
Organiqa bio kakaó por 100% nyers 150 g
Bio Kakaópor 150g (Criollo) Prémium minőségű kakaópor - Criollo fajta, mely a
kakaók királya néven is ismert. A kakaó latin neve ? theobroma cacao azt
jelenti, az istenek eledele. A kakaóbab az alapja minden kakaó és
csokoládékészítménynek. Nyers kakaóporunk Criollo fajtájú, ezt termesztették a
mayák is. Ez a legritkább, legfinomabb és egyben legdrágább kakaófajta, gyakran
nevezik a kakaók királyának is, az összes kakaótermelés 10-15%-át adja. A
kakaóbabból készült nyers kakaópor kiemelkedően magas antioxidáns tartalommal
rendelkezik, mely természetes sejtvédő hatása révén segít az öregedési
folyamatok lassításában. Jelentős magnézium tartalma nélkülözhetetlen a
megfelelő idegi és izomműködéshez. Hangulatjavító, energetizáló hatásáról is
ismert. A XXI. században egyre inkább előtérbe kerül a nyers kakaó, mely a
kakaóbab kíméletes feldolgozásának köszönhetően jobban megőrzi tápanyagtartalmát
és jótékony hatásait. A kakaóbab szüretelése után a babokat egy fa dobozban,
banánlevélen erjesztik pár napig. Az erjesztés során létrejövő kémiai változások
hatására a kakaóbab veszít keserűségéből és egy gazdagabb csokoládé íz kezd
kibontakozni. Ezután egy kíméletes szárítási eljárás következik, ekkor alakul ki
barna színe és végleges íze is. Így fogyaszd: tedd kedvenc növényi tejedbe vagy
turmixold össze 1-2 banánnal, esetleg készíts belőle csokoládét. Összetevők:
100% bio kakaópor Származási hely: Peru Jelentősebb vitaminok és ásványi anyagok
a kakaóporban: B1, B2, B3, B5, B9, C, E-vitamin, magnézium, cink, réz, kén,
kalcium, vas, kálium, mangán Jótékony hatások: szív- és érrendszeri: serkentheti
a vérkeringést, véralvadásgátló, segíthet szabályozni a vérnyomást,
hangulatjavító
kakaók királya néven is ismert. A kakaó latin neve ? theobroma cacao azt
jelenti, az istenek eledele. A kakaóbab az alapja minden kakaó és
csokoládékészítménynek. Nyers kakaóporunk Criollo fajtájú, ezt termesztették a
mayák is. Ez a legritkább, legfinomabb és egyben legdrágább kakaófajta, gyakran
nevezik a kakaók királyának is, az összes kakaótermelés 10-15%-át adja. A
kakaóbabból készült nyers kakaópor kiemelkedően magas antioxidáns tartalommal
rendelkezik, mely természetes sejtvédő hatása révén segít az öregedési
folyamatok lassításában. Jelentős magnézium tartalma nélkülözhetetlen a
megfelelő idegi és izomműködéshez. Hangulatjavító, energetizáló hatásáról is
ismert. A XXI. században egyre inkább előtérbe kerül a nyers kakaó, mely a
kakaóbab kíméletes feldolgozásának köszönhetően jobban megőrzi tápanyagtartalmát
és jótékony hatásait. A kakaóbab szüretelése után a babokat egy fa dobozban,
banánlevélen erjesztik pár napig. Az erjesztés során létrejövő kémiai változások
hatására a kakaóbab veszít keserűségéből és egy gazdagabb csokoládé íz kezd
kibontakozni. Ezután egy kíméletes szárítási eljárás következik, ekkor alakul ki
barna színe és végleges íze is. Így fogyaszd: tedd kedvenc növényi tejedbe vagy
turmixold össze 1-2 banánnal, esetleg készíts belőle csokoládét. Összetevők:
100% bio kakaópor Származási hely: Peru Jelentősebb vitaminok és ásványi anyagok
a kakaóporban: B1, B2, B3, B5, B9, C, E-vitamin, magnézium, cink, réz, kén,
kalcium, vas, kálium, mangán Jótékony hatások: szív- és érrendszeri: serkentheti
a vérkeringést, véralvadásgátló, segíthet szabályozni a vérnyomást,
hangulatjavító

Adatlap
Ár: | 2.207 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.04.23 |
Eddig megtekintették 37 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Organiqa bio kakaó por 100% nyers 150 g" című hirdetést látja. (fent)