Betöltés...

Nature Cookta Speciál konjac liszt (100 g)

A konjac liszt, vagy másik nevén konjak-glükomannán az Ázsiából származó
ördögnyelv gyökeréből készül, és mint ahogyan számos számunkra eddig ismeretlen
növényt, a távol-keleti konyha ezt is már régen beépítette kedvelt alapanyagai
közé. A számos már ismert lehetőség mellett folyamatosan újabbak és újabbak
jelennek meg a bio- és reform ételek területén, amelyek helyettesíthetik, vagy
akár teljes mértékben kiválthatják a hagyományos búzaliszt használatát. Ezekről
a lisztekről érdemes tudni, hogy sokkal egészségesebbek az említett fajtánál, és
így sokkal inkább megfelelnek azok számára, akik egészségesebb étrendeket
követnek. Manapság leginkább Dél-Kelet Ázsiában, valamint Amerikában termesztik.
Már a termesztése során is megmutatkozik különlegessége: csak olyan helyen képes
megteremni, ahol kitűnő a levegő, erre a 800 méteres magasságban lévő hegyvidéki
szubtrópusi és dombvidéki levegő a legmegfelelőbb. Mivel ezeken a területeken a
környezetszennyezés is elenyésző, valóban az egyik legtisztább lehetőségről
beszélhetünk. Fő alkotóeleme a glükomannán, amelynek molekulái a saját
tömegüknél háromszázszor több vizet képesek felvenni. A vízmegkötő képessége
egyenes arányban van a liszt minőségével: minél jobb minőségű a liszt, annál
több folyadékot képes megkötni. A szervezet a glükomannánból nem képes energiát
előállítani, mivel az emésztőenzimek, és emésztőszervek nem hidrolizálják, a
növényi rostok ugyanakkor nagyon jó hatással vannak az emésztésre és a
bélmozgásra. Mivel igazán különleges alapanyagról beszélünk, mely bámulatos
képességekkel rendelkezik, ennek megfelelően kell eljárnunk felhasználását
illetően is. Fontos, hogy sűrítéskor a forró étellel való érintkezés előtt hideg
vízben keverjük el, majd ezt azonnal öntsük a készülő ételre. Ha nem így járunk
el, egy hatalmas golyóvá áll össze, és felhasználhatatlanná válik. Sütésnél elég
egy-egy teáskanálnyi konjac lisztet keverni bármilyen magliszthez, a tökéletes
állagú tészta nagyszerűen elkészíthető. Édességek, pudingok, zselék
elkészítésénél nagyszerű segítség, és nem utolsósorban rendkívül takarékos is,
hiszen nagyon kevés konjac liszt hozzáadásával is látványos eredményt érhetünk
el. Az élelmiszeriparban és a sütőiparban használják fel a konjac lisztet a
leggyakrabban, alapanyagként, vagy csak adalékanyagként, kenyerek és sütemények
készítésére. Ezeken kívül felhasználják még pudingokhoz, zselékhez is, ételek
sűrítéséhez, valamint tészták gyártásához. Az utóbbi néhány évben jótékony
tulajdonságait a gyógyszeripar is felfedezte, így egyre több fogyást elősegítő,
koleszterincsökkentő gyógyszerben találkozunk vele összetevőként. A konjak liszt
fehérjét, zsírt, cukrot, és keményítőt csak kis mennyiségben tartalmaz, ezért
akár diétázók, akár bármilyen különleges étrendet követők használhatják
étkezéseik során. Rendkívülien alacsony glikémiás indexe lehetővé teszi, hogy
cukorbetegek számára is fogyasztható legyen, mivel nem befolyásolja a
vércukorszintet. A fogyókúrázók számára is növeli a bűntudat nélkül fogyasztható
ételek számát: szinte szénhidrát és zsírmentes a kalóriatartalma. A konjac liszt
szárazon, magában történő fogyasztása elégséges folyadék hiányában nyelési
nehézségeket okoz! 100 gramm konjac liszt tápanyagtartalma:
Energia-/kalóriatartalom: 755 kJ/187 kcal Fehérje: 0, 9 g Szénhidrát: 87 g ebből
cukor: 0g ebből keményítő: 3, 3 g ebből rost: 82, 8 g Zsír: 0,5 g /A táblázatban
szereplő adatok tájékoztató jellegűek./

Tovább
Adatlap
Ár: 2.061 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.05.24
Eddig megtekintették 37 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Nature Cookta Speciál konjac liszt (100 g)
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Speciál konjac liszt (100 g)" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem