Gere Kékszőlőmag mikró őrlemény (150 g)
A Gere Kékszőlőmag mikró-őrlemény egy igazán különleges termék. Kedvező élettani
hatásai mellett az első olyan hazai szőlőmag termék, mely 100%-ban organikus
szőlőskertek terméséből készült. Az őrlemény saját szabadalmú, speciális mikro
őrlési technikának köszönhetően az értékes bioaktív anyagok felszívódása a
szervezetben rendkívül hatékonnyá vált. Talán nem túlzás azt állítani az
antioxidánsokról, hogy a világon az egyik legnagyobb mennyiségben a
szőlőmagokban lelhetők fel. A kutatók leírásai alapján a vörös szőlő magja,
illetve annak őrleménye az oligomerproantocianidin (OPC) nevű anyagnak az egyik
legkoncentráltabb természetes forrása. A Gere kékszőlőmag mikro őrlemény átlagos
összpolifenol tartalma: 3000 mg/100 g Javasolt napi bevitel: 3-5 g/nap, 1
adagolókanállal, meleg teába, joghurtba keverve, 3-5 %-ban lisztet helyettesítve
süteménybe, kenyérbe sütve, kozmetikai pakolásba keverve. Mivel a szőlőmag
egészben vagy csak simán szétrágva nem tudja kifejteni jótékony hatását, ezért
összeőrlik, amivel a benne rejlő hatóanyagok a felszínre kerülhetnek.
Visszatérve a C- és E-vitaminnál is erősebb antioxidáns hatású OPC-re, nem árt
tudnunk, hogy a szőlőmag szedésével akár több napig is komoly védővonalat
állithatunk a kórokozók elé. Ennek oka az, hogy az antioxidáns hatása például a
C-vitaminhoz képest 18,4-szer erősebb, míg az E-vitaminnál 50-szer. Eddig úgy
gondolták, hogy csak a vörösborban található meg az áldásos hatású polifenol,
hála a hosszú héjon történő áztatásnak, azonban kiderült, sok keményebb növényi
részben is ? így a magban - megbújik, csak ki kell szabadítani. A szabadgyökök
mérséklésével a sejtek és szövetek károsodásának mértéke csökken, kevésbé
alakulnak ki gyulladásos betegségek, kiemelten fontos szerepe van azonban e
mellett az érrendszert felépítő szövetek egészségének megőrzésében, és úgy védi
a szívet, hogy csökkenti a magas vérnyomást, illetve a káros koleszterin
szinttel is könnyedebben leszámol társaival szemben. 2009-ben látott napvilágot
egy tudományos cikk (a Clinical Cancer Research magazinban) a szőlőmagban talált
hatóanyagok tevékenységéről, miszerint a laboratóriumi körülmények között
tenyésztett leukémiás sejtek 76%-át kerek egy nap alatt elpusztították, így a
szőlőmagliszt fogyasztása idővel minden valószínűséggel hatékony ellenszere
lehet a rákos sejtek elleni küzdelemnek. A mag további, jótékony alkotóelemei
közé tartozik a boron, bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium,
magnézium, illetve bizonyos nyomelemeket, mint a vas, réz, molibdén, mangán
stb., amik a polifenolokkal együtt védik idegrendszerünket.
hatásai mellett az első olyan hazai szőlőmag termék, mely 100%-ban organikus
szőlőskertek terméséből készült. Az őrlemény saját szabadalmú, speciális mikro
őrlési technikának köszönhetően az értékes bioaktív anyagok felszívódása a
szervezetben rendkívül hatékonnyá vált. Talán nem túlzás azt állítani az
antioxidánsokról, hogy a világon az egyik legnagyobb mennyiségben a
szőlőmagokban lelhetők fel. A kutatók leírásai alapján a vörös szőlő magja,
illetve annak őrleménye az oligomerproantocianidin (OPC) nevű anyagnak az egyik
legkoncentráltabb természetes forrása. A Gere kékszőlőmag mikro őrlemény átlagos
összpolifenol tartalma: 3000 mg/100 g Javasolt napi bevitel: 3-5 g/nap, 1
adagolókanállal, meleg teába, joghurtba keverve, 3-5 %-ban lisztet helyettesítve
süteménybe, kenyérbe sütve, kozmetikai pakolásba keverve. Mivel a szőlőmag
egészben vagy csak simán szétrágva nem tudja kifejteni jótékony hatását, ezért
összeőrlik, amivel a benne rejlő hatóanyagok a felszínre kerülhetnek.
Visszatérve a C- és E-vitaminnál is erősebb antioxidáns hatású OPC-re, nem árt
tudnunk, hogy a szőlőmag szedésével akár több napig is komoly védővonalat
állithatunk a kórokozók elé. Ennek oka az, hogy az antioxidáns hatása például a
C-vitaminhoz képest 18,4-szer erősebb, míg az E-vitaminnál 50-szer. Eddig úgy
gondolták, hogy csak a vörösborban található meg az áldásos hatású polifenol,
hála a hosszú héjon történő áztatásnak, azonban kiderült, sok keményebb növényi
részben is ? így a magban - megbújik, csak ki kell szabadítani. A szabadgyökök
mérséklésével a sejtek és szövetek károsodásának mértéke csökken, kevésbé
alakulnak ki gyulladásos betegségek, kiemelten fontos szerepe van azonban e
mellett az érrendszert felépítő szövetek egészségének megőrzésében, és úgy védi
a szívet, hogy csökkenti a magas vérnyomást, illetve a káros koleszterin
szinttel is könnyedebben leszámol társaival szemben. 2009-ben látott napvilágot
egy tudományos cikk (a Clinical Cancer Research magazinban) a szőlőmagban talált
hatóanyagok tevékenységéről, miszerint a laboratóriumi körülmények között
tenyésztett leukémiás sejtek 76%-át kerek egy nap alatt elpusztították, így a
szőlőmagliszt fogyasztása idővel minden valószínűséggel hatékony ellenszere
lehet a rákos sejtek elleni küzdelemnek. A mag további, jótékony alkotóelemei
közé tartozik a boron, bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium,
magnézium, illetve bizonyos nyomelemeket, mint a vas, réz, molibdén, mangán
stb., amik a polifenolokkal együtt védik idegrendszerünket.
Adatlap
Ár: | 3.866 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.10.31 |
Eddig megtekintették 68 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Gere Kékszőlőmag mikró őrlemény (150 g)" című hirdetést látja. (fent)