Sanct Bernhard Spirulina alga kapszula (360 db)
Egyes nézetek szerint étkezés előtt fogyasztva csökkenti az étvágyat, ezáltal
alapanyaga a felkapott fogyókúrás készítményeknek. Máshol mint immunerősítő és
rákmegelőző csodaszerként tartják számon. Spirulina, a kapszulába zárt csodaalga
A 21. század egyik legegészségesebb táplálék-kiegészítőjének kikiáltott
mikroszkopikus élőlény a halak eledeléből vált űrhajóskoszttá. Spirulina névre
hallgat a 21. század egyik legegészségesebb táplálék-kiegészítőjének kikiáltott
mikroszkopikus élőlény. A Spirulina alga köznapi elnevezése ellenére a
baktériumokkal áll a legközelebbi rokonságban, a cianobaktériumok törzsébe
tartozik. Prokarióta, azaz nem rendelkeznek körülhatárolt sejtmaggal
(ellentétben az algákkal, amelyek egy- vagy többsejtűek), viszont színanyagainak
köszönhetően a növényekhez hasonlóan képes fotoszintetizálni. A Kutatók szerint
a néhány milliárd évvel ezelőtt élt rokonai lehettek az első élő szervezetek,
amelyek oxigént termeltek, tevékenységük nyomán a légkör összetétele kezdett
megváltozni, s ez megnyitotta az utat a fejlettebb létformák kialakulása felé..
A cianobaktériumok szélsőséges viszonyok között is megtelepednek hőforrásokban,
gleccsereken, fák kérgén, leveleken, homokon vagy sziklaszirteken. Egyes fajaik
gombákkal zuzmókat alkotnak, mások baktériumokban színtestekként működnek. A
Balaton túlmelegedésekor fellépő kellemetlen vízvirágzásban is nagy szerepe van
a cianobaktériumoknak. A Spirulina természetes körülménye között trópusi és
szubtrópusi magas pH-értékű állóvizek lakója Afrika, Ázsia és Dél-Amerika
tavaiban. Időszámításunk utáni pályafutása a 16. századi Azték kultúráig
vezethető vissza, ahol mindennapi élelemként fogyasztották. A spanyol felfedezők
állítása szerint a Texcoco-tóból halászott zöld algából készített sütit és
szárított chips-szet árulták mindenfelé a piacokon. Ehhez hasonló, szárított
formájú felhasználása ismeretes a Szahara sivatag körüli területekről; ahol dihé
elnevezésű algakenyérként volt közismert. Vitaminokban és ásványi anyagokban
gazdag Étrend-kiegészítőként, por és tabletta alakban az USA-ban kezdték el
forgalmazni a 80-as évektől. Hírnevének köszönhetően ma már nem természetes
élőhelyeiről szüretelik, hanem speciális farmokon, kontrolált körülmények közt
termesztik az USA-ban, Távol-Keleten és Ausztráliában. Hazai forgalmazók
termékleírásában a következő jótékony hatásokról olvashatunk: - Teljes értékű,
könnyen emészthető fehérjék - Vitalizáló és immunerősítő Antioxidáns - Csökkenti
a vérnyomást, - lassítja az érelmeszesedést - Csökkenti az éhségérzetet -
Serkenti az agyműködést - Serkenti az egészséges bélflóra kialakulását - Izületi
problémákra jótékony hatású - Cukorbetegek komplex gyógyításához ajánlott -
Javítja a bőr állapotát, fiatalságát - Ásványi anyagok, nyomelemek (kálium,
kalcium, jód, bróm, mangán, vas) - B-vitamin, C-, D-, E- és K-vitaminok -
Esszenciális zsírsavak Spirulina érdekességek A legtöbb spirulinát a halak,
hüllők és madarak fogyasztják állateledel formájában Az állatkerti flamingókat
algadiétán tartják, hogy rózsaszín árnyalatukat jobban kiemeljék Versenylovaknál
a természetes dopping szerepét tölti be A NASA űrkutatói spirulinát fogyasztanak
űrutazásuk során A spirulina alga biztosítja a legösszetettebb vitamin és
ásványi anyag forrást szervezetünk számára. Mert a spirulina alga méregtelenít,
táplál, lúgosít, feltölti szervezetedet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal. Mi ez
a csoda táplálék? A spirulina alga egy parányi, fonálszerű édesvízi alga,
növénytani jelentése, spirulina=kicsi spirál, ugyanis a mikroszkóp alatt
spirálra emlékeztet az alga külseje, henger alakú kb. 1 milliméternyi szabad
szemmel is látható sejtjei vannak. Mint alga a spirulina nem növény, mivel nincs
sejtmagja, és a növényekre jellemző sejtfala sincs, ez biztosítja a magas
felszívódást, hasznosulást. Rendkívül magas a Spirulina alga klorofill tartalma,
ami szerves anyag szintetizálásra és első élőlényként a Földön oxigén
termelésére tette képessé őket. A Spirulina alga a napfény erejét fotoszintézis
által tiszta táplálékká alakítják át. A Spirulina, mint szárított alga ismert
volt a maják és az aztékok között, segítségével erősítették és fiatalították a
testüket. Fő táplálékuk a spirulinából készített kalács volt, amelyet igen
kedveltek. Egyben kultikus készítmény is volt. Ma a spirulinát ideális éghajlati
feltételek között mesterségesen nevelik és dolgozzák fel. Tenyésztésének
központja a Hawaii szigetvilág érintetlen partjai. A hőmérséklet, a napsütéses
napok száma, valamint a kiegyenlített időjárási viszonyok egész évben
megfelelnek a termesztésnek. A Spirulina alga nedvesség hatására kolloid oldattá
válik, így az alga által tartalmazott vitál-anyagok felszívódása 90% feletti,
itt kell megemlíteni, hogy a legtöbb táplálék-kiegészítő felszívódása nem
haladja meg a 15-20%-ot. Az alga által kínált létfontosságú aminosavak magasan
felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget, olyan
összetételben, amely pontosan megfelel az emberi szervezet szükségleteinek. Az
omega-zsírsavakból a tengeri halakban található mennyiségnek a többszörösét
tartalmazza a Spirulina alga. Az alga tökéletes táplálék, a WHO szerint is
kiváló étel. Tápanyag összetétele hatékonyabb, mint bármely más ételé, növényé
vagy gabonáé. Ezek a tápanyagok és fitonutriensek a Spirulinát egy teljes
tápértékű alternatívává emelik a külön lévő vitaminokhoz képest. A Spirulinának
van a legmagasabb fehérje tartalma a természetes élelmiszerek között (100g
spirulinában 60-70g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű
disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a
szójababban). A fehérjét aminosavak alkotják. Az alapvető aminosavakat a
szervezet nem tudja előállítani, a táplálékkal kell bevinni. Benne van az összes
alapvető aminosav. A Spirulina sejtfalai nem tartalmaznak cellulózt. Ez könnyűvé
teszi az emésztését és a felszívódását. Alultáplált gyerekek és idősek esetén
hatékonyabb, mint a tejpor. A Spirulina gazdagon ellát bennünket vitaminnal.
Gazdag természetes béta karotinban. A nagy dózisú A vitamin toxikus lehet, de a
Spirulinában lévő béta karotin biztonságos, jó terápiás hatása van, ami
csökkenti a szérum koleszterint és csökkenti a rák kockázatát. Tökéletes
összetételű tápanyag a szervezet feladatainak elvégzéséhez * a leggazdagabb B-12
vitamin és B komplex forrás. A B-12 vitamin szükséges a vörös vértestek
előállításához. * vasban is gazdag, ami könnyen felszívódik a szervezetben. 10g
spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450g sóskának, avagy 320g májnak.
* koncentrált kalciumforrás. Ennek hiánya csontritkuláshoz vezethet. A
Spirulinában szintén sok magnézium van. A magnézium segíti a kalcium
felszívódást, segít szabályozni a vérnyomást. * klorofillban is gazdag, ami a jó
hatással van a vérszegénységre. A klorofill méregtelenítő, és tisztító hatású
fitonutriens. * krómtartalma, mely jelentősen javítja a szív- és érrendszer
működését, szabályozza a vércukorszintet és a zsíremésztést és a fogyókúráknál
nagyon nagy segítséget nyújt az édességfalás utáni vágy leküzdésében! *
cinktartalma, mely a szervezet egyik legfontosabb eleme. Kulcsfontosságú
szerepet tölt be a szervezet sejtjeinek védelmében, a sejtek anyagcseréjében és
vírusölő hatását tekintve nagyon jó immunerősítő anyag. A bőr szépségének
megőrzésére is sok termékben adalékként használják. * jódtartalma, mely
normalizálja a pajzsmirigy működését. * Az emberi szervezet számára szükséges
aminosavak közül 18-at tartalmaz, nyolcat ezek közül az emberi szervezet nem
képes előállítani. * Gamma-linolénsavat tartalmaz, amely többszörösen
telítetlen, egészségvédő hatással rendelkező zsírsavféleség. * Az algában
bőségesen található fucidin, egy olyan anyag, amely az emlőrák kórlefolyására
hat kedvezően. Ásványi anyagok tartalma Bár a proteinek az élet építőkockái,
nagyon sok nyomelem komoly hatással van egészségünkre és a szervezet
metabolizmusára. A spirulina esszenciális ásványi anyagokat és nyomelemeket is
tartalmaz, melyeket növekedése során nyel magába, könnyen felszívódó formában: *
Cink: (39 mg/kg) Több, mint 30 létfontosságú enzim reakciójához szükséges
ásványanyag. Kiemelkedő hatása van a mentális egészségre, a bőrtónusra, a
prosztata funkcióra és az öngyógyító képességre. * Foszfor (8,42 mg/kg) Az
emberi szervezet második legfontosabb ásványa, gyakorlatilag minden egyes
sejtben megtalálható. A kálciummal együtt hat, és fenntartja a csontsűrűséget.
Elősegíti a szénhidrátok és a B-vitaminban található niacin és riboflavin
emésztését. * Kálcium: (1,315 mg/kg) A szervezetben legbőségesebben található
anyag, különösen fontos a csontok és fogak egészségéhez, de szerepet játszik, az
izmok idegpálya átvitelében. A spirulina körülbelül annyi kálciumot tartalmaz
grammonként, mint a tej. * Kálium: (15,400 mg/kg) Az egyik legfontosabb
ásványanyag, mely szabályozza a szervezet elektrolit szintjét. Hiánya
szívbetegséget, magas vérnyomást, mellékvese kimerülést és izomsorvadást
okozhat. * Magnézium: (1,915 mg/kg) Hiánya izomgörcsöket, így
szívrendellenességet is okozhat. Elősegíti a B és C vitaminok, illetve a protein
beépülését. * Mangán: (25 mg/kg) Aktiválja az enzimrendszert, a cinkkel együtt.
Elősegíti a neurotransmitter acetylcholin működését, és a vércukor szintjének
stabilizálását. * Szelén: (0,40 ppm) Eredetileg mérgező nehézfémnek gondolták,
ma már tudják, hogy szükséges az egészséghez. Megakadályozza az öregedést, a
veszélyes oxidációt és a szabadgyökök képződését, csökkenti a rákkeltő anyagok
mérgező hatását és hatékonyabbá teszi a szívműködést. * Vas: (580 mg/kg)
Elősegíti a hemoglobin, az oxigént szállító vérpigmenteket képződését, melyek az
egészséges vörösvérsejtekben találhatók. A vashiány a leggyakoribb a szülőképes
korú nők között. Vitamin tartalma A spirulina számos vitamint is tartalmaz,
melyek minden élő szervezet számára szükségesek a metabolizmus folyamatában: *
Biotin: (0,4 mg/kg) A szénhidrát metabolizmusa során a biokémiai reakciók közben
keletkező szénmonoxidot szállítja. Co-enzimként is működik, a B-vitamin
komplexum feldolgozása során. A nyers tojásfehérje és néhány nyers hal
elpusztítja a biotint. * Cobalamin vagy B12: (2 mg/kg) Az összes vitamin közül
ezt tudja a legnehezebben megszerezni a szervezetnövényi forrásból. A spirulina
nagyon gazdag ebben a ritka vitaminban, 250%-kal többet tartalmaz, mint a
marhamáj, melyről régebben azt gondolták, hogy a leggazdagabb természetes
forrás. Egy adag spirulinával könnyedén túllépi a napi 1,5-3 milligramm ajánlott
fogyasztást. A B12 hiánya vészes vérszegénységet, az idegek degenerációját,
korai szenilitást, kövérséget és mentális betegségeket okoz, mely skizofréniával
is járhat. * Folsav: (0,5 mg/kg) Létfontosságú a a vörösvérsejtekben a megfelelő
hemoglobin képződésében. Hiánya visszamaradó növekedést, bőrpigment
betegségeket, korai őszülést okoz. * Inositol: (350 mg/kg) Életfontosságú
lipotropikus élelem, amely fenntartja a májs egészségét, és segíti a rákkeltő
méreganyagok lebontását, különösen a női hormonok feleslegét. Normalizálja a vér
koleszterinszintjét. A máj cholint, inositolt használ a lecitin előállításához.
A szervezet számára az inositol második legfontosabb vitamin, a niacin után.
Tanulmányok jelezték, hogy az inositol a biotinnal csökkenti a hajhullást. *
Niacin: (118 mg/kg) Nikotinsavként és niacinamid néven is ismerjük. Utóbbiak
alternatív formulák, a niacin a lényeges a testi egészséghez. Dr. Abram Hoffer
teljesen kigyógyított skizofrén eseteket a niacin használatával. Hatásos
koleszterinszint csökkentő. * Pyridoxin vagy B6: (3 mg/kg) Szerepet játszik a
protein lebontásában és beépülésében. Védi a szív egészségét, stabilizálja a női
hormonszinteket. Dr. Carl Pfeiffer bizonyította, hogy a B6 vitamin a cinkkel
együtt képes a skizofrénia néhány formáját gyógyítani. * Pantoténsav: (11 mg/kg)
Stressz vitamin, melyet a mellékvese használ a koleszterinnel és C-vitaminnal
együtt a kortizon és más sztereoidok előállítására, válaszként a fizikai és
mentális stresszre. Hiánya erősíti az allergia érzékenységét, a fertőzéseket és
a degeneratív betegségeket, mint az arthritis és a reuma. A fekélyeket és
hypoglycemia kialakulását is vitaminhiánnyal hozzák összefüggésbe. * Riboflavin
vagy B2: (40 mg/kg): A legáltalánosabb vitaminhiányt okozó, hályogot, látási
problémákat, vizesedő szemeket és kezelhetetlen ekcémát okoz. * Thiamine vagy
B1: (55 mg/kg) Az étkezéssel bevitt szénhidrát lebontásának co-enzime.
Fenntartja a vér glukóz szintjét. Hiánya gyengeséget, szívkárosodást, hasi
problémákat és rossz oxigénállátást, erős hiánya halált is okozhat; a kritikus
mérgezés a nem feldolgozott szénhidrát részekből keletkezik. * Tocopherol vagy
E-vitamin: (190 mg/kg) A spirulina grammonként több E-vitamint tartalmaz, mint a
tiszta búzacsira grammonként. Ez a vitamin védi a szívet és a keringés
egészségét, segíti a sejtek oxigénellátását, így is védve a szervezetet az
öregedés ellen. A kutatások bebizonyították: 1g spirulina a tápérték
tekintetében megfelel 1kg zöldségnek. Az utóbbi időkben az összes spirulina
tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott. Hosszú időn keresztül sem jár
mellékhatásokkal a fogyasztása. A mikroalgák megoldást jelenthetnek a
táplálkozásból származó pH problémára. Mind a Chlorella, mind a Spirulina
lúgosító étel, ami azt jelenti, hogy ellensúlyozza a savasító ételek hatását
segítve a testet a pH értékének lúgos irányba emelni. Ennek eredménye az erősödő
csontozat és általában véve egészségesebb anyagcsere folyamatok. A Chlorella és
a spirulina használható pH egyensúly helyreállító ételként. Természetesen a
legjobb eredményt akkor fogja valaki elérni, ha nem csupán hozzáadja ezeket a
lúgosító superfoodokat a mostani zömében savasító étrendjéhez, hanem óvakodik az
olyan dolgoktól, amik erősen elsavasítanak, mint pl. a cukros üdítőitalok.
Milyen problémákat orvosol? Az alga magas ásványianyag-, nyomelem- és
vitamintartalmuknak köszönhetően: * serkenti a sejtépítést - főleg az aminosavak
és B-vitaminok, * fokozza a regenerálódást - létfontos zsírsavak, aminosavak,
klorofill és fikocianin, * javítja a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát -
ásványok, aminosavak, klorofill, * véd a csontritkulás ellen - ásványok,
nyomelemek, * segíti a salaktalanítást, a nehézfémek kiválasztását - klorofill,
fikocianin, ásványok, nyomelemek (szelén!), * támogatja a vérképzést - ásványok,
B-vitaminok, klorofill, * mérsékeli az allergiás tüneteket - a mangán elősegíti
a tüneteket kiváltó hisztaminlebomlást, * támogatja a daganat elleni védelmet -
nyomelemek, fikocianin, klorofill, zsírsavak, * javítja a sejtanyagcserét -
klorofill, króm, szelén, zsírsavak. * alkalmas cukorbetegek komplex
gyógyítására, az inzulin függőknél csökkenthető az inzulin menynyiség. * a bél
tisztításakor, a normális bélflóra helyreállítása diszbakteriózis esetén,
krónikus bélbetegség fennállásakor * fogyókúra esetén segíti a szervezet
tisztulását a salakanyagoktól * vastartalma megelőzi a vashiányos
vérszegénységet. Mennyi idő múlva érezhető javulás? Az érezhető változás vagy
javulás kb. 3 hét után kezd érvényesülni. Kúraszerű alkalmazása minimum 2
hónapig javasolt a kívánt hatás elérése érdekében. Ez a termék, folyamatosan
(szünet nélkül) is szedhető. Ha terhes, szoptat, beteg vagy gyógyszereket szed,
kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze, fizikoterapeutája, dietetikusa vagy más
szükséges szakember véleményét! Egyetlen termékünk sem helyettesíti a
kezelőorvost és a megfelelő kezelést! Figyelem! A pajzsmirigy-túlműködésük okán
jódbevitelük csökkentésére felszólított betegek algát nagy adagban nem
fogyaszthatnak! Összetevők: spirulina por/80%/, zselatin Hatóanyagok: 1 kapszula
RDA*% spirulina por 300 mg ** *Felnőttek részére ajánlott napi beviteli
mennyiség /E.U/ ** nincs megállapított mennyiség .
alapanyaga a felkapott fogyókúrás készítményeknek. Máshol mint immunerősítő és
rákmegelőző csodaszerként tartják számon. Spirulina, a kapszulába zárt csodaalga
A 21. század egyik legegészségesebb táplálék-kiegészítőjének kikiáltott
mikroszkopikus élőlény a halak eledeléből vált űrhajóskoszttá. Spirulina névre
hallgat a 21. század egyik legegészségesebb táplálék-kiegészítőjének kikiáltott
mikroszkopikus élőlény. A Spirulina alga köznapi elnevezése ellenére a
baktériumokkal áll a legközelebbi rokonságban, a cianobaktériumok törzsébe
tartozik. Prokarióta, azaz nem rendelkeznek körülhatárolt sejtmaggal
(ellentétben az algákkal, amelyek egy- vagy többsejtűek), viszont színanyagainak
köszönhetően a növényekhez hasonlóan képes fotoszintetizálni. A Kutatók szerint
a néhány milliárd évvel ezelőtt élt rokonai lehettek az első élő szervezetek,
amelyek oxigént termeltek, tevékenységük nyomán a légkör összetétele kezdett
megváltozni, s ez megnyitotta az utat a fejlettebb létformák kialakulása felé..
A cianobaktériumok szélsőséges viszonyok között is megtelepednek hőforrásokban,
gleccsereken, fák kérgén, leveleken, homokon vagy sziklaszirteken. Egyes fajaik
gombákkal zuzmókat alkotnak, mások baktériumokban színtestekként működnek. A
Balaton túlmelegedésekor fellépő kellemetlen vízvirágzásban is nagy szerepe van
a cianobaktériumoknak. A Spirulina természetes körülménye között trópusi és
szubtrópusi magas pH-értékű állóvizek lakója Afrika, Ázsia és Dél-Amerika
tavaiban. Időszámításunk utáni pályafutása a 16. századi Azték kultúráig
vezethető vissza, ahol mindennapi élelemként fogyasztották. A spanyol felfedezők
állítása szerint a Texcoco-tóból halászott zöld algából készített sütit és
szárított chips-szet árulták mindenfelé a piacokon. Ehhez hasonló, szárított
formájú felhasználása ismeretes a Szahara sivatag körüli területekről; ahol dihé
elnevezésű algakenyérként volt közismert. Vitaminokban és ásványi anyagokban
gazdag Étrend-kiegészítőként, por és tabletta alakban az USA-ban kezdték el
forgalmazni a 80-as évektől. Hírnevének köszönhetően ma már nem természetes
élőhelyeiről szüretelik, hanem speciális farmokon, kontrolált körülmények közt
termesztik az USA-ban, Távol-Keleten és Ausztráliában. Hazai forgalmazók
termékleírásában a következő jótékony hatásokról olvashatunk: - Teljes értékű,
könnyen emészthető fehérjék - Vitalizáló és immunerősítő Antioxidáns - Csökkenti
a vérnyomást, - lassítja az érelmeszesedést - Csökkenti az éhségérzetet -
Serkenti az agyműködést - Serkenti az egészséges bélflóra kialakulását - Izületi
problémákra jótékony hatású - Cukorbetegek komplex gyógyításához ajánlott -
Javítja a bőr állapotát, fiatalságát - Ásványi anyagok, nyomelemek (kálium,
kalcium, jód, bróm, mangán, vas) - B-vitamin, C-, D-, E- és K-vitaminok -
Esszenciális zsírsavak Spirulina érdekességek A legtöbb spirulinát a halak,
hüllők és madarak fogyasztják állateledel formájában Az állatkerti flamingókat
algadiétán tartják, hogy rózsaszín árnyalatukat jobban kiemeljék Versenylovaknál
a természetes dopping szerepét tölti be A NASA űrkutatói spirulinát fogyasztanak
űrutazásuk során A spirulina alga biztosítja a legösszetettebb vitamin és
ásványi anyag forrást szervezetünk számára. Mert a spirulina alga méregtelenít,
táplál, lúgosít, feltölti szervezetedet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal. Mi ez
a csoda táplálék? A spirulina alga egy parányi, fonálszerű édesvízi alga,
növénytani jelentése, spirulina=kicsi spirál, ugyanis a mikroszkóp alatt
spirálra emlékeztet az alga külseje, henger alakú kb. 1 milliméternyi szabad
szemmel is látható sejtjei vannak. Mint alga a spirulina nem növény, mivel nincs
sejtmagja, és a növényekre jellemző sejtfala sincs, ez biztosítja a magas
felszívódást, hasznosulást. Rendkívül magas a Spirulina alga klorofill tartalma,
ami szerves anyag szintetizálásra és első élőlényként a Földön oxigén
termelésére tette képessé őket. A Spirulina alga a napfény erejét fotoszintézis
által tiszta táplálékká alakítják át. A Spirulina, mint szárított alga ismert
volt a maják és az aztékok között, segítségével erősítették és fiatalították a
testüket. Fő táplálékuk a spirulinából készített kalács volt, amelyet igen
kedveltek. Egyben kultikus készítmény is volt. Ma a spirulinát ideális éghajlati
feltételek között mesterségesen nevelik és dolgozzák fel. Tenyésztésének
központja a Hawaii szigetvilág érintetlen partjai. A hőmérséklet, a napsütéses
napok száma, valamint a kiegyenlített időjárási viszonyok egész évben
megfelelnek a termesztésnek. A Spirulina alga nedvesség hatására kolloid oldattá
válik, így az alga által tartalmazott vitál-anyagok felszívódása 90% feletti,
itt kell megemlíteni, hogy a legtöbb táplálék-kiegészítő felszívódása nem
haladja meg a 15-20%-ot. Az alga által kínált létfontosságú aminosavak magasan
felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget, olyan
összetételben, amely pontosan megfelel az emberi szervezet szükségleteinek. Az
omega-zsírsavakból a tengeri halakban található mennyiségnek a többszörösét
tartalmazza a Spirulina alga. Az alga tökéletes táplálék, a WHO szerint is
kiváló étel. Tápanyag összetétele hatékonyabb, mint bármely más ételé, növényé
vagy gabonáé. Ezek a tápanyagok és fitonutriensek a Spirulinát egy teljes
tápértékű alternatívává emelik a külön lévő vitaminokhoz képest. A Spirulinának
van a legmagasabb fehérje tartalma a természetes élelmiszerek között (100g
spirulinában 60-70g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű
disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a
szójababban). A fehérjét aminosavak alkotják. Az alapvető aminosavakat a
szervezet nem tudja előállítani, a táplálékkal kell bevinni. Benne van az összes
alapvető aminosav. A Spirulina sejtfalai nem tartalmaznak cellulózt. Ez könnyűvé
teszi az emésztését és a felszívódását. Alultáplált gyerekek és idősek esetén
hatékonyabb, mint a tejpor. A Spirulina gazdagon ellát bennünket vitaminnal.
Gazdag természetes béta karotinban. A nagy dózisú A vitamin toxikus lehet, de a
Spirulinában lévő béta karotin biztonságos, jó terápiás hatása van, ami
csökkenti a szérum koleszterint és csökkenti a rák kockázatát. Tökéletes
összetételű tápanyag a szervezet feladatainak elvégzéséhez * a leggazdagabb B-12
vitamin és B komplex forrás. A B-12 vitamin szükséges a vörös vértestek
előállításához. * vasban is gazdag, ami könnyen felszívódik a szervezetben. 10g
spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450g sóskának, avagy 320g májnak.
* koncentrált kalciumforrás. Ennek hiánya csontritkuláshoz vezethet. A
Spirulinában szintén sok magnézium van. A magnézium segíti a kalcium
felszívódást, segít szabályozni a vérnyomást. * klorofillban is gazdag, ami a jó
hatással van a vérszegénységre. A klorofill méregtelenítő, és tisztító hatású
fitonutriens. * krómtartalma, mely jelentősen javítja a szív- és érrendszer
működését, szabályozza a vércukorszintet és a zsíremésztést és a fogyókúráknál
nagyon nagy segítséget nyújt az édességfalás utáni vágy leküzdésében! *
cinktartalma, mely a szervezet egyik legfontosabb eleme. Kulcsfontosságú
szerepet tölt be a szervezet sejtjeinek védelmében, a sejtek anyagcseréjében és
vírusölő hatását tekintve nagyon jó immunerősítő anyag. A bőr szépségének
megőrzésére is sok termékben adalékként használják. * jódtartalma, mely
normalizálja a pajzsmirigy működését. * Az emberi szervezet számára szükséges
aminosavak közül 18-at tartalmaz, nyolcat ezek közül az emberi szervezet nem
képes előállítani. * Gamma-linolénsavat tartalmaz, amely többszörösen
telítetlen, egészségvédő hatással rendelkező zsírsavféleség. * Az algában
bőségesen található fucidin, egy olyan anyag, amely az emlőrák kórlefolyására
hat kedvezően. Ásványi anyagok tartalma Bár a proteinek az élet építőkockái,
nagyon sok nyomelem komoly hatással van egészségünkre és a szervezet
metabolizmusára. A spirulina esszenciális ásványi anyagokat és nyomelemeket is
tartalmaz, melyeket növekedése során nyel magába, könnyen felszívódó formában: *
Cink: (39 mg/kg) Több, mint 30 létfontosságú enzim reakciójához szükséges
ásványanyag. Kiemelkedő hatása van a mentális egészségre, a bőrtónusra, a
prosztata funkcióra és az öngyógyító képességre. * Foszfor (8,42 mg/kg) Az
emberi szervezet második legfontosabb ásványa, gyakorlatilag minden egyes
sejtben megtalálható. A kálciummal együtt hat, és fenntartja a csontsűrűséget.
Elősegíti a szénhidrátok és a B-vitaminban található niacin és riboflavin
emésztését. * Kálcium: (1,315 mg/kg) A szervezetben legbőségesebben található
anyag, különösen fontos a csontok és fogak egészségéhez, de szerepet játszik, az
izmok idegpálya átvitelében. A spirulina körülbelül annyi kálciumot tartalmaz
grammonként, mint a tej. * Kálium: (15,400 mg/kg) Az egyik legfontosabb
ásványanyag, mely szabályozza a szervezet elektrolit szintjét. Hiánya
szívbetegséget, magas vérnyomást, mellékvese kimerülést és izomsorvadást
okozhat. * Magnézium: (1,915 mg/kg) Hiánya izomgörcsöket, így
szívrendellenességet is okozhat. Elősegíti a B és C vitaminok, illetve a protein
beépülését. * Mangán: (25 mg/kg) Aktiválja az enzimrendszert, a cinkkel együtt.
Elősegíti a neurotransmitter acetylcholin működését, és a vércukor szintjének
stabilizálását. * Szelén: (0,40 ppm) Eredetileg mérgező nehézfémnek gondolták,
ma már tudják, hogy szükséges az egészséghez. Megakadályozza az öregedést, a
veszélyes oxidációt és a szabadgyökök képződését, csökkenti a rákkeltő anyagok
mérgező hatását és hatékonyabbá teszi a szívműködést. * Vas: (580 mg/kg)
Elősegíti a hemoglobin, az oxigént szállító vérpigmenteket képződését, melyek az
egészséges vörösvérsejtekben találhatók. A vashiány a leggyakoribb a szülőképes
korú nők között. Vitamin tartalma A spirulina számos vitamint is tartalmaz,
melyek minden élő szervezet számára szükségesek a metabolizmus folyamatában: *
Biotin: (0,4 mg/kg) A szénhidrát metabolizmusa során a biokémiai reakciók közben
keletkező szénmonoxidot szállítja. Co-enzimként is működik, a B-vitamin
komplexum feldolgozása során. A nyers tojásfehérje és néhány nyers hal
elpusztítja a biotint. * Cobalamin vagy B12: (2 mg/kg) Az összes vitamin közül
ezt tudja a legnehezebben megszerezni a szervezetnövényi forrásból. A spirulina
nagyon gazdag ebben a ritka vitaminban, 250%-kal többet tartalmaz, mint a
marhamáj, melyről régebben azt gondolták, hogy a leggazdagabb természetes
forrás. Egy adag spirulinával könnyedén túllépi a napi 1,5-3 milligramm ajánlott
fogyasztást. A B12 hiánya vészes vérszegénységet, az idegek degenerációját,
korai szenilitást, kövérséget és mentális betegségeket okoz, mely skizofréniával
is járhat. * Folsav: (0,5 mg/kg) Létfontosságú a a vörösvérsejtekben a megfelelő
hemoglobin képződésében. Hiánya visszamaradó növekedést, bőrpigment
betegségeket, korai őszülést okoz. * Inositol: (350 mg/kg) Életfontosságú
lipotropikus élelem, amely fenntartja a májs egészségét, és segíti a rákkeltő
méreganyagok lebontását, különösen a női hormonok feleslegét. Normalizálja a vér
koleszterinszintjét. A máj cholint, inositolt használ a lecitin előállításához.
A szervezet számára az inositol második legfontosabb vitamin, a niacin után.
Tanulmányok jelezték, hogy az inositol a biotinnal csökkenti a hajhullást. *
Niacin: (118 mg/kg) Nikotinsavként és niacinamid néven is ismerjük. Utóbbiak
alternatív formulák, a niacin a lényeges a testi egészséghez. Dr. Abram Hoffer
teljesen kigyógyított skizofrén eseteket a niacin használatával. Hatásos
koleszterinszint csökkentő. * Pyridoxin vagy B6: (3 mg/kg) Szerepet játszik a
protein lebontásában és beépülésében. Védi a szív egészségét, stabilizálja a női
hormonszinteket. Dr. Carl Pfeiffer bizonyította, hogy a B6 vitamin a cinkkel
együtt képes a skizofrénia néhány formáját gyógyítani. * Pantoténsav: (11 mg/kg)
Stressz vitamin, melyet a mellékvese használ a koleszterinnel és C-vitaminnal
együtt a kortizon és más sztereoidok előállítására, válaszként a fizikai és
mentális stresszre. Hiánya erősíti az allergia érzékenységét, a fertőzéseket és
a degeneratív betegségeket, mint az arthritis és a reuma. A fekélyeket és
hypoglycemia kialakulását is vitaminhiánnyal hozzák összefüggésbe. * Riboflavin
vagy B2: (40 mg/kg): A legáltalánosabb vitaminhiányt okozó, hályogot, látási
problémákat, vizesedő szemeket és kezelhetetlen ekcémát okoz. * Thiamine vagy
B1: (55 mg/kg) Az étkezéssel bevitt szénhidrát lebontásának co-enzime.
Fenntartja a vér glukóz szintjét. Hiánya gyengeséget, szívkárosodást, hasi
problémákat és rossz oxigénállátást, erős hiánya halált is okozhat; a kritikus
mérgezés a nem feldolgozott szénhidrát részekből keletkezik. * Tocopherol vagy
E-vitamin: (190 mg/kg) A spirulina grammonként több E-vitamint tartalmaz, mint a
tiszta búzacsira grammonként. Ez a vitamin védi a szívet és a keringés
egészségét, segíti a sejtek oxigénellátását, így is védve a szervezetet az
öregedés ellen. A kutatások bebizonyították: 1g spirulina a tápérték
tekintetében megfelel 1kg zöldségnek. Az utóbbi időkben az összes spirulina
tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott. Hosszú időn keresztül sem jár
mellékhatásokkal a fogyasztása. A mikroalgák megoldást jelenthetnek a
táplálkozásból származó pH problémára. Mind a Chlorella, mind a Spirulina
lúgosító étel, ami azt jelenti, hogy ellensúlyozza a savasító ételek hatását
segítve a testet a pH értékének lúgos irányba emelni. Ennek eredménye az erősödő
csontozat és általában véve egészségesebb anyagcsere folyamatok. A Chlorella és
a spirulina használható pH egyensúly helyreállító ételként. Természetesen a
legjobb eredményt akkor fogja valaki elérni, ha nem csupán hozzáadja ezeket a
lúgosító superfoodokat a mostani zömében savasító étrendjéhez, hanem óvakodik az
olyan dolgoktól, amik erősen elsavasítanak, mint pl. a cukros üdítőitalok.
Milyen problémákat orvosol? Az alga magas ásványianyag-, nyomelem- és
vitamintartalmuknak köszönhetően: * serkenti a sejtépítést - főleg az aminosavak
és B-vitaminok, * fokozza a regenerálódást - létfontos zsírsavak, aminosavak,
klorofill és fikocianin, * javítja a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát -
ásványok, aminosavak, klorofill, * véd a csontritkulás ellen - ásványok,
nyomelemek, * segíti a salaktalanítást, a nehézfémek kiválasztását - klorofill,
fikocianin, ásványok, nyomelemek (szelén!), * támogatja a vérképzést - ásványok,
B-vitaminok, klorofill, * mérsékeli az allergiás tüneteket - a mangán elősegíti
a tüneteket kiváltó hisztaminlebomlást, * támogatja a daganat elleni védelmet -
nyomelemek, fikocianin, klorofill, zsírsavak, * javítja a sejtanyagcserét -
klorofill, króm, szelén, zsírsavak. * alkalmas cukorbetegek komplex
gyógyítására, az inzulin függőknél csökkenthető az inzulin menynyiség. * a bél
tisztításakor, a normális bélflóra helyreállítása diszbakteriózis esetén,
krónikus bélbetegség fennállásakor * fogyókúra esetén segíti a szervezet
tisztulását a salakanyagoktól * vastartalma megelőzi a vashiányos
vérszegénységet. Mennyi idő múlva érezhető javulás? Az érezhető változás vagy
javulás kb. 3 hét után kezd érvényesülni. Kúraszerű alkalmazása minimum 2
hónapig javasolt a kívánt hatás elérése érdekében. Ez a termék, folyamatosan
(szünet nélkül) is szedhető. Ha terhes, szoptat, beteg vagy gyógyszereket szed,
kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze, fizikoterapeutája, dietetikusa vagy más
szükséges szakember véleményét! Egyetlen termékünk sem helyettesíti a
kezelőorvost és a megfelelő kezelést! Figyelem! A pajzsmirigy-túlműködésük okán
jódbevitelük csökkentésére felszólított betegek algát nagy adagban nem
fogyaszthatnak! Összetevők: spirulina por/80%/, zselatin Hatóanyagok: 1 kapszula
RDA*% spirulina por 300 mg ** *Felnőttek részére ajánlott napi beviteli
mennyiség /E.U/ ** nincs megállapított mennyiség .
Adatlap
Ár: | 7.235 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2025.01.19 |
Eddig megtekintették 62 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Sanct Bernhard Spirulina alga kapszula (360 db)" című hirdetést látja. (fent)