Dénes Natura Kuszkusz (5 kg)
kusz-kusz: olyasmit jelent, hogy -jól megsodort-. A kusz-kusz észak-afrikai
specialitás, az étel alapját házilag készítik. Egyenlő mennyiségű búzadarát és
lisztet gyúrnak-forgatnak-ráznak, sodornak össze kevés sós vízzel addig, amíg a
dara átmérője a kétszeresére nem nő és teljesen gömbölyűvé nem válik. Ekkor
kevés olajjal locsolják meg. Mivel a munka nagyon fáradságos, a háziasszonyok
egyszerre nagyobb mennyiséget készítenek, és a maradékot szétterítik száradni,
mint nálunk a gyúrt tésztát. A kuszkusz készítése és a felhasznált alapanyagok
sora vidékről vidékre változik. Marokkóban sáfránnyal, Algériában paradicsommal,
Tunéziában pedig jó csípősen, Harissa szósszal (chili, fokhagyma, kömény,
koriander, olívaolajjal) szeretik. A kuszkusz lényegében a bulgurnak (napon
szárított durumbúza) egy finomabb szemcseméretű aprítéka, melynek főzése a
bulgurhoz hasonlóan, rövid idő alatt megtörténik. A végeredményben van
különbség. Állaga sűrűbb, kásaszerü. A kusz-kusz a felforrás után, miután
kihült, az édességeket kedvelőknek sokoldaluan felhasználható. Keverhető hozzá
mazsola, egyéb gyümölcsaprítékok, aszalványok, vagy egyszerüen lekvár, méz...
stb. Laktató étel.
specialitás, az étel alapját házilag készítik. Egyenlő mennyiségű búzadarát és
lisztet gyúrnak-forgatnak-ráznak, sodornak össze kevés sós vízzel addig, amíg a
dara átmérője a kétszeresére nem nő és teljesen gömbölyűvé nem válik. Ekkor
kevés olajjal locsolják meg. Mivel a munka nagyon fáradságos, a háziasszonyok
egyszerre nagyobb mennyiséget készítenek, és a maradékot szétterítik száradni,
mint nálunk a gyúrt tésztát. A kuszkusz készítése és a felhasznált alapanyagok
sora vidékről vidékre változik. Marokkóban sáfránnyal, Algériában paradicsommal,
Tunéziában pedig jó csípősen, Harissa szósszal (chili, fokhagyma, kömény,
koriander, olívaolajjal) szeretik. A kuszkusz lényegében a bulgurnak (napon
szárított durumbúza) egy finomabb szemcseméretű aprítéka, melynek főzése a
bulgurhoz hasonlóan, rövid idő alatt megtörténik. A végeredményben van
különbség. Állaga sűrűbb, kásaszerü. A kusz-kusz a felforrás után, miután
kihült, az édességeket kedvelőknek sokoldaluan felhasználható. Keverhető hozzá
mazsola, egyéb gyümölcsaprítékok, aszalványok, vagy egyszerüen lekvár, méz...
stb. Laktató étel.
Adatlap
Ár: | 6.983 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.12.20 |
Eddig megtekintették 59 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Dénes Natura Kuszkusz (5 kg)" című hirdetést látja. (fent)