Betöltés...

Nature Cookta Étkezési szódabikarbóna (250 g)

A sütőpor egy háziasszony számára sem ismeretlen, azt azonban kevesen tudják,
hogy fő alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta, és mennyi dologra
használták őseink. Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai
adalékanyag. A fehér, kristályos szemcséjű anyaggal a leggyakrabban finomított
por formában találkozunk. Beépítése a mindennapi étkezésünkbe több szempontból
is jótékony hatású. Hogy miért is? Alapvetően a szódabikarbóna a
nátrium-hidrogén-karbonát elnevezésű vegyület köznapi neve, melynek
legjellemzőbb tulajdonsága, hogy képes szabályozni környezete pH-ját. Amellett,
hogy úgynevezett pH semlegesítő hatása van (tehát mind lúgos, mind savas
környezettel érintkezve, a semleges állapot visszaállítására törekszik), képes a
pufferolásra is, vagyis a pH változások lassítására. A Nature Cookta étkezési
Szódabikarbóna ezen tulajdonságai miatt természetes megoldást jelenthet a
gyomorbántalmak megszüntetésére. Gyomorégés, savtúltengés esetén, oldjunk fel
egy kiskanál szódabikarbónát egy pohár folyadékban, az oldat elfogyasztása után
természetesen áll vissza gyomrunk PH értéke. Leggyakoribb felhasználási módja
azonban a konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél kihasználhatjuk a már
említett PH-semlegesítő hatását. Igazi, tartósan kemény tejszínhab készítéséhez
elegendő egy csipet szódabikarbóna is. Élénk színűket megőrzik a zöldségek, ha
főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is
puhulnak. Bár a puhára főzött gyümölcsökről és zöldségekről már kiderült, hogy
jóval kevesebb vitamint tartalmaznak, mint friss, vagy a kevésbé megfőzött
társaik, ha igazán krémes állagot szeretnénk elérni, jó megoldás a
szódabikarbóna. Ahhoz, hogy a vitaminok ne oldódjanak ki, az adagolásra ilyenkor
is ügyelni kell: kevésbé lúgos vízben lassabban oldódnak. A zöldségek,
gyümölcsök előkészítésénél is használhatjuk: minden szennyeződés eltüntethető
egy vizes, szódabikarbónás ronggyal, vagy szódabikarbónás vízben átmosva. A
sütemények szerelmesei is szép, egyenletes tésztát kapnak, ha sütőpor helyett
szódabikarbónát használnak a sütés során. A szódabikarbóna savas vegyülettel
való találkozáskor széndioxidot szabadít fel. Ezeknek a kis levegő buborékoknak
köszönhetően emelkedik meg a tészta, ezáltal válik finom és lágy ízűvé,
lyukacsos textúrájúvá. Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, érdemes az
előkészítésnél valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy
aszkorbinsavat adni a még nyers alapanyaghoz. Ezzel a módszerrel gyönyörű
kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk. Bizonyos húsfélék nehezebben
főnek át: így például a marha- vagy vadhúsok esetén is hatékonyabbá tehetjük a
főzést egy kis Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna segítségével. Ha
aszkorbinsavat és szódabikarbónát 2:1 arányban keverünk össze, savmentes
vegyületet kapunk. Egy háztartásban a szódabikarbóna felhasználási módjának
száma végtelen. Számos lehetőséget ad a vegyszermentes tisztításra,
tisztálkodásra, ezért is célszerű belőle mindig tartani otthon egy keveset. A
Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna kitűnő segítség otthonunkban, hasznos
tulajdonságai bármelyikét kihasználva. A Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna
összetevői: 100% szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát)

Tovább
Adatlap
Ár: 433 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2025.01.29
Eddig megtekintették 38 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Nature Cookta Étkezési szódabikarbóna (250 g)
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Étkezési szódabikarbóna (250 g)" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem