Betöltés...

Nature Cookta Parajdi só

Az erdélyi kincs az egyik legjobb minőségű só: nem jódozott és természetes
tisztaságú. Háztartásunkban leggyakrabban a konyhai sóval találkozunk, ám az
emberi kéz által sokáig érintetlen helyekről származó sófajtáknak -ahogy a
parajdi sónak is- sokkal több pozitív tulajdonsága van, mint tisztított
társainak. A Nature Cookta Étkezési Parajdi sót külső környezeti hatásoktól
védett helyről szerzik be. Különlegességét tovább növeli, hogy kizárólag kézzel
bányásszák, apró darabokra aprítják. Megtartja a lehető legtermészetesebb
mivoltát és tulajdonságait. Az egyik legjobb hatású összetétel semmiféle
adalékanyagot és csomósodásgátló szert nem tartalmaz, ellenben számos
ásványianyagot és nyomelemet rejt magában. A parajdi só a történelemben Az
Ősóceán kiszáradásakor keletkezett a parajdi só. Az erdélyi sóvidék központja
Parajd volt, mely a Kárpát-medence egyik legfontosabb bányászati helye ma is. A
település neve a ?paraj? elnevezésből származik. A hagyomány szerint a
sószállító fuvarosok lovaikat itt legeltették, ,,páréztatták?, miközben
szekereiket sóval megrakták. Cassiodorus római történetíró 1500 évvel ezelőtt is
már azt hangoztatta, hogy a só az aranynál is nagyobb kincs, amely nélkül az
ember nem tud élni. Már a rómaiak korában is működtek a település bányái. A
parajdi sót a székely nemzet sójaként is emlegették, az itt lakók 1562-ig
szabadon rendelkeztek ezzel a kinccsel. Felkeléseik miatt azonban II. János
magyar király elrendelte a sóbányák őrzését, így jöhetett létre 1564-ben Parajd
települése is. A világszerte ismert só Európa egyik legnagyobb sótartalékának
számít. Értékét mutatja, hogy egész birodalmakat alapozott meg és gazdaggá tette
a sólelőhelyek környékén élőket. A só szállítása útvonalakat határozott meg, s
különböző adókat is kivetettek rá. Parajdról további érdekességeket a következő
oldalon olvashat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Parajdi_s%C3%B3b%C3%A1nya A
parajdi só a konyhában Főzéskor, sütéskor mindenféle típusú étel ízesítésére
alkalmazható. Nyugodtan használhatjuk a hagyományos, asztali só helyett
húsokhoz, halakhoz, salátákhoz, ?sóágyakhoz? is. Érdemes ezzel a sóval
tartósítania a káposztát, hogy a levele ropogós maradjon. Elősózás a
baromfihúsoknál és a halaknál ajánlott. A bárányhúst a sütés előtt 24-48 órával
előbb javasolt besózni, így íze sokkal teltebb és ízletesebb lesz. A kivételes
só gazdagabb ízvilágot kölcsönöz ételeinknek. Segítségével saját szánk íze
szerint formálhatjuk finomságainkat. A terméket száraz helyen tárolja és olyan
anyagoktól távol, amelyektől idegen szagot vehet át, mert károsan
befolyásolhatják minőségét. A parajdi só fogyasztása nem helyettesíti az
egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. NaCl tartalom:
97% Tartalmaz:100% parajdi só Kiszerelés:1000 gramm

Tovább
Adatlap
Ár: 710 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.11.30
Eddig megtekintették 70 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Nature Cookta Parajdi só
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Parajdi só" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem