
AROY-D Kókusztej (500 ml)
tejmentes laktózmentes szójamentes tartósítószer mentes cukor mentes
Hőkezeléssel tartósított, 100%-os természetes kókusztej. A kókusztej sokak
számára a kókuszdióban lévő folyadékot jelenti, pedig ez nem így van, a
kókusztejet úgy állítják elő, hogy a gyümölcshúst vízzel pürésítik, majd ezt a
keveréket egy ruhán keresztül átpasszírozzák. E műveletsor eredményeképp egy
aromatikus, tejszerű és ízletes folyadék keletkezik, általában kb. 15-25%-os
zsírtartalommal, ez utóbbi a felhasznált vízmennyiség függvénye is. A
visszamaradt rostos masszát forrásban lévő vízzel újra extrahálják és
kipréselik, melynek eredményeképpen egy kevésbé krémes, hígabb kókusztej
keletkezik. Az ebből visszamaradt maradékot pedig mint fehérjékben gazdag állati
eledelt hasznosítják.Mivel a kókusztej nem magas zsírtartalmú állati tejből
készül, nem lehet hosszú időre homogénezni. A dobozban ezért a zsír- és vízréteg
elválik egymástól, mely azonban természetes jelenség és nem minőségi hibára
utal. Felhasználás előtt a kókusztejet alaposan rázzuk össze. A
termelőországokban a kókusztej ezen tulajdonsága közismert és teljesen
elfogadott; számos nyugati országban kapható kókusztejhez azonban részben
emulgeátorokat és/vagy sűrítőanyagokat adnak, hogy ezt az elválást
kiküszöböljék. Javaslom, kerüljük az ilyen jellegű termékeket, hiszen ezek az
igazi kókusztej minőségétől már nagyon messze járnak. Felhasználása Konyhai
felhasználása sokrétű: különösen persze az ázsiai konyhában a legelterjedtebb,
bár napjainkban már egyre inkább a nyugati konyhákban is szívesen használják.
Kerülhet levesekbe, főételekbe, desszertekbe, szószókba, de számos cocktail
alapanyaga(pl. Pina Colada) is lehet. Sokan, pl. a tehéntejre allergiások a
kávéjukat is kókusztejjel fogyasztják.
Hőkezeléssel tartósított, 100%-os természetes kókusztej. A kókusztej sokak
számára a kókuszdióban lévő folyadékot jelenti, pedig ez nem így van, a
kókusztejet úgy állítják elő, hogy a gyümölcshúst vízzel pürésítik, majd ezt a
keveréket egy ruhán keresztül átpasszírozzák. E műveletsor eredményeképp egy
aromatikus, tejszerű és ízletes folyadék keletkezik, általában kb. 15-25%-os
zsírtartalommal, ez utóbbi a felhasznált vízmennyiség függvénye is. A
visszamaradt rostos masszát forrásban lévő vízzel újra extrahálják és
kipréselik, melynek eredményeképpen egy kevésbé krémes, hígabb kókusztej
keletkezik. Az ebből visszamaradt maradékot pedig mint fehérjékben gazdag állati
eledelt hasznosítják.Mivel a kókusztej nem magas zsírtartalmú állati tejből
készül, nem lehet hosszú időre homogénezni. A dobozban ezért a zsír- és vízréteg
elválik egymástól, mely azonban természetes jelenség és nem minőségi hibára
utal. Felhasználás előtt a kókusztejet alaposan rázzuk össze. A
termelőországokban a kókusztej ezen tulajdonsága közismert és teljesen
elfogadott; számos nyugati országban kapható kókusztejhez azonban részben
emulgeátorokat és/vagy sűrítőanyagokat adnak, hogy ezt az elválást
kiküszöböljék. Javaslom, kerüljük az ilyen jellegű termékeket, hiszen ezek az
igazi kókusztej minőségétől már nagyon messze járnak. Felhasználása Konyhai
felhasználása sokrétű: különösen persze az ázsiai konyhában a legelterjedtebb,
bár napjainkban már egyre inkább a nyugati konyhákban is szívesen használják.
Kerülhet levesekbe, főételekbe, desszertekbe, szószókba, de számos cocktail
alapanyaga(pl. Pina Colada) is lehet. Sokan, pl. a tehéntejre allergiások a
kávéjukat is kókusztejjel fogyasztják.

Adatlap
Ár: | 1.105 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.02.28 |
Eddig megtekintették 51 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "AROY-D Kókusztej (500 ml)" című hirdetést látja. (fent)