GAL Taurin por utántöltő 500g
GAL Taurin, 3 g x 166 adag (1 g x 500 adag) Egy friss kutatás szerint a japánok
a hosszú életüket és öregkorban is meglévő fiatalos aktivitásukat nagyrészt a
táplálkozásukból adódó magasabb taurinfogyasztásnak köszönhetik. Ezen kívül jó
pár előnyös hatására mutatnak rá kutatások. Ízetlen por, amely bármilyen italba
keverhető. Különleges táplálkozási célú élelmiszer különösen sportolók és nehéz
fizikai munkát végzők részére. Segédanyagok nélkül. A taurin leggazdagabb
természetes forrásai a kagylók, rákfélék és egyéb tengeri herkentyűk, valamint a
szív. Számos tanulmány mutat rá, hogy a magasabb taurinbevitel, azaz a szervezet
magasabb taurinszintje többek közt javítja az életminőséget, és fokozza a
sportteljesítményt. Mi több, egy 2009-es tanulmány megállapítása szerint a
japánok nagyrészt a magasabb taurinbevitelüknek köszönhetik kimagasló
élethosszukat és fiatalos aktivitásukat öreg korban is (Yamori és mtsi., 2009).
Adagolás: Napi 1 teáskanálnyit (3 g) fogyasszunk, folyadékban feloldva. Legjobb
étkezéskor. Lehet több részletben is (pl. fél-fél teáskanállal reggel és este).
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől
elzárva tárolandó. A taurint legtöbben a régen megengedett, magas dózisú
koffeint tartalmazó energiaitalokból ismerjük, így az lehet a benyomásunk, hogy
ez valami káros stimuláló hatású anyag. Azonban az energiaitalokba a túlzott
koffein tartalmuk által okozott kellemetlen mellékhatások enyhítése miatt tették
bele anno. Nélküle annyi koffein kellemetlen hatású lett volna. A taurin egy
aminosav szerű organikus sav, mely az emberi szervezet tömegének kb. 0,1%-át
adja ki és kulcsfontosságú szerepet tölt be szervezetünk egészséges működésének
számos területén. Az ember, sok állattal ellentétben, elvesztette a taurin
szintetizáló képességét, így megfelelő szintjének fönntartásához külső (élelmi)
forrására szorulunk. Taurint kizárólag állati eredetű élelmiszerek tartalmaznak.
A tejtermékek alig, a húsok egy keveset (30-160 mg /100 g), míg az olyan tengeri
herkentyűk, mint a rákok, kagylók és lábasfejűek a húsokénak kb. tízszeresét
tartalmazzák (300-900 mg /100 g). Ezek a magas taurin tartalmú élőlények pont
azok, melyek őseink számára a leginkább hozzáférhetőek voltak, hiszen
partközelben találhatóak és még csak kifogni sem kell őket, csak
összegyűjtögetni. A biológusok által egyre elfogadottabb ún. ?Aquatic ape?
elmélete szerint ezek voltak főbb táplálékaink és ezek magas omega-3 DHA
tartalma miatt fejlődhetett ekkorára az agyunk. Talán taurin tartalmuk is
hasonlóan fontos tényező lehetett? Bárhogy is, úgy néz ki, magas taurin tartalmú
étrendre vagyunk ?tervezve?. A mai nyugati táplálkozásra a kagyló, rák napi
többszöri fogyasztása nem éppen jellemző, így a taurin fogyasztás is alacsony
(30-400 mg /nap). Az eddigiekből az következik, hogy taurin pótlásra lenne
szükségünk. Ha ez így van, akkor az alacsony taurin szinttel rendelkező emberek
körében magasabb kell legyen a civilizációs betegségek előfordulása, a magas
taurin fogyasztású népcsoportok meg egészségesebbek kell legyenek. A taurin
kiegészítésnek meg csökkentenie kell a betegségek kockázatát, vagy a már
kialakult betegségek tüneteit kell, hogy enyhítse. Lássuk így van-e? Egy 2009-es
tanulmány megállapítása szerint a taurin, a japánok hosszú életének kulcsa. Egy
korábbi 2006-os tanulmányban szintén azt találták ázsiai országokat vizsgálva,
hogy akik vizeletében a legtöbb taurint mérték, azok a legegészségesebbek és
köztük a legritkább a koszorúér megbetegedések száma. Ezt megerősítette egy
friss, 2012-es tanulmány is, ahol ráadásul azt is észrevették, hogy a magasabb
taurin szinttel rendelkező emberek vérnyomása és testtömeg indexe is
alacsonyabb, ahogyan a vérük lipid profiljuk is jobb. Diabétesz, rák, vese-,
szív- és májelégtelenség esetén mind megfigyelhető a szervezet alacsony taurin
szintje. Egy 2012-eben orvosi szaklapban publikált áttekintés a taurint, a
korábbi vélekedésekkel ellentétben a szervezet egyik legfontosabb, esszenciális
elemének tartja, mely optimális szintje csak magas taurin tartalmú élelmiszerek
vagy kiegészítők fogyasztásával tartható fent. Már egy korábbi, 2002-es, hasonló
áttekintés szerint is a taurin hiány gyakoribb, mint gondolnánk, mert nehezen
mérhető és nem tárolódik. Különösen fontosnak tartják a csecsemők taurin
pótlását (ma már jobb bébi tápszerek tartalmazzák is). Láthatjuk tehát, hogy a
szervezet taurin ellátottsága erősen összefügg a civilizációs betegségek
előfordulásával és így a magasabb taurin tartalmú táplálkozás fontos lenne.
Vajon ha csak simán kiegészítjük táplálkozásunkat taurinnal, annak is hasonló
előnyei vannak? Ennek megválaszolására íme néhány humán klinikai vizsgálat a
taurin pótlás hatásairól: Fogínybetegségek Friss 2014-es vizsgálatban 10
előrehladott állapotú fogágybetegséggel rendelkezőnek adtak 15 napig napi 500 mg
taurint. A betegség státusza már ilyen rövid idő alatt is javult, pedig 500 mg
nagyon kis dózis. Cukorbetegség 2010-es vizsgálatban I-es típusú cukorbetegeknek
adtak napi 1,5g taurint, ami már 14 nap után jelentősen javította ereik
állapotát. Fogyás 2004-es vizsgálatban elhízott betegeknek napi 3g taurint adtak
7 héten keresztül. Jelentősen csökkent a testsúlyuk és javultak a vérzsír
értékeik. Dohányosok figyelem! Egy 2003-as vizsgálatban olyan fiatalembereknek
adtak napi 1,5g taurint, akiknek erei a dohányzástól már beszűkültek. Már 5 nap
után ereik kitágultak és nem-dohányzókénak az átmérőjével egyeztek meg.
Sportteljesítmény A taurin növeli a sportteljesítményt is (erőt és kitartást
egyaránt), miközben véd a sérülésektől, a sport által oxidatív hatásoktól és az
izomláztól is Fülzúgás Újabban állatkísérletekben sok bíztató eredmény jön a
taurin fülzúgást korrigáló képességéről. Korábban viszont már emberi alanyokon
is bizonyította ezt a hatását. Epe Az epe előállításához nagy mennyiségű taurin
szükséges, nélküle nem tud megfelelően termelődni, így akinek problémája van a
zsíros ételek emésztésével, érdemes lehet pótolnia a taurint. Felhívás: Az
étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás
szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését
szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb
táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy
kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem
gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek
kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
a hosszú életüket és öregkorban is meglévő fiatalos aktivitásukat nagyrészt a
táplálkozásukból adódó magasabb taurinfogyasztásnak köszönhetik. Ezen kívül jó
pár előnyös hatására mutatnak rá kutatások. Ízetlen por, amely bármilyen italba
keverhető. Különleges táplálkozási célú élelmiszer különösen sportolók és nehéz
fizikai munkát végzők részére. Segédanyagok nélkül. A taurin leggazdagabb
természetes forrásai a kagylók, rákfélék és egyéb tengeri herkentyűk, valamint a
szív. Számos tanulmány mutat rá, hogy a magasabb taurinbevitel, azaz a szervezet
magasabb taurinszintje többek közt javítja az életminőséget, és fokozza a
sportteljesítményt. Mi több, egy 2009-es tanulmány megállapítása szerint a
japánok nagyrészt a magasabb taurinbevitelüknek köszönhetik kimagasló
élethosszukat és fiatalos aktivitásukat öreg korban is (Yamori és mtsi., 2009).
Adagolás: Napi 1 teáskanálnyit (3 g) fogyasszunk, folyadékban feloldva. Legjobb
étkezéskor. Lehet több részletben is (pl. fél-fél teáskanállal reggel és este).
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől
elzárva tárolandó. A taurint legtöbben a régen megengedett, magas dózisú
koffeint tartalmazó energiaitalokból ismerjük, így az lehet a benyomásunk, hogy
ez valami káros stimuláló hatású anyag. Azonban az energiaitalokba a túlzott
koffein tartalmuk által okozott kellemetlen mellékhatások enyhítése miatt tették
bele anno. Nélküle annyi koffein kellemetlen hatású lett volna. A taurin egy
aminosav szerű organikus sav, mely az emberi szervezet tömegének kb. 0,1%-át
adja ki és kulcsfontosságú szerepet tölt be szervezetünk egészséges működésének
számos területén. Az ember, sok állattal ellentétben, elvesztette a taurin
szintetizáló képességét, így megfelelő szintjének fönntartásához külső (élelmi)
forrására szorulunk. Taurint kizárólag állati eredetű élelmiszerek tartalmaznak.
A tejtermékek alig, a húsok egy keveset (30-160 mg /100 g), míg az olyan tengeri
herkentyűk, mint a rákok, kagylók és lábasfejűek a húsokénak kb. tízszeresét
tartalmazzák (300-900 mg /100 g). Ezek a magas taurin tartalmú élőlények pont
azok, melyek őseink számára a leginkább hozzáférhetőek voltak, hiszen
partközelben találhatóak és még csak kifogni sem kell őket, csak
összegyűjtögetni. A biológusok által egyre elfogadottabb ún. ?Aquatic ape?
elmélete szerint ezek voltak főbb táplálékaink és ezek magas omega-3 DHA
tartalma miatt fejlődhetett ekkorára az agyunk. Talán taurin tartalmuk is
hasonlóan fontos tényező lehetett? Bárhogy is, úgy néz ki, magas taurin tartalmú
étrendre vagyunk ?tervezve?. A mai nyugati táplálkozásra a kagyló, rák napi
többszöri fogyasztása nem éppen jellemző, így a taurin fogyasztás is alacsony
(30-400 mg /nap). Az eddigiekből az következik, hogy taurin pótlásra lenne
szükségünk. Ha ez így van, akkor az alacsony taurin szinttel rendelkező emberek
körében magasabb kell legyen a civilizációs betegségek előfordulása, a magas
taurin fogyasztású népcsoportok meg egészségesebbek kell legyenek. A taurin
kiegészítésnek meg csökkentenie kell a betegségek kockázatát, vagy a már
kialakult betegségek tüneteit kell, hogy enyhítse. Lássuk így van-e? Egy 2009-es
tanulmány megállapítása szerint a taurin, a japánok hosszú életének kulcsa. Egy
korábbi 2006-os tanulmányban szintén azt találták ázsiai országokat vizsgálva,
hogy akik vizeletében a legtöbb taurint mérték, azok a legegészségesebbek és
köztük a legritkább a koszorúér megbetegedések száma. Ezt megerősítette egy
friss, 2012-es tanulmány is, ahol ráadásul azt is észrevették, hogy a magasabb
taurin szinttel rendelkező emberek vérnyomása és testtömeg indexe is
alacsonyabb, ahogyan a vérük lipid profiljuk is jobb. Diabétesz, rák, vese-,
szív- és májelégtelenség esetén mind megfigyelhető a szervezet alacsony taurin
szintje. Egy 2012-eben orvosi szaklapban publikált áttekintés a taurint, a
korábbi vélekedésekkel ellentétben a szervezet egyik legfontosabb, esszenciális
elemének tartja, mely optimális szintje csak magas taurin tartalmú élelmiszerek
vagy kiegészítők fogyasztásával tartható fent. Már egy korábbi, 2002-es, hasonló
áttekintés szerint is a taurin hiány gyakoribb, mint gondolnánk, mert nehezen
mérhető és nem tárolódik. Különösen fontosnak tartják a csecsemők taurin
pótlását (ma már jobb bébi tápszerek tartalmazzák is). Láthatjuk tehát, hogy a
szervezet taurin ellátottsága erősen összefügg a civilizációs betegségek
előfordulásával és így a magasabb taurin tartalmú táplálkozás fontos lenne.
Vajon ha csak simán kiegészítjük táplálkozásunkat taurinnal, annak is hasonló
előnyei vannak? Ennek megválaszolására íme néhány humán klinikai vizsgálat a
taurin pótlás hatásairól: Fogínybetegségek Friss 2014-es vizsgálatban 10
előrehladott állapotú fogágybetegséggel rendelkezőnek adtak 15 napig napi 500 mg
taurint. A betegség státusza már ilyen rövid idő alatt is javult, pedig 500 mg
nagyon kis dózis. Cukorbetegség 2010-es vizsgálatban I-es típusú cukorbetegeknek
adtak napi 1,5g taurint, ami már 14 nap után jelentősen javította ereik
állapotát. Fogyás 2004-es vizsgálatban elhízott betegeknek napi 3g taurint adtak
7 héten keresztül. Jelentősen csökkent a testsúlyuk és javultak a vérzsír
értékeik. Dohányosok figyelem! Egy 2003-as vizsgálatban olyan fiatalembereknek
adtak napi 1,5g taurint, akiknek erei a dohányzástól már beszűkültek. Már 5 nap
után ereik kitágultak és nem-dohányzókénak az átmérőjével egyeztek meg.
Sportteljesítmény A taurin növeli a sportteljesítményt is (erőt és kitartást
egyaránt), miközben véd a sérülésektől, a sport által oxidatív hatásoktól és az
izomláztól is Fülzúgás Újabban állatkísérletekben sok bíztató eredmény jön a
taurin fülzúgást korrigáló képességéről. Korábban viszont már emberi alanyokon
is bizonyította ezt a hatását. Epe Az epe előállításához nagy mennyiségű taurin
szükséges, nélküle nem tud megfelelően termelődni, így akinek problémája van a
zsíros ételek emésztésével, érdemes lehet pótolnia a taurint. Felhívás: Az
étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás
szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését
szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb
táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy
kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem
gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek
kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
Adatlap
Ár: | 6.360 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.20 |
Eddig megtekintették 64 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "GAL Taurin por utántöltő 500g" című hirdetést látja. (fent)