![Betöltés...](/templates/pictures/ajax-loader.gif)
Nature Cookta Étkezési szódabikarbóna (250 g)
A sütőpor egy háziasszony számára sem ismeretlen, azt azonban kevesen tudják,
hogy fő alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta, és mennyi dologra
használták őseink. Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai
adalékanyag. A fehér, kristályos szemcséjű anyaggal a leggyakrabban finomított
por formában találkozunk. Beépítése a mindennapi étkezésünkbe több szempontból
is jótékony hatású. Hogy miért is? Alapvetően a szódabikarbóna a
nátrium-hidrogén-karbonát elnevezésű vegyület köznapi neve, melynek
legjellemzőbb tulajdonsága, hogy képes szabályozni környezete pH-ját. Amellett,
hogy úgynevezett pH semlegesítő hatása van (tehát mind lúgos, mind savas
környezettel érintkezve, a semleges állapot visszaállítására törekszik), képes a
pufferolásra is, vagyis a pH változások lassítására. A Nature Cookta étkezési
Szódabikarbóna ezen tulajdonságai miatt természetes megoldást jelenthet a
gyomorbántalmak megszüntetésére. Gyomorégés, savtúltengés esetén, oldjunk fel
egy kiskanál szódabikarbónát egy pohár folyadékban, az oldat elfogyasztása után
természetesen áll vissza gyomrunk PH értéke. Leggyakoribb felhasználási módja
azonban a konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél kihasználhatjuk a már
említett PH-semlegesítő hatását. Igazi, tartósan kemény tejszínhab készítéséhez
elegendő egy csipet szódabikarbóna is. Élénk színűket megőrzik a zöldségek, ha
főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is
puhulnak. Bár a puhára főzött gyümölcsökről és zöldségekről már kiderült, hogy
jóval kevesebb vitamint tartalmaznak, mint friss, vagy a kevésbé megfőzött
társaik, ha igazán krémes állagot szeretnénk elérni, jó megoldás a
szódabikarbóna. Ahhoz, hogy a vitaminok ne oldódjanak ki, az adagolásra ilyenkor
is ügyelni kell: kevésbé lúgos vízben lassabban oldódnak. A zöldségek,
gyümölcsök előkészítésénél is használhatjuk: minden szennyeződés eltüntethető
egy vizes, szódabikarbónás ronggyal, vagy szódabikarbónás vízben átmosva. A
sütemények szerelmesei is szép, egyenletes tésztát kapnak, ha sütőpor helyett
szódabikarbónát használnak a sütés során. A szódabikarbóna savas vegyülettel
való találkozáskor széndioxidot szabadít fel. Ezeknek a kis levegő buborékoknak
köszönhetően emelkedik meg a tészta, ezáltal válik finom és lágy ízűvé,
lyukacsos textúrájúvá. Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, érdemes az
előkészítésnél valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy
aszkorbinsavat adni a még nyers alapanyaghoz. Ezzel a módszerrel gyönyörű
kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk. Bizonyos húsfélék nehezebben
főnek át: így például a marha- vagy vadhúsok esetén is hatékonyabbá tehetjük a
főzést egy kis Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna segítségével. Ha
aszkorbinsavat és szódabikarbónát 2:1 arányban keverünk össze, savmentes
vegyületet kapunk. Egy háztartásban a szódabikarbóna felhasználási módjának
száma végtelen. Számos lehetőséget ad a vegyszermentes tisztításra,
tisztálkodásra, ezért is célszerű belőle mindig tartani otthon egy keveset. A
Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna kitűnő segítség otthonunkban, hasznos
tulajdonságai bármelyikét kihasználva. A Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna
összetevői: 100% szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát)
hogy fő alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta, és mennyi dologra
használták őseink. Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai
adalékanyag. A fehér, kristályos szemcséjű anyaggal a leggyakrabban finomított
por formában találkozunk. Beépítése a mindennapi étkezésünkbe több szempontból
is jótékony hatású. Hogy miért is? Alapvetően a szódabikarbóna a
nátrium-hidrogén-karbonát elnevezésű vegyület köznapi neve, melynek
legjellemzőbb tulajdonsága, hogy képes szabályozni környezete pH-ját. Amellett,
hogy úgynevezett pH semlegesítő hatása van (tehát mind lúgos, mind savas
környezettel érintkezve, a semleges állapot visszaállítására törekszik), képes a
pufferolásra is, vagyis a pH változások lassítására. A Nature Cookta étkezési
Szódabikarbóna ezen tulajdonságai miatt természetes megoldást jelenthet a
gyomorbántalmak megszüntetésére. Gyomorégés, savtúltengés esetén, oldjunk fel
egy kiskanál szódabikarbónát egy pohár folyadékban, az oldat elfogyasztása után
természetesen áll vissza gyomrunk PH értéke. Leggyakoribb felhasználási módja
azonban a konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél kihasználhatjuk a már
említett PH-semlegesítő hatását. Igazi, tartósan kemény tejszínhab készítéséhez
elegendő egy csipet szódabikarbóna is. Élénk színűket megőrzik a zöldségek, ha
főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is
puhulnak. Bár a puhára főzött gyümölcsökről és zöldségekről már kiderült, hogy
jóval kevesebb vitamint tartalmaznak, mint friss, vagy a kevésbé megfőzött
társaik, ha igazán krémes állagot szeretnénk elérni, jó megoldás a
szódabikarbóna. Ahhoz, hogy a vitaminok ne oldódjanak ki, az adagolásra ilyenkor
is ügyelni kell: kevésbé lúgos vízben lassabban oldódnak. A zöldségek,
gyümölcsök előkészítésénél is használhatjuk: minden szennyeződés eltüntethető
egy vizes, szódabikarbónás ronggyal, vagy szódabikarbónás vízben átmosva. A
sütemények szerelmesei is szép, egyenletes tésztát kapnak, ha sütőpor helyett
szódabikarbónát használnak a sütés során. A szódabikarbóna savas vegyülettel
való találkozáskor széndioxidot szabadít fel. Ezeknek a kis levegő buborékoknak
köszönhetően emelkedik meg a tészta, ezáltal válik finom és lágy ízűvé,
lyukacsos textúrájúvá. Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, érdemes az
előkészítésnél valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy
aszkorbinsavat adni a még nyers alapanyaghoz. Ezzel a módszerrel gyönyörű
kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk. Bizonyos húsfélék nehezebben
főnek át: így például a marha- vagy vadhúsok esetén is hatékonyabbá tehetjük a
főzést egy kis Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna segítségével. Ha
aszkorbinsavat és szódabikarbónát 2:1 arányban keverünk össze, savmentes
vegyületet kapunk. Egy háztartásban a szódabikarbóna felhasználási módjának
száma végtelen. Számos lehetőséget ad a vegyszermentes tisztításra,
tisztálkodásra, ezért is célszerű belőle mindig tartani otthon egy keveset. A
Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna kitűnő segítség otthonunkban, hasznos
tulajdonságai bármelyikét kihasználva. A Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna
összetevői: 100% szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát)
![Tovább](/templates/pictures/tovabb1.png)
Adatlap
Ár: | 433 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.29 |
Eddig megtekintették 38 alkalommal |
A hirdető adatai
![Tovább](/templates/pictures/tovabb2.png)
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Nature Cookta Étkezési szódabikarbóna (250 g)" című hirdetést látja. (fent)