Betöltés...

GAL Csirkeporc-komplex 90g

Franciaországban előállított, enzimatikusan előemésztett (hidrolizált)
csirkeporc-kivonat, amely nemcsak a porcban lévő kollagént tartalmazza, hanem
megőrzésre kerültek benne a porcot alkotó ún. extracelluláris mátrix egyéb
összetevői is. Így a II-es típusú kollagénen felül hialuronsavat és
aminoglikánokat, közülük főleg kondroitin-szulfátot is tartalmaz természetes
módon, nem hozzáadva. Fogyasztási javaslat: Napi 1,5 g (= 3 ml, avagy kb. 1
enyhén púpos teáskanálnyi) fogyasztását javasoljuk. Bármikor bevehető,
étkezéskor vagy függetlenül, de legjobb sportolás előtt fél-1 órával, illetve,
ha van problémás ízülete, akkor annak igénybevétele előtt fél-egy órával
javasoljuk bevenni (tehát például egy nagyobb séta előtt). Reggel éhgyomorra is
szedhető. Érdemes kevés vízben vagy egyéb folyadékban feloldva fogyasztani, mert
bár az íze enyhe, de nem egy élvezet, azaz jobb egy húzásra. Az ajánlott
fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a
kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől
elzárva tárolandó. Az emlősök szervezetét felépítő fehérjék legnagyobb részét
kollagéntípusú fehérjék adják, hiszen a bőr, a csont, az ízületek, az erek, a
kötőszövetek és különböző szervek jelentős részét ezek alkotják. Idáig a
kollagéntípusú fehérjék 28 fajtáját azonosították, azonban a szervezetünket
alkotó kollagénfehérjék bő 90%-át az I-es típusú adja (csont és bőr főleg). A
II-es típusú is jelentős (ízületek), a többi már elenyésző mennyiségét teszi
csak ki. A kollagéntermékek csoportosítása egyszerűbb, csak 3 fő típus van: 1.
I-es típusú kollagént tartalmazó termékek (zselatin és okollagén peptidek)
Gyakran I+III-as típusúnak jelölik, mivel az I-es mellett mindig van kevés
III-as típus is. Bőrből és/vagy csontból állítják elő. Ez egy univerzális
kollagéntípus, amely nemcsak az ízületekre, de a bőrre, hajra, körömre,
bélflórára, bélnyálkahártyára, csontozatra, izomzatra is jó hatású. Az
ízületekre gyakorolt hatása elsősorban az ízületi folyadék viszkozitására és
mennyiségére gyakorolt hatásban áll, másfelől amellett, hogy az ízületeket, azaz
porcokat a II-es típusú kollagén adja, az I-es típusú is tartalmazza a II-es
típus építőegységeit (megfelelő arányú aminosavakat és speciális peptideket),
így ez is képes közvetve a porcok II-es típusú kollagénfehérjéjének építőelemeit
biztosítani. Ezenfelül az I-es típusú kollagénre érdemes mint kalória- és
fehérjeforrásra is tekinteni a különös aminosavprofilja miatt. Valójában az
lenne az ideális, ha a fehérjebevitelünk harmada kollagénből származna
(csontleves, bőr, körömpörkölt, pacal, kocsonya, stb). I-es típusú
kollagén-termékek a zselatin és a hidrolizált kollagének, avagy
kollagén-peptidek. A zselatin alig van előemésztve, rendkívül nehezen emészthető
óriásfehérje (50-100 ezer Dalton = Da), míg a kollagén-peptidek jobban elő
vannak emésztve (hidrolizálva), ideális esetben 8 ezer Da alá (8000 Da alatt a
bélben már ún. peptidcsatornákon is átjut a véráramba, azaz emészteni sem kell.
A GAL kollagén-peptidjei mind 5 ezer Da alattiak.). Sertés-, marha- és
hal-eredetű alapanyagok léteznek a piacon, amelyek közt csupán a Neu5Gc-tartalom
az említésre méltó különbség, hatásukban nincs igazán. A tipikus hatásos
mennyiség belőlük napi 5-15 g közt mozog, s bár a halkollagén bőrre való pozitív
hatását egy vizsgálat már napi 2,5 g esetén is megállapította, a 10 g körüli
dózisok a jellemzőek. 2. Nem denaturált, és emésztés során sem denaturálódó
II-es típusú kollagén Gyakorlatilag nyers porcok, amelyeket olyan ?só?-formára
hoznak, hogy az emésztésnek ellenálljanak, és nyers formájukban felvegyék a
vékonybelünkben lévő, manduláinkhoz hasonlító nyirokszervek, s így a
nyirokkeringésbe jutva az immunrendszerünket modulálják úgy, hogy
lecsökkentik/megakadályozzák a saját ízületeink elleni immuntámadásokat
(antitest-termelést), és az ezáltal létrejövő gyulladást. Az ízületi súrlódás
miatt ugyanis porcfehérjék denaturálódhatnak, amelyeket a szervezet idegen
fehérjéknek ismerhet fel, és reakciót indíthat ellenük. Ezt a reakciót segíti
visszafogni a kollagének ezen típusa. Ezt hívják ún. orális toleranciának. Ide
tartozik az UC-II, ami az első ilyen alapanyag volt, és a legtöbb klinikai
vizsgálat is erről van. Az ismeretünk szerint jelenleg az UC-II-n kívül csak egy
másik hasonló típusú alapanyag létezik a piacon. Mindkettő csirkeporcból van
előállítva. Hatásaik az ízületekre specifikusak. E kollagénféle tipikus napi
dózisa 0,04 g, azaz 40 mg (a só-formára értendően, magára a II-es típusú
kollagénre még kevesebb). 3. Részben hidrolizált porckollagén-mátrix vagy porc
extracelluláris mátrix Az ide tartozó alapanyagok gyakorlatilag a porcok teljes
extracelluláris mátrixát tartalmazzák, azaz nemcsak a II-es típusú
kollagénfehérjét, hanem egyéb aminoglikánokat (főleg kondroitin-szulfátot) és
hialuronsavat is. A II-es típusú kollagének itt tehát részben hidrolizált
(részben előemésztett) formában vannak jelen, nem maradnak nyers formában, nem
alakítják ki az előző típusnál említett orális toleranciát, azonban a porcoknak
építőanyagot biztosítanak közvetlenül is, nemcsak közvetve, mint az I-es típus.
Emellett az ízület és ízületi folyadék egyéb, előbb említett összetevőit is
tartalmazzák, méghozzá nem hozzáadva, hanem egy természetes mátrix részeként,
emiatt lényegesen kevesebb is elég belőlük. Gyakorlatilag egy kíméletesen, lassú
tűzön elkészített, porcból készült leveshez lehet leginkább hasonlítani. Annak
standardizált, ellenőrzött, instant koncentrátuma ez, ha úgy vesszük. A piacon
létező alapanyagokat sertés-, marha-, hal- vagy csirkeporcból nyerik, illetve
létezik egy tojáshéj-belső membránjából nyert változat is. A II-es típusú
kollagénnek, aminoglikánoknak és hialuronsavnak az arányai különbözőek bennük,
de lényegében egyformák. Ezek is elsősorban az ízületekre hatnak (ízületi
folyadék-fokozás + közvetlen építőanyag), azonban hialuronsav-tartalmuknál fogva
a bőrre is van némi jó hatásuk, ha nem is akkora, mint az I-es típusú
kollagénnek. Tipikus napi dózisuk 0,5-2 g, azaz 500-2000 mg közt van. A 3 féle
kollagéntermék típus közül kettővel már rendelkeztünk (3 féle az elsőből: GAL
Hal-/Marha-/Sertéskollagén peptidek, illetve GAL UC-II® Porc-komplex a második
típusból). Most végre az összes típus megtalálható az új GAL Csirkeporc-komplex
(Chondractiv® extracelluláris mátrix-kivonat) megjelenésével. A Chondractiv®
néven jegyzett francia alapanyagot kizárólag csirkeporcból állítják elő. Számba
véve a piacon lévő összes ilyen típusú alapanyag árát és
kollagén/aminoglikánok/hialuronsav arányaikat, azt találtuk, hogy hatásukban nem
igazán, inkább gazdaságosságukban van különbség. A Chondractiv® nyert végül...
Ezenfelül, mivel kizárólag csirkeporcból van, Neu5Gc-mentes is (akinek ez
számít). Napi ajánlott dózisa 1,5 g. Mikor melyiket érdemes? Amennyiben bőrünk,
hajunk, körmünk, bélrendszerünk vagy az öregedés lassítása (lásd: Szabó Gál
Bence - A kollagénekről) a célunk, akkor egyértelműen valamelyik I-es típusú
kollagént érdemes választani. Amennyiben kifejezetten az ízületeink miatt
szeretnénk kipróbálni, akkor is elsőre a kollagén-peptideket javasoljuk, esetleg
a GAL Bio-Curcumin Forté-val kiegészítve. Azért, mert a kollagén peptidek is,
ahogy - teljesen más mechanizmusokon keresztül - a kurkuma is jó az ízületekre,
azonban rengeteg egyéb pozitív hatásuk is van a szervezetre, így ha ezek egyike
vagy együtt elegendő volt a várt javuláshoz (2-3 hónap alatt kb.), akkor így
jártunk a legjobban. Amennyiben nem, akkor érdemes kipróbálni az új Chondractiv®
termékünket, vagy az UC-II-t. Illetve persze akkor is, ha a kollagén-peptidek
és/vagy a kurkuma segített, de további javulást is várnánk. Nagyon egyéni, hogy
kinek melyik hat jobban vagy kevésbé, de általánosan talán elmondható, hogy az
UC-II autoimmun-eredetű (Rheumatoid arthritis) esetben lehet hatásosabb, míg a
Chondractiv® inkább kopásos esetben vélhető jobbnak. 2 hónapot érdemes adni 1-1
terméknek, és ha ezalatt nem hozna javulást, akkor váltani. A maximalista
megoldás természetesen az, ha mindháromféle kollagénterméket szedjük (+ GAL
Bio-Curcumin Forte) és később hol ezt, hol azt hagyjuk el 1-2 hónapra (a
Chondractiv®-val és UC-II®-vel kezdve, mivel azok csak az ízületekre jók). És ha
az elhagyásukkal sem tér vissza a probléma, akkor maradni csak a
kollagén-peptideknél (és/vagy kurkuminnál). Felhívás: Az étrend-kiegészítők a
hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan
élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és
koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy
élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a
hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek
gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL
Vital SynergyTech Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a
fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat,
továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink
hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó
kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s
azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók
tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a
termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő
rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL
termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

Tovább
Adatlap
Ár: 11.140 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.08.22
Eddig megtekintették 33 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

GAL Csirkeporc-komplex 90g
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "GAL Csirkeporc-komplex 90g" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem