feldolgozása során csak egyszer
kristályosítják, tehát ez a legkevésbé finomított formája a nádcukornak (kivéve
a nyers nádcukrot). A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két
cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak,
akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes,
szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.
Összetevők: nádcukor Felhasználása: a répacukorhoz hasonló, ételben, italban,
sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata
karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez. Különösen
érdemes olyan fogásokban nádcukorral kiváltani a répacukrot, ahol a cukor ízének
fontos szerepe van (pl. habcsók, habkrém, karamell). Jellemzők gluténmentes Igen
vegán Igen cukormentes Nem hozzáadott cukor nélkül Igen csökkentett
cukortartalmú Nem alacsony cukortartalmú Nem szénhidrát csökkentett Nem bio Igen
per 100 g kj 1700 kJ kcal 400 kcal zsír 0 g ebből telített zsírsavak 0 g ebből
egyszeresen telített zsírsavak 0 g ebből többszörösen telített zsírsavak 0 g
szénhidrát 98 g ebből cukrok 98 g fehérje 0 g só 0 g
Adatlap
Ár: | 1.020 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.04 |
Eddig megtekintették 25 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Biorganik bio nádcukor világos 500 g" című hirdetést látja. (fent)