Betöltés...

Clearspring bio umeboshi sós japán szilva 200 g

Az umebosi egy különleges, Japánból származó szilvafajta, amelyet
megszárítottak, tengeri sóval pácoltak és 1-3 évig érleltek. Általában
siszó-levéllel érlelik együtt, ez magyarázza jellegzetes piros színét. Az
umebosi ehető magában is, vagy gabonafélék és zöldségek ízének javítására
használják. Az umebosi-pépből fanyar, csípős ízű öntet vagy mártás és tea is
készíthető. Az ume-bosiban harmonikus egyensúlyban vannak a jin és a jang
tényezők. Az umebosi erősíti a beleket, és mindenfajta rákban szenvedők
rendszeresen fogyaszthatják. Umebosi szilva A sült umebosi szilva vagy a
pirított sült egész umebosi szilva semlegesíti a savas állapotot, csökkenti a
belek rendellenességeit, azokat is, amelyeket mikroorganizmusok okoznak. 1/2-1
umebosi szilvához (a sült szilva erősebb hatású) öntsünk 1 csésze bancsateát. A
porított szilvából 1 teáskanállal használjunk csésze forró vízhez. Ume-sho
bancsa Szabályozza az emésztést, s ezáltal javítja a vér összetételét és
vérkeringést. 1 csésze bancsateát öntsünk 1/2-1 umebosi szilva húsára és 1
teáskanál tamari szójaszószra. Keverjük fel és igyuk forrón. A homlok elülső
részén jelentkező fejfájást is enyhíti. Ume-sho bancsa gyömbérrel Fokozza a
vérkeringést. Ugyanaz, mint az előző recept, csak megadott keverékhez adjunk még
hozzá 1/4 teáskanál rész gyömbér levét. Keverjük fel és igyuk meg. Ume-sho-kuzu
ital Javítja az emésztést, élénkít, szabályozza a belek működését. Készítsük el
a kuzu-italt és tegyük bele 1/2-1 umebosi szilva húsát. Adhatunk hozzá 1/8
teáskanálnyi friss reszelt gyömbér (Michio Kushi:Rákmegelőző és gyógyító diéta)
UMEBOSI-ÖNTET 2 db umebosi szilva 1/2 teáskanál szezámolaj 1/2 csésze forrásvíz
1/4-1/2 teáskanál reszelt hagyma Szuribacsiban törjük össze az umebosit és a
hagymát. Adjuk hozzá a kissé felhevített olajat és keverjük össze. Öntsük hozzá
a vizet és addig keverjük, amíg egészen sima lesz. Salátákhoz kínáljuk.
Megjegyzés: Rákbetegek olaj nélkül, kicsit több vízzel készíthetik el ezt az
öntetet. Változat: Umebosi szilva helyett umebosi-krémet is használhatunk. Egy
szilvának egy teáskanálnyi krém felel meg. Hagyma helyett metélőhagyma vagy
mogyoróhagyma is használható, s a keverékbe mártogathatunk kekszfélét vagy sült
burgonyát is.

Tovább
Adatlap
Ár: 6.835 Ft
 
Feladás dátuma: 2024.06.27
Eddig megtekintették 6 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Clearspring bio umeboshi sós japán szilva 200 g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Clearspring bio umeboshi sós japán szilva 200 g" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem