Betöltés...

Sanct Bernhard Spirulina alga kapszula (360 db)

Egyes nézetek szerint étkezés előtt fogyasztva csökkenti az étvágyat, ezáltal
alapanyaga a felkapott fogyókúrás készítményeknek. Máshol mint immunerősítő és
rákmegelőző csodaszerként tartják számon. Spirulina, a kapszulába zárt csodaalga
A 21. század egyik legegészségesebb táplálék-kiegészítőjének kikiáltott
mikroszkopikus élőlény a halak eledeléből vált űrhajóskoszttá. Spirulina névre
hallgat a 21. század egyik legegészségesebb táplálék-kiegészítőjének kikiáltott
mikroszkopikus élőlény. A Spirulina alga köznapi elnevezése ellenére a
baktériumokkal áll a legközelebbi rokonságban, a cianobaktériumok törzsébe
tartozik. Prokarióta, azaz nem rendelkeznek körülhatárolt sejtmaggal
(ellentétben az algákkal, amelyek egy- vagy többsejtűek), viszont színanyagainak
köszönhetően a növényekhez hasonlóan képes fotoszintetizálni. A Kutatók szerint
a néhány milliárd évvel ezelőtt élt rokonai lehettek az első élő szervezetek,
amelyek oxigént termeltek, tevékenységük nyomán a légkör összetétele kezdett
megváltozni, s ez megnyitotta az utat a fejlettebb létformák kialakulása felé..
A cianobaktériumok szélsőséges viszonyok között is megtelepednek hőforrásokban,
gleccsereken, fák kérgén, leveleken, homokon vagy sziklaszirteken. Egyes fajaik
gombákkal zuzmókat alkotnak, mások baktériumokban színtestekként működnek. A
Balaton túlmelegedésekor fellépő kellemetlen vízvirágzásban is nagy szerepe van
a cianobaktériumoknak. A Spirulina természetes körülménye között trópusi és
szubtrópusi magas pH-értékű állóvizek lakója Afrika, Ázsia és Dél-Amerika
tavaiban. Időszámításunk utáni pályafutása a 16. századi Azték kultúráig
vezethető vissza, ahol mindennapi élelemként fogyasztották. A spanyol felfedezők
állítása szerint a Texcoco-tóból halászott zöld algából készített sütit és
szárított chips-szet árulták mindenfelé a piacokon. Ehhez hasonló, szárított
formájú felhasználása ismeretes a Szahara sivatag körüli területekről; ahol dihé
elnevezésű algakenyérként volt közismert. Vitaminokban és ásványi anyagokban
gazdag Étrend-kiegészítőként, por és tabletta alakban az USA-ban kezdték el
forgalmazni a 80-as évektől. Hírnevének köszönhetően ma már nem természetes
élőhelyeiről szüretelik, hanem speciális farmokon, kontrolált körülmények közt
termesztik az USA-ban, Távol-Keleten és Ausztráliában. Hazai forgalmazók
termékleírásában a következő jótékony hatásokról olvashatunk: - Teljes értékű,
könnyen emészthető fehérjék - Vitalizáló és immunerősítő Antioxidáns - Csökkenti
a vérnyomást, - lassítja az érelmeszesedést - Csökkenti az éhségérzetet -
Serkenti az agyműködést - Serkenti az egészséges bélflóra kialakulását - Izületi
problémákra jótékony hatású - Cukorbetegek komplex gyógyításához ajánlott -
Javítja a bőr állapotát, fiatalságát - Ásványi anyagok, nyomelemek (kálium,
kalcium, jód, bróm, mangán, vas) - B-vitamin, C-, D-, E- és K-vitaminok -
Esszenciális zsírsavak Spirulina érdekességek A legtöbb spirulinát a halak,
hüllők és madarak fogyasztják állateledel formájában Az állatkerti flamingókat
algadiétán tartják, hogy rózsaszín árnyalatukat jobban kiemeljék Versenylovaknál
a természetes dopping szerepét tölti be A NASA űrkutatói spirulinát fogyasztanak
űrutazásuk során A spirulina alga biztosítja a legösszetettebb vitamin és
ásványi anyag forrást szervezetünk számára. Mert a spirulina alga méregtelenít,
táplál, lúgosít, feltölti szervezetedet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal. Mi ez
a csoda táplálék? A spirulina alga egy parányi, fonálszerű édesvízi alga,
növénytani jelentése, spirulina=kicsi spirál, ugyanis a mikroszkóp alatt
spirálra emlékeztet az alga külseje, henger alakú kb. 1 milliméternyi szabad
szemmel is látható sejtjei vannak. Mint alga a spirulina nem növény, mivel nincs
sejtmagja, és a növényekre jellemző sejtfala sincs, ez biztosítja a magas
felszívódást, hasznosulást. Rendkívül magas a Spirulina alga klorofill tartalma,
ami szerves anyag szintetizálásra és első élőlényként a Földön oxigén
termelésére tette képessé őket. A Spirulina alga a napfény erejét fotoszintézis
által tiszta táplálékká alakítják át. A Spirulina, mint szárított alga ismert
volt a maják és az aztékok között, segítségével erősítették és fiatalították a
testüket. Fő táplálékuk a spirulinából készített kalács volt, amelyet igen
kedveltek. Egyben kultikus készítmény is volt. Ma a spirulinát ideális éghajlati
feltételek között mesterségesen nevelik és dolgozzák fel. Tenyésztésének
központja a Hawaii szigetvilág érintetlen partjai. A hőmérséklet, a napsütéses
napok száma, valamint a kiegyenlített időjárási viszonyok egész évben
megfelelnek a termesztésnek. A Spirulina alga nedvesség hatására kolloid oldattá
válik, így az alga által tartalmazott vitál-anyagok felszívódása 90% feletti,
itt kell megemlíteni, hogy a legtöbb táplálék-kiegészítő felszívódása nem
haladja meg a 15-20%-ot. Az alga által kínált létfontosságú aminosavak magasan
felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget, olyan
összetételben, amely pontosan megfelel az emberi szervezet szükségleteinek. Az
omega-zsírsavakból a tengeri halakban található mennyiségnek a többszörösét
tartalmazza a Spirulina alga. Az alga tökéletes táplálék, a WHO szerint is
kiváló étel. Tápanyag összetétele hatékonyabb, mint bármely más ételé, növényé
vagy gabonáé. Ezek a tápanyagok és fitonutriensek a Spirulinát egy teljes
tápértékű alternatívává emelik a külön lévő vitaminokhoz képest. A Spirulinának
van a legmagasabb fehérje tartalma a természetes élelmiszerek között (100g
spirulinában 60-70g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű
disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a
szójababban). A fehérjét aminosavak alkotják. Az alapvető aminosavakat a
szervezet nem tudja előállítani, a táplálékkal kell bevinni. Benne van az összes
alapvető aminosav. A Spirulina sejtfalai nem tartalmaznak cellulózt. Ez könnyűvé
teszi az emésztését és a felszívódását. Alultáplált gyerekek és idősek esetén
hatékonyabb, mint a tejpor. A Spirulina gazdagon ellát bennünket vitaminnal.
Gazdag természetes béta karotinban. A nagy dózisú A vitamin toxikus lehet, de a
Spirulinában lévő béta karotin biztonságos, jó terápiás hatása van, ami
csökkenti a szérum koleszterint és csökkenti a rák kockázatát. Tökéletes
összetételű tápanyag a szervezet feladatainak elvégzéséhez * a leggazdagabb B-12
vitamin és B komplex forrás. A B-12 vitamin szükséges a vörös vértestek
előállításához. * vasban is gazdag, ami könnyen felszívódik a szervezetben. 10g
spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450g sóskának, avagy 320g májnak.
* koncentrált kalciumforrás. Ennek hiánya csontritkuláshoz vezethet. A
Spirulinában szintén sok magnézium van. A magnézium segíti a kalcium
felszívódást, segít szabályozni a vérnyomást. * klorofillban is gazdag, ami a jó
hatással van a vérszegénységre. A klorofill méregtelenítő, és tisztító hatású
fitonutriens. * krómtartalma, mely jelentősen javítja a szív- és érrendszer
működését, szabályozza a vércukorszintet és a zsíremésztést és a fogyókúráknál
nagyon nagy segítséget nyújt az édességfalás utáni vágy leküzdésében! *
cinktartalma, mely a szervezet egyik legfontosabb eleme. Kulcsfontosságú
szerepet tölt be a szervezet sejtjeinek védelmében, a sejtek anyagcseréjében és
vírusölő hatását tekintve nagyon jó immunerősítő anyag. A bőr szépségének
megőrzésére is sok termékben adalékként használják. * jódtartalma, mely
normalizálja a pajzsmirigy működését. * Az emberi szervezet számára szükséges
aminosavak közül 18-at tartalmaz, nyolcat ezek közül az emberi szervezet nem
képes előállítani. * Gamma-linolénsavat tartalmaz, amely többszörösen
telítetlen, egészségvédő hatással rendelkező zsírsavféleség. * Az algában
bőségesen található fucidin, egy olyan anyag, amely az emlőrák kórlefolyására
hat kedvezően. Ásványi anyagok tartalma Bár a proteinek az élet építőkockái,
nagyon sok nyomelem komoly hatással van egészségünkre és a szervezet
metabolizmusára. A spirulina esszenciális ásványi anyagokat és nyomelemeket is
tartalmaz, melyeket növekedése során nyel magába, könnyen felszívódó formában: *
Cink: (39 mg/kg) Több, mint 30 létfontosságú enzim reakciójához szükséges
ásványanyag. Kiemelkedő hatása van a mentális egészségre, a bőrtónusra, a
prosztata funkcióra és az öngyógyító képességre. * Foszfor (8,42 mg/kg) Az
emberi szervezet második legfontosabb ásványa, gyakorlatilag minden egyes
sejtben megtalálható. A kálciummal együtt hat, és fenntartja a csontsűrűséget.
Elősegíti a szénhidrátok és a B-vitaminban található niacin és riboflavin
emésztését. * Kálcium: (1,315 mg/kg) A szervezetben legbőségesebben található
anyag, különösen fontos a csontok és fogak egészségéhez, de szerepet játszik, az
izmok idegpálya átvitelében. A spirulina körülbelül annyi kálciumot tartalmaz
grammonként, mint a tej. * Kálium: (15,400 mg/kg) Az egyik legfontosabb
ásványanyag, mely szabályozza a szervezet elektrolit szintjét. Hiánya
szívbetegséget, magas vérnyomást, mellékvese kimerülést és izomsorvadást
okozhat. * Magnézium: (1,915 mg/kg) Hiánya izomgörcsöket, így
szívrendellenességet is okozhat. Elősegíti a B és C vitaminok, illetve a protein
beépülését. * Mangán: (25 mg/kg) Aktiválja az enzimrendszert, a cinkkel együtt.
Elősegíti a neurotransmitter acetylcholin működését, és a vércukor szintjének
stabilizálását. * Szelén: (0,40 ppm) Eredetileg mérgező nehézfémnek gondolták,
ma már tudják, hogy szükséges az egészséghez. Megakadályozza az öregedést, a
veszélyes oxidációt és a szabadgyökök képződését, csökkenti a rákkeltő anyagok
mérgező hatását és hatékonyabbá teszi a szívműködést. * Vas: (580 mg/kg)
Elősegíti a hemoglobin, az oxigént szállító vérpigmenteket képződését, melyek az
egészséges vörösvérsejtekben találhatók. A vashiány a leggyakoribb a szülőképes
korú nők között. Vitamin tartalma A spirulina számos vitamint is tartalmaz,
melyek minden élő szervezet számára szükségesek a metabolizmus folyamatában: *
Biotin: (0,4 mg/kg) A szénhidrát metabolizmusa során a biokémiai reakciók közben
keletkező szénmonoxidot szállítja. Co-enzimként is működik, a B-vitamin
komplexum feldolgozása során. A nyers tojásfehérje és néhány nyers hal
elpusztítja a biotint. * Cobalamin vagy B12: (2 mg/kg) Az összes vitamin közül
ezt tudja a legnehezebben megszerezni a szervezetnövényi forrásból. A spirulina
nagyon gazdag ebben a ritka vitaminban, 250%-kal többet tartalmaz, mint a
marhamáj, melyről régebben azt gondolták, hogy a leggazdagabb természetes
forrás. Egy adag spirulinával könnyedén túllépi a napi 1,5-3 milligramm ajánlott
fogyasztást. A B12 hiánya vészes vérszegénységet, az idegek degenerációját,
korai szenilitást, kövérséget és mentális betegségeket okoz, mely skizofréniával
is járhat. * Folsav: (0,5 mg/kg) Létfontosságú a a vörösvérsejtekben a megfelelő
hemoglobin képződésében. Hiánya visszamaradó növekedést, bőrpigment
betegségeket, korai őszülést okoz. * Inositol: (350 mg/kg) Életfontosságú
lipotropikus élelem, amely fenntartja a májs egészségét, és segíti a rákkeltő
méreganyagok lebontását, különösen a női hormonok feleslegét. Normalizálja a vér
koleszterinszintjét. A máj cholint, inositolt használ a lecitin előállításához.
A szervezet számára az inositol második legfontosabb vitamin, a niacin után.
Tanulmányok jelezték, hogy az inositol a biotinnal csökkenti a hajhullást. *
Niacin: (118 mg/kg) Nikotinsavként és niacinamid néven is ismerjük. Utóbbiak
alternatív formulák, a niacin a lényeges a testi egészséghez. Dr. Abram Hoffer
teljesen kigyógyított skizofrén eseteket a niacin használatával. Hatásos
koleszterinszint csökkentő. * Pyridoxin vagy B6: (3 mg/kg) Szerepet játszik a
protein lebontásában és beépülésében. Védi a szív egészségét, stabilizálja a női
hormonszinteket. Dr. Carl Pfeiffer bizonyította, hogy a B6 vitamin a cinkkel
együtt képes a skizofrénia néhány formáját gyógyítani. * Pantoténsav: (11 mg/kg)
Stressz vitamin, melyet a mellékvese használ a koleszterinnel és C-vitaminnal
együtt a kortizon és más sztereoidok előállítására, válaszként a fizikai és
mentális stresszre. Hiánya erősíti az allergia érzékenységét, a fertőzéseket és
a degeneratív betegségeket, mint az arthritis és a reuma. A fekélyeket és
hypoglycemia kialakulását is vitaminhiánnyal hozzák összefüggésbe. * Riboflavin
vagy B2: (40 mg/kg): A legáltalánosabb vitaminhiányt okozó, hályogot, látási
problémákat, vizesedő szemeket és kezelhetetlen ekcémát okoz. * Thiamine vagy
B1: (55 mg/kg) Az étkezéssel bevitt szénhidrát lebontásának co-enzime.
Fenntartja a vér glukóz szintjét. Hiánya gyengeséget, szívkárosodást, hasi
problémákat és rossz oxigénállátást, erős hiánya halált is okozhat; a kritikus
mérgezés a nem feldolgozott szénhidrát részekből keletkezik. * Tocopherol vagy
E-vitamin: (190 mg/kg) A spirulina grammonként több E-vitamint tartalmaz, mint a
tiszta búzacsira grammonként. Ez a vitamin védi a szívet és a keringés
egészségét, segíti a sejtek oxigénellátását, így is védve a szervezetet az
öregedés ellen. A kutatások bebizonyították: 1g spirulina a tápérték
tekintetében megfelel 1kg zöldségnek. Az utóbbi időkben az összes spirulina
tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott. Hosszú időn keresztül sem jár
mellékhatásokkal a fogyasztása. A mikroalgák megoldást jelenthetnek a
táplálkozásból származó pH problémára. Mind a Chlorella, mind a Spirulina
lúgosító étel, ami azt jelenti, hogy ellensúlyozza a savasító ételek hatását
segítve a testet a pH értékének lúgos irányba emelni. Ennek eredménye az erősödő
csontozat és általában véve egészségesebb anyagcsere folyamatok. A Chlorella és
a spirulina használható pH egyensúly helyreállító ételként. Természetesen a
legjobb eredményt akkor fogja valaki elérni, ha nem csupán hozzáadja ezeket a
lúgosító superfoodokat a mostani zömében savasító étrendjéhez, hanem óvakodik az
olyan dolgoktól, amik erősen elsavasítanak, mint pl. a cukros üdítőitalok.
Milyen problémákat orvosol? Az alga magas ásványianyag-, nyomelem- és
vitamintartalmuknak köszönhetően: * serkenti a sejtépítést - főleg az aminosavak
és B-vitaminok, * fokozza a regenerálódást - létfontos zsírsavak, aminosavak,
klorofill és fikocianin, * javítja a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát -
ásványok, aminosavak, klorofill, * véd a csontritkulás ellen - ásványok,
nyomelemek, * segíti a salaktalanítást, a nehézfémek kiválasztását - klorofill,
fikocianin, ásványok, nyomelemek (szelén!), * támogatja a vérképzést - ásványok,
B-vitaminok, klorofill, * mérsékeli az allergiás tüneteket - a mangán elősegíti
a tüneteket kiváltó hisztaminlebomlást, * támogatja a daganat elleni védelmet -
nyomelemek, fikocianin, klorofill, zsírsavak, * javítja a sejtanyagcserét -
klorofill, króm, szelén, zsírsavak. * alkalmas cukorbetegek komplex
gyógyítására, az inzulin függőknél csökkenthető az inzulin menynyiség. * a bél
tisztításakor, a normális bélflóra helyreállítása diszbakteriózis esetén,
krónikus bélbetegség fennállásakor * fogyókúra esetén segíti a szervezet
tisztulását a salakanyagoktól * vastartalma megelőzi a vashiányos
vérszegénységet. Mennyi idő múlva érezhető javulás? Az érezhető változás vagy
javulás kb. 3 hét után kezd érvényesülni. Kúraszerű alkalmazása minimum 2
hónapig javasolt a kívánt hatás elérése érdekében. Ez a termék, folyamatosan
(szünet nélkül) is szedhető. Ha terhes, szoptat, beteg vagy gyógyszereket szed,
kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze, fizikoterapeutája, dietetikusa vagy más
szükséges szakember véleményét! Egyetlen termékünk sem helyettesíti a
kezelőorvost és a megfelelő kezelést! Figyelem! A pajzsmirigy-túlműködésük okán
jódbevitelük csökkentésére felszólított betegek algát nagy adagban nem
fogyaszthatnak! Összetevők: spirulina por/80%/, zselatin Hatóanyagok: 1 kapszula
RDA*% spirulina por 300 mg ** *Felnőttek részére ajánlott napi beviteli
mennyiség /E.U/ ** nincs megállapított mennyiség .

Tovább
Adatlap
Ár: 7.319 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.08.02
Eddig megtekintették 50 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Sanct Bernhard Spirulina alga kapszula (360 db)
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Sanct Bernhard Spirulina alga kapszula (360 db)" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem