
Greenmark bio kurkuma őrölt 10 g
Származási hely: India Összetevők: Kurkuma 100% Kurkuma ? csökkenti a
gyulladást, gátolja a tumorképződést A kurkumát Indiában sebgyógyításra és tea
formájában légzőszervi problémák kezelésére is használják. A modern
orvostudomány megerősíti a fűszer pozitív élettani hatásait, leginkább a
kurkumin vegyülettel összefüggésben, mely potens antioxidáns, és gyulladásgátló
tulajdonságokkal rendelkezik. A kurkumin enyhíti az ízületi gyulladásokat, a
sérülések és fogorvosi beavatkozás okozta fájdalmakat, és jelenleg is számos
kutatás vizsgálja alkalmazásának lehetőségeit, a szívbetegségek, diabétesz és
Alzheimer-kór kezelésében. Az angol ?turmeric? név állítólag a latin terra
merita, a föld érdeme kifejezésből ered. A hinduk igen tisztelik és a
termékenységgel hozzák összefüggésbe a kurkumát. TERMESZTÉSE A kurkuma
robosztus, élénk és mély sárga színű gyökértörzs, akkora és olyan alakú, mint a
gyömbér és a forró trópusi éghajlatot kedveli. A világ elsőszámú országa India,
ahol extrém mennyiségben termelik, fogyasztják és exportálják. Az előző évi
gyökértörzs darabjait ültetik el és abból fejlődik a majd 1 méter magas
hosszúszárú növény. Mintegy 9 hónap alatt kiemelkedik a törzsrendszer a földből,
jelezve, megérett. A törzset megfőzik, hámozzák, egy hétig szárítják és ezután
osztályozzák. Szinte az egész termést őrölve, por alakban dobják piacra. AROMA
ÉS ZAMAT A kurkumának borsos aromája van enyhe faízzel. Meleg, pézsmás zamatának
kissé kesernyés az utóíze. KONYHAI FELHASZNÁLÁSA Amikor egy recept sáfrányt ír
elő, gyakran helyettesítjük kurkumával. Tévesen. Nem pótolja a sáfrányt, azonban
mégis az indiai konyhában így használják. Olyan ételekbe teszik, ahol a színe a
fontos és nem az íze, hogy sáfrányként tudják említeni, miközben a sáfrány ára
jóval magasabb. Talán a curryk elemeként értékes, itt az íze és az aromája is
nagyon értékelt. Csatnikban, savanyúságokban és számos indiai rizsételben
használják, de Észak-Afrikában gyakran fűszerezik vele a bárányt és a főzeléket.
ORVOSI ÉS EGYÉB FELHASZNÁLÁSA Aromája miatt enyhén emésztéssegítő, májbajok és
gyomorbántalmak kezelésére használják főképp. Hallani arról, hogy cukros vízbe
főzve meghűlés ellen hatásos. Egyén felhasználása színe élénksége miatt a
festékként. Élelmiszeriparban ehető festékszínezőként játszik szerepet, pl.
mustárok, likőrök, vajak színezésében. TÁROLÁSA Kis mennyiségben ajánlott
vásárolni, légmentesen záródó üvegben tárolni fénytől védve. A kurkuma saját
kezű elkészítésénél ajánlott a kesztyű használata, mert elszínezi a kezet. A
KURKUMA JÓTÉKONY HATÁSAI Gyulladáscsökkentés Fájdalomcsillapítás Antioxidáns
hatás Harc a bőrért és az öregedése ellen Segítheti a sebgyógyulást Pozitívan
hat az agy egészsége és a memóriára Immunerősítés Koleszterinszint
optimalizálása
gyulladást, gátolja a tumorképződést A kurkumát Indiában sebgyógyításra és tea
formájában légzőszervi problémák kezelésére is használják. A modern
orvostudomány megerősíti a fűszer pozitív élettani hatásait, leginkább a
kurkumin vegyülettel összefüggésben, mely potens antioxidáns, és gyulladásgátló
tulajdonságokkal rendelkezik. A kurkumin enyhíti az ízületi gyulladásokat, a
sérülések és fogorvosi beavatkozás okozta fájdalmakat, és jelenleg is számos
kutatás vizsgálja alkalmazásának lehetőségeit, a szívbetegségek, diabétesz és
Alzheimer-kór kezelésében. Az angol ?turmeric? név állítólag a latin terra
merita, a föld érdeme kifejezésből ered. A hinduk igen tisztelik és a
termékenységgel hozzák összefüggésbe a kurkumát. TERMESZTÉSE A kurkuma
robosztus, élénk és mély sárga színű gyökértörzs, akkora és olyan alakú, mint a
gyömbér és a forró trópusi éghajlatot kedveli. A világ elsőszámú országa India,
ahol extrém mennyiségben termelik, fogyasztják és exportálják. Az előző évi
gyökértörzs darabjait ültetik el és abból fejlődik a majd 1 méter magas
hosszúszárú növény. Mintegy 9 hónap alatt kiemelkedik a törzsrendszer a földből,
jelezve, megérett. A törzset megfőzik, hámozzák, egy hétig szárítják és ezután
osztályozzák. Szinte az egész termést őrölve, por alakban dobják piacra. AROMA
ÉS ZAMAT A kurkumának borsos aromája van enyhe faízzel. Meleg, pézsmás zamatának
kissé kesernyés az utóíze. KONYHAI FELHASZNÁLÁSA Amikor egy recept sáfrányt ír
elő, gyakran helyettesítjük kurkumával. Tévesen. Nem pótolja a sáfrányt, azonban
mégis az indiai konyhában így használják. Olyan ételekbe teszik, ahol a színe a
fontos és nem az íze, hogy sáfrányként tudják említeni, miközben a sáfrány ára
jóval magasabb. Talán a curryk elemeként értékes, itt az íze és az aromája is
nagyon értékelt. Csatnikban, savanyúságokban és számos indiai rizsételben
használják, de Észak-Afrikában gyakran fűszerezik vele a bárányt és a főzeléket.
ORVOSI ÉS EGYÉB FELHASZNÁLÁSA Aromája miatt enyhén emésztéssegítő, májbajok és
gyomorbántalmak kezelésére használják főképp. Hallani arról, hogy cukros vízbe
főzve meghűlés ellen hatásos. Egyén felhasználása színe élénksége miatt a
festékként. Élelmiszeriparban ehető festékszínezőként játszik szerepet, pl.
mustárok, likőrök, vajak színezésében. TÁROLÁSA Kis mennyiségben ajánlott
vásárolni, légmentesen záródó üvegben tárolni fénytől védve. A kurkuma saját
kezű elkészítésénél ajánlott a kesztyű használata, mert elszínezi a kezet. A
KURKUMA JÓTÉKONY HATÁSAI Gyulladáscsökkentés Fájdalomcsillapítás Antioxidáns
hatás Harc a bőrért és az öregedése ellen Segítheti a sebgyógyulást Pozitívan
hat az agy egészsége és a memóriára Immunerősítés Koleszterinszint
optimalizálása

Adatlap
Ár: | 297 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.02.22 |
Eddig megtekintették 26 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Greenmark bio kurkuma őrölt 10 g" című hirdetést látja. (fent)