Nature Cookta Parajdi só
Az erdélyi kincs az egyik legjobb minőségű só: nem jódozott és természetes
tisztaságú. Háztartásunkban leggyakrabban a konyhai sóval találkozunk, ám az
emberi kéz által sokáig érintetlen helyekről származó sófajtáknak -ahogy a
parajdi sónak is- sokkal több pozitív tulajdonsága van, mint tisztított
társainak. A Nature Cookta Étkezési Parajdi sót külső környezeti hatásoktól
védett helyről szerzik be. Különlegességét tovább növeli, hogy kizárólag kézzel
bányásszák, apró darabokra aprítják. Megtartja a lehető legtermészetesebb
mivoltát és tulajdonságait. Az egyik legjobb hatású összetétel semmiféle
adalékanyagot és csomósodásgátló szert nem tartalmaz, ellenben számos
ásványianyagot és nyomelemet rejt magában. A parajdi só a történelemben Az
Ősóceán kiszáradásakor keletkezett a parajdi só. Az erdélyi sóvidék központja
Parajd volt, mely a Kárpát-medence egyik legfontosabb bányászati helye ma is. A
település neve a ?paraj? elnevezésből származik. A hagyomány szerint a
sószállító fuvarosok lovaikat itt legeltették, ,,páréztatták?, miközben
szekereiket sóval megrakták. Cassiodorus római történetíró 1500 évvel ezelőtt is
már azt hangoztatta, hogy a só az aranynál is nagyobb kincs, amely nélkül az
ember nem tud élni. Már a rómaiak korában is működtek a település bányái. A
parajdi sót a székely nemzet sójaként is emlegették, az itt lakók 1562-ig
szabadon rendelkeztek ezzel a kinccsel. Felkeléseik miatt azonban II. János
magyar király elrendelte a sóbányák őrzését, így jöhetett létre 1564-ben Parajd
települése is. A világszerte ismert só Európa egyik legnagyobb sótartalékának
számít. Értékét mutatja, hogy egész birodalmakat alapozott meg és gazdaggá tette
a sólelőhelyek környékén élőket. A só szállítása útvonalakat határozott meg, s
különböző adókat is kivetettek rá. Parajdról további érdekességeket a következő
oldalon olvashat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Parajdi_s%C3%B3b%C3%A1nya A
parajdi só a konyhában Főzéskor, sütéskor mindenféle típusú étel ízesítésére
alkalmazható. Nyugodtan használhatjuk a hagyományos, asztali só helyett
húsokhoz, halakhoz, salátákhoz, ?sóágyakhoz? is. Érdemes ezzel a sóval
tartósítania a káposztát, hogy a levele ropogós maradjon. Elősózás a
baromfihúsoknál és a halaknál ajánlott. A bárányhúst a sütés előtt 24-48 órával
előbb javasolt besózni, így íze sokkal teltebb és ízletesebb lesz. A kivételes
só gazdagabb ízvilágot kölcsönöz ételeinknek. Segítségével saját szánk íze
szerint formálhatjuk finomságainkat. A terméket száraz helyen tárolja és olyan
anyagoktól távol, amelyektől idegen szagot vehet át, mert károsan
befolyásolhatják minőségét. A parajdi só fogyasztása nem helyettesíti az
egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. NaCl tartalom:
97% Tartalmaz:100% parajdi só Kiszerelés:1000 gramm
tisztaságú. Háztartásunkban leggyakrabban a konyhai sóval találkozunk, ám az
emberi kéz által sokáig érintetlen helyekről származó sófajtáknak -ahogy a
parajdi sónak is- sokkal több pozitív tulajdonsága van, mint tisztított
társainak. A Nature Cookta Étkezési Parajdi sót külső környezeti hatásoktól
védett helyről szerzik be. Különlegességét tovább növeli, hogy kizárólag kézzel
bányásszák, apró darabokra aprítják. Megtartja a lehető legtermészetesebb
mivoltát és tulajdonságait. Az egyik legjobb hatású összetétel semmiféle
adalékanyagot és csomósodásgátló szert nem tartalmaz, ellenben számos
ásványianyagot és nyomelemet rejt magában. A parajdi só a történelemben Az
Ősóceán kiszáradásakor keletkezett a parajdi só. Az erdélyi sóvidék központja
Parajd volt, mely a Kárpát-medence egyik legfontosabb bányászati helye ma is. A
település neve a ?paraj? elnevezésből származik. A hagyomány szerint a
sószállító fuvarosok lovaikat itt legeltették, ,,páréztatták?, miközben
szekereiket sóval megrakták. Cassiodorus római történetíró 1500 évvel ezelőtt is
már azt hangoztatta, hogy a só az aranynál is nagyobb kincs, amely nélkül az
ember nem tud élni. Már a rómaiak korában is működtek a település bányái. A
parajdi sót a székely nemzet sójaként is emlegették, az itt lakók 1562-ig
szabadon rendelkeztek ezzel a kinccsel. Felkeléseik miatt azonban II. János
magyar király elrendelte a sóbányák őrzését, így jöhetett létre 1564-ben Parajd
települése is. A világszerte ismert só Európa egyik legnagyobb sótartalékának
számít. Értékét mutatja, hogy egész birodalmakat alapozott meg és gazdaggá tette
a sólelőhelyek környékén élőket. A só szállítása útvonalakat határozott meg, s
különböző adókat is kivetettek rá. Parajdról további érdekességeket a következő
oldalon olvashat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Parajdi_s%C3%B3b%C3%A1nya A
parajdi só a konyhában Főzéskor, sütéskor mindenféle típusú étel ízesítésére
alkalmazható. Nyugodtan használhatjuk a hagyományos, asztali só helyett
húsokhoz, halakhoz, salátákhoz, ?sóágyakhoz? is. Érdemes ezzel a sóval
tartósítania a káposztát, hogy a levele ropogós maradjon. Elősózás a
baromfihúsoknál és a halaknál ajánlott. A bárányhúst a sütés előtt 24-48 órával
előbb javasolt besózni, így íze sokkal teltebb és ízletesebb lesz. A kivételes
só gazdagabb ízvilágot kölcsönöz ételeinknek. Segítségével saját szánk íze
szerint formálhatjuk finomságainkat. A terméket száraz helyen tárolja és olyan
anyagoktól távol, amelyektől idegen szagot vehet át, mert károsan
befolyásolhatják minőségét. A parajdi só fogyasztása nem helyettesíti az
egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. NaCl tartalom:
97% Tartalmaz:100% parajdi só Kiszerelés:1000 gramm
Adatlap
Ár: | 710 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.30 |
Eddig megtekintették 70 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Parajdi só" című hirdetést látja. (fent)