Semiramis columbia decaf szemes kávé közepes 250 g
Kolumbiában 1723-ban, feltételezhetően a jezsuitáknak köszönhetően jelent meg a
kávé, amely a 18-19. század folyamán teljes mértékben uralma alá hajtotta az
országot, olyannyira, hogy 1912-ben már a világ teljes kávéexportjának felét
Kolumbia adta. Ma a világ harmadik legnagyobb kávétermesztője, Brazília és
Vietnam után. Kolumbia nem véletlen lett a kávé egyik hazája, éghajlati és
domborzati adottságai tökéletessé teszik a kávé termesztésére. Az Andok-hegység
vonulatának útjában levő, a Nevado del Huila vulkánnak is otthont adó Huila
megye ásványi anyagokban gazdag termőterületei és a terület mikroklímája nagyban
hozzájárul a kiegyensúlyozott és édes, dinamikusan savas ízjegyű kávék
termesztéséhez. Hogyan lesz a kávé koffeinmentes? A cukornádból származó
természetes etil-acetátnak köszönhetően lehetőség nyílik a kávé természetes
módon történő koffeinmentesítésére. A folyamat során a zöld kávét forró vízzel
benedvesítik (hogy megemeljék a nedvességszintet), majd erjesztett cukornádból
származó etil-acetátot adnak hozzá, és ez feloldja a kávéban lévő koffeint. Ezt
követően a koffeintől mentesített babokat átgőzölik, így tűntetve el a
felesleges etil-acetátot és a megfelelő nedvességtartalmat figyelembe véve
szárítják. A Colombia Decaf ízjegyei között megtalálni a gyümölcsös édességet és
csokoládés hangulatot is....
kávé, amely a 18-19. század folyamán teljes mértékben uralma alá hajtotta az
országot, olyannyira, hogy 1912-ben már a világ teljes kávéexportjának felét
Kolumbia adta. Ma a világ harmadik legnagyobb kávétermesztője, Brazília és
Vietnam után. Kolumbia nem véletlen lett a kávé egyik hazája, éghajlati és
domborzati adottságai tökéletessé teszik a kávé termesztésére. Az Andok-hegység
vonulatának útjában levő, a Nevado del Huila vulkánnak is otthont adó Huila
megye ásványi anyagokban gazdag termőterületei és a terület mikroklímája nagyban
hozzájárul a kiegyensúlyozott és édes, dinamikusan savas ízjegyű kávék
termesztéséhez. Hogyan lesz a kávé koffeinmentes? A cukornádból származó
természetes etil-acetátnak köszönhetően lehetőség nyílik a kávé természetes
módon történő koffeinmentesítésére. A folyamat során a zöld kávét forró vízzel
benedvesítik (hogy megemeljék a nedvességszintet), majd erjesztett cukornádból
származó etil-acetátot adnak hozzá, és ez feloldja a kávéban lévő koffeint. Ezt
követően a koffeintől mentesített babokat átgőzölik, így tűntetve el a
felesleges etil-acetátot és a megfelelő nedvességtartalmat figyelembe véve
szárítják. A Colombia Decaf ízjegyei között megtalálni a gyümölcsös édességet és
csokoládés hangulatot is....
Adatlap
Ár: | 5.050 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.06.23 |
Eddig megtekintették 5 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Semiramis columbia decaf szemes kávé közepes 250 g" című hirdetést látja. (fent)