Liofilizált málna 20 g
A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás egy tartósításra szolgáló
víztelenítő eljárás.A szárítani kívánt, vizet tartalmazó terméket (például
gyümölcsöket) először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson, nagyon lassan
felmelegítve a jéggé fagyott vizet ?eltüntetik? belőle. A víz közvetlenül a
szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotú gőzzé, a
folyadékfázis kihagyásával. A technológiai eljárás magas színvonalú és
kíméletes.Előnyei a hagyományos szárításokkal szemben:Az értékes összetevők nem
károsodnak.A vitaminok nem bomlanak le.Az ízek és aromák változatlanok
maradnak.A gyümölcs tartalma ízében és hatóanyagában is teljes mértékben
megmarad.Mivel az eljárás során nincs jelen a folyékony víz, nincs párolgás sem,
így az értékes anyagok a párolgó vízzel nem távoznak el,az így készült termékek
nem tartalmaznak hozzáadott aromát, cukrot, adalékanyagotA gyümölcsök szerkezete
megmarad a szárítás során, mivel a jég eltűnik, a kész termék ropogós, könnyen
harapható és rágható,valamint nem deformálódott, így akár ételek díszítésként is
felhasználható.A folyamat alacsony, 1-4 %-os nedvességtartalmat eredményezhet,
ezért az így készült termékek hosszú ideig, akár évekig is eltarthatók.A
liofilizált gyümölcsök rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak,
amelyek a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlenek. Erősítik az
immunrendszert, egyes biokémiai folyamatokban nélkülözhetetlen koenzimek,
fontosak az anyagcsere és idegrendszer működésében, továbbá a sav-bázis
egyensúly, valamint belső környezet állandóságának fenntartásában játszanak
fontos szerepet.Alacsony kalóriatartalmúak, így fogyókúrába is beilleszthető,
édes ízűknek köszönhetően pedig még az édesség iránti vágyat is
enyhíti.Rostokban gazdagok, amelyek amellett, hogy az emésztőrendszer megfelelő
működését, a salakanyagok kiürülését elősegítik, a vér koleszterin szintjét is
csökkenik, hozzájárulva ezzel a szívbetegségek rizikójának csökkentéséhez.
Teltségérzetet biztosítanak (megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása
mellett), így a fogyást is elősegítik.A napjainkban egyik leggyakoribb rákfajta,
a vastagbélrák kialakulásában a táplálkozásnak nagy szerepe, több vizsgálat
során is összefüggést fedeztek fel az alacsony rostbevitel és a
vastagbélrák kialakulása között. Ennek megelőzéséhez nagyban hozzájárulhatsz a
liofilizált gyümölcsök rendszeres fogyasztásával.A fagyasztva szárított
gyümölcsök koncentráltan tartalmazzák az antioxidánsokat, így jótékony hatásuk
kifejtéséhez kisebb mennyiség elfogyasztása szükséges, mint a friss
gyümölcsökből. Gondoltad volna például, hogy mindössze két teáskanál fagyasztva
szárított málnában annyi antioxidáns van, mint egy egész csésze frissben?Az
antioxidánsok közömbösítik a szervezetbe bejutó káros szabad gyököket.
Rendszeres fogyasztásukkal hozzájárulhatunk egyes betegségek, mint például
a szív és érrendszeri valamint daganatos betegségek megelőzéséhezSzemben a
szárított, aszalt, kandírozott gyümölcsökkel, a fagyasztva szárított gyümölcsök
nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Természetesen édes ízük kiválóan
alkalmazható édesítés céljából (cukor, édesítőszerek helyett) például sütemények
készítése során is.Cukorbetegek is fogyaszthatják, a napi szénhidrát mennyiségbe
beleszámolva a bevitt mennyiséget. Vegetáriánus, paleolit és egyéb diétás
étrendekbe is kiválóan beilleszthetők.Gyerekek, felnőttek, és idősebbek számára
is kiváló tápanyagforrás. Fogyaszd Te is egészséged megőrzése érdekében!
Keverd bele a reggeli müzlidbe, zabkásába, joghurtba, süteménybe, vagy fogyaszd
magában kisétkezésre. Felhasználhatod gyümölcslevesek, szószok, mártások,
turmixok, teák ízesítésére is.A hozzáadott cukortól és adalékanyagoktól mentes
Természet Áldása liofilizált epret, málnát, piros ribizlit, banánt, fekteszedret
és meggyet keresd webáruházunkban.
víztelenítő eljárás.A szárítani kívánt, vizet tartalmazó terméket (például
gyümölcsöket) először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson, nagyon lassan
felmelegítve a jéggé fagyott vizet ?eltüntetik? belőle. A víz közvetlenül a
szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotú gőzzé, a
folyadékfázis kihagyásával. A technológiai eljárás magas színvonalú és
kíméletes.Előnyei a hagyományos szárításokkal szemben:Az értékes összetevők nem
károsodnak.A vitaminok nem bomlanak le.Az ízek és aromák változatlanok
maradnak.A gyümölcs tartalma ízében és hatóanyagában is teljes mértékben
megmarad.Mivel az eljárás során nincs jelen a folyékony víz, nincs párolgás sem,
így az értékes anyagok a párolgó vízzel nem távoznak el,az így készült termékek
nem tartalmaznak hozzáadott aromát, cukrot, adalékanyagotA gyümölcsök szerkezete
megmarad a szárítás során, mivel a jég eltűnik, a kész termék ropogós, könnyen
harapható és rágható,valamint nem deformálódott, így akár ételek díszítésként is
felhasználható.A folyamat alacsony, 1-4 %-os nedvességtartalmat eredményezhet,
ezért az így készült termékek hosszú ideig, akár évekig is eltarthatók.A
liofilizált gyümölcsök rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak,
amelyek a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlenek. Erősítik az
immunrendszert, egyes biokémiai folyamatokban nélkülözhetetlen koenzimek,
fontosak az anyagcsere és idegrendszer működésében, továbbá a sav-bázis
egyensúly, valamint belső környezet állandóságának fenntartásában játszanak
fontos szerepet.Alacsony kalóriatartalmúak, így fogyókúrába is beilleszthető,
édes ízűknek köszönhetően pedig még az édesség iránti vágyat is
enyhíti.Rostokban gazdagok, amelyek amellett, hogy az emésztőrendszer megfelelő
működését, a salakanyagok kiürülését elősegítik, a vér koleszterin szintjét is
csökkenik, hozzájárulva ezzel a szívbetegségek rizikójának csökkentéséhez.
Teltségérzetet biztosítanak (megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása
mellett), így a fogyást is elősegítik.A napjainkban egyik leggyakoribb rákfajta,
a vastagbélrák kialakulásában a táplálkozásnak nagy szerepe, több vizsgálat
során is összefüggést fedeztek fel az alacsony rostbevitel és a
vastagbélrák kialakulása között. Ennek megelőzéséhez nagyban hozzájárulhatsz a
liofilizált gyümölcsök rendszeres fogyasztásával.A fagyasztva szárított
gyümölcsök koncentráltan tartalmazzák az antioxidánsokat, így jótékony hatásuk
kifejtéséhez kisebb mennyiség elfogyasztása szükséges, mint a friss
gyümölcsökből. Gondoltad volna például, hogy mindössze két teáskanál fagyasztva
szárított málnában annyi antioxidáns van, mint egy egész csésze frissben?Az
antioxidánsok közömbösítik a szervezetbe bejutó káros szabad gyököket.
Rendszeres fogyasztásukkal hozzájárulhatunk egyes betegségek, mint például
a szív és érrendszeri valamint daganatos betegségek megelőzéséhezSzemben a
szárított, aszalt, kandírozott gyümölcsökkel, a fagyasztva szárított gyümölcsök
nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Természetesen édes ízük kiválóan
alkalmazható édesítés céljából (cukor, édesítőszerek helyett) például sütemények
készítése során is.Cukorbetegek is fogyaszthatják, a napi szénhidrát mennyiségbe
beleszámolva a bevitt mennyiséget. Vegetáriánus, paleolit és egyéb diétás
étrendekbe is kiválóan beilleszthetők.Gyerekek, felnőttek, és idősebbek számára
is kiváló tápanyagforrás. Fogyaszd Te is egészséged megőrzése érdekében!
Keverd bele a reggeli müzlidbe, zabkásába, joghurtba, süteménybe, vagy fogyaszd
magában kisétkezésre. Felhasználhatod gyümölcslevesek, szószok, mártások,
turmixok, teák ízesítésére is.A hozzáadott cukortól és adalékanyagoktól mentes
Természet Áldása liofilizált epret, málnát, piros ribizlit, banánt, fekteszedret
és meggyet keresd webáruházunkban.
Adatlap
Ár: | 1.330 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.11.14 |
Eddig megtekintették 57 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Liofilizált málna 20 g" című hirdetést látja. (fent)