Possibilis Fekete tea China OP (100 g)
A tea központi idegrendszeri stimuláló hatása gyengéd, az agyi vérátáramlás
fokozásán keresztül valósul meg. A koncentrációképesség javul, a légzés
effektívebb. A hatás tartós, kíméletes. A teacserje Délkelet-Ázsia csapadékban
gazdag vidékeinek haszonnövénye. Ôshazája Assam (Kelet-India) volt, legnagyobb
fogyasztói azonban mindig is a kínaiak voltak. Európába a hollandok hozták 1600
körül, majd késôbb az angolok tengeri úton, az oroszok pedig szárazföldi
karavánúton szállították a teát a nyugati kereskedelmi központokba. A vadon
termô teanövény 5-6 m magasságot is elérhet, a teaültetvényeken azonban csak
1-1,5 m magasra engedik fejlödni. A cserje hároméves korában szedhetô elôször,
7-8 éves koráig adja a legjobb minôségu árut, de 12 éves koráig még elfogadható
minôségu leveleket szolgáltat. Ezt követôen az ültetvényt új telepítéssel
fiatalítani kell. A leveleket évente többször szüretelik. A kézzel vagy géppel
szedett és összegyujtött levelek csak a nagy szakértelmet igénylô feldolgozás
után válnak kereskedelmi áruvá. A feldolgozás elsô muvelete a fonnyasztás, ennek
során a levelek elvesztik rugalmasságukat, sodorhatóvá válnak. A sodrás nemcsak
a kész áru tetszetôs megjelenését hivatott szolgálni, hanem a belsô minôség
kialakítása szempontjából is fontos. Az erôs igénybevétel következtében a sejtek
egy része megsérül, és a bennük lévô sejtnedv kipréselôdik. A feldolgozás
legfontosabb muvelete a fermentálás (erjesztés). Itt a szabaddá vált sejtnedv
enzimhatásra bonyolult kémiai változásokon megy keresztul. Ennek eredményeképpen
a levelek színe egyre sötétebb lesz, a csersavtartalom részben oxidálódik, s
fokozatosan kialakulnak azok a jellegzetes aromaanyagok, amelyek a tea élvezeti
értékét adják. Az erjedési folyamatot 50 oC hômérséklet alatti aszalással
(szárítással) állítják meg. A fekete tea élettani hatásai A tea élénkítô hatását
koffeintartalmának köszönheti. Ez a tartalom azonban kisebb, mint a kávé
esetében: ugyanannyi mennyiségu teában fele, vagy harmadannyi koffein található,
mint kávéban. A teában található úgynevezett antioxidáns anyagok eredményezik a
tea kedvezô élettani hatását, ugyanis ezek az összetevôk gátolják a szervezetben
azokat a fölös mennyiségben képzôdô sejtkárosító folyamatokat, amelyek növelik a
szív és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedések kockázatát. Tudományosan
bizonyított tény, hogy azok akik reggel egy erôs teát isznak, napközben pedig
kétszer (kb. 1130 h -kor és 15 h -kor) teáznak a teljesítménye 50%-kal nagyobb.
A tea központi idegrendszeri stimuláló hatása gyengéd, az agyi vérátáramlás
fokozásán keresztül valósul meg. A koncentrációképesség javul, a légzés
effektívebb. A hatás tartós, kíméletes. Ízesített fekete teák A virágok,
gyümölcsök illó illata keveredve a tea jellegzetes zamatával, a levegô és a föld
elemeinek együttes élvezetét nyújtja. Az ízlelô bimbókon, szagló szerven
keresztül emlékek, tájak és érzések idézôdnek fel. Ami a szemnek a
képzômuvészet, a fülnek a zenemuvészet, az a szaglás és ízérzés receptorainak az
ízesített íz-illat tea különlegességek. A változatok szinte végtelenek. A
megalkotott kompozíciók között mindenki megtalálhatja a maga ?Mona Lisa?-ját, V.
Szimfóniáját. Egy sikeres tea-kompozíció létrehozása, egymással házasítása, az
egyes alkotóelemek illesztése, muvészet. Az alkotók szakértelme, képzelete,
játéka a kiváló minôségu alapanyagokkal ?illat-íz? remekeket szül.
fokozásán keresztül valósul meg. A koncentrációképesség javul, a légzés
effektívebb. A hatás tartós, kíméletes. A teacserje Délkelet-Ázsia csapadékban
gazdag vidékeinek haszonnövénye. Ôshazája Assam (Kelet-India) volt, legnagyobb
fogyasztói azonban mindig is a kínaiak voltak. Európába a hollandok hozták 1600
körül, majd késôbb az angolok tengeri úton, az oroszok pedig szárazföldi
karavánúton szállították a teát a nyugati kereskedelmi központokba. A vadon
termô teanövény 5-6 m magasságot is elérhet, a teaültetvényeken azonban csak
1-1,5 m magasra engedik fejlödni. A cserje hároméves korában szedhetô elôször,
7-8 éves koráig adja a legjobb minôségu árut, de 12 éves koráig még elfogadható
minôségu leveleket szolgáltat. Ezt követôen az ültetvényt új telepítéssel
fiatalítani kell. A leveleket évente többször szüretelik. A kézzel vagy géppel
szedett és összegyujtött levelek csak a nagy szakértelmet igénylô feldolgozás
után válnak kereskedelmi áruvá. A feldolgozás elsô muvelete a fonnyasztás, ennek
során a levelek elvesztik rugalmasságukat, sodorhatóvá válnak. A sodrás nemcsak
a kész áru tetszetôs megjelenését hivatott szolgálni, hanem a belsô minôség
kialakítása szempontjából is fontos. Az erôs igénybevétel következtében a sejtek
egy része megsérül, és a bennük lévô sejtnedv kipréselôdik. A feldolgozás
legfontosabb muvelete a fermentálás (erjesztés). Itt a szabaddá vált sejtnedv
enzimhatásra bonyolult kémiai változásokon megy keresztul. Ennek eredményeképpen
a levelek színe egyre sötétebb lesz, a csersavtartalom részben oxidálódik, s
fokozatosan kialakulnak azok a jellegzetes aromaanyagok, amelyek a tea élvezeti
értékét adják. Az erjedési folyamatot 50 oC hômérséklet alatti aszalással
(szárítással) állítják meg. A fekete tea élettani hatásai A tea élénkítô hatását
koffeintartalmának köszönheti. Ez a tartalom azonban kisebb, mint a kávé
esetében: ugyanannyi mennyiségu teában fele, vagy harmadannyi koffein található,
mint kávéban. A teában található úgynevezett antioxidáns anyagok eredményezik a
tea kedvezô élettani hatását, ugyanis ezek az összetevôk gátolják a szervezetben
azokat a fölös mennyiségben képzôdô sejtkárosító folyamatokat, amelyek növelik a
szív és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedések kockázatát. Tudományosan
bizonyított tény, hogy azok akik reggel egy erôs teát isznak, napközben pedig
kétszer (kb. 1130 h -kor és 15 h -kor) teáznak a teljesítménye 50%-kal nagyobb.
A tea központi idegrendszeri stimuláló hatása gyengéd, az agyi vérátáramlás
fokozásán keresztül valósul meg. A koncentrációképesség javul, a légzés
effektívebb. A hatás tartós, kíméletes. Ízesített fekete teák A virágok,
gyümölcsök illó illata keveredve a tea jellegzetes zamatával, a levegô és a föld
elemeinek együttes élvezetét nyújtja. Az ízlelô bimbókon, szagló szerven
keresztül emlékek, tájak és érzések idézôdnek fel. Ami a szemnek a
képzômuvészet, a fülnek a zenemuvészet, az a szaglás és ízérzés receptorainak az
ízesített íz-illat tea különlegességek. A változatok szinte végtelenek. A
megalkotott kompozíciók között mindenki megtalálhatja a maga ?Mona Lisa?-ját, V.
Szimfóniáját. Egy sikeres tea-kompozíció létrehozása, egymással házasítása, az
egyes alkotóelemek illesztése, muvészet. Az alkotók szakértelme, képzelete,
játéka a kiváló minôségu alapanyagokkal ?illat-íz? remekeket szül.
Adatlap
Ár: | 1.433 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.20 |
Eddig megtekintették 61 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Possibilis Fekete tea China OP (100 g)" című hirdetést látja. (fent)