Csuta Szójaliszt Zsírtalan (500 g)
Finomra őrölt, pörkölt szójababból készült. Mivel glutént nem tartalmaz,
sütéskor csak részben (általában 15-25 %-ban) helyettesíthető vele a búzaliszt.
Szójababból készül, krémszínű. Erősen mogyoró, illetve dióízű, ezért célszerű
más lisztekkel keverni. Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Magas tápértéke (magas fehérje- és zsírtartalom) miatt alkalmas lábadozó betegek
étrendjének kialakításához. Töltelékekbe, húskrémekbe, édessüteményekbe ideális,
de a hagyományos töltött káposztába, töltött paprikába is kiváló. Receptek:
Szójapástétom Elkészítési idő: 20 perc Hozzávalók: (4 személyre) 5 gerezd
fokhagyma 150 g szójaliszt 5 e.k. olaj Elkészítése: Olajon éppen csak
megfonnyasztunk pár gerezd zúzott, vagy kockára vágott fokhagymát, hogy meg ne
keseredjen, fűszerezzük ízlés szerint, mondjuk ételízesítő és bors. (eddig kb.
70-80 Ft) Ekkor fél zacskó (150 g) Zsírtalan szójalisztet (kb. 65-70 Ft)
hozzákeverünk. Átkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amilyen állagúra
szeretnénk. Ha nem elég kenhető, a végén olajat öntsünk még hozzá. Ez az alap,
én így imádom. Tehetünk bele petrezselymet, paradicsompürét, stb.-stb.
Összköltség kevesebb, mint 200 Ft. Az összes ki- és bepakolással együtt kb.
negyed óra alatt varázsoltunk egy kiváló kenyérre valót. Kecskeméti ropogós
barack Hozzávalók: 50 dkg félérett sárgabarack, 1/2 dl barackpálinka, 1 db egész
tojás, 10 dkg szójaliszt, 2 evőkanál méz, csipet só, tálaláshoz 1 evőkanál
barackpálinka és ízlés szerint sárgabarackdzsem Elkészítése: A tojást habosra
verjük a barackpálinkával, majd annyi szójalisztet keverünk hozzá, amitől sűrű,
de még folyékony marad a tészta. Tíz percig hagyjuk állni. Közben a gyümölcsöt
megmossuk, letöröljük, és egészben (tehát a magjával együtt) kevés szójalisztben
megforgatjuk és a tésztába hempergetjük. Azonnal beleengedjük a 180 fokos forró
olajba, és 1-2 perc alatt piros-ropogósra megsütjük. A fölösleges olajat
lecsöpögtetjük és tálra rakjuk. A barackpálinkával hígított sárgabarackdzsemet
külön tálkában vagy mártásos csészében mellétesszük. Ki-ki belemártogatja a
saját adagját. Egyszerűen és gyorsan készíthető. Barackos sütemény Hozzávalók:
20 dkg finomliszt 5 dkg szójaliszt fél csomag sütőpor 10 dkg vaj őszibarack
vaníliás cukor 10 dkg rozsliszt csipet só 10 dkg cukor tej fahéj Elkészítés:
Keverjük össze a liszteket, adjuk hozzá a sót és a sütőport. Olvasszuk meg a
vajat, keverjük el benne a cukrot. Adjuk a liszthez. Tegyünk hozzá annyi tejet,
hogy keverhető állaga legyen. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Borítsuk be
bőségesen apróra vágott őszibarackkal(ízlés dolga a barack mennyisége), szórjuk
meg fahéjjal. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kivéve a sütőből, még
forrón szórjuk meg vaníliás cukorral. Szójaburger Hozzávalók: A sütéshez olaj 4
db hamburger buci salátalevél kígyóuborka-szeletek ketchup mustár 1 csomag
szója-granulátum 1 db zsemle 2 evőkanál szójaliszt késhegynyi hagymakrém
késhegynyi fokhagymakrém késhegynyi pirospaprika késhegynyi őrölt bors 1
teáskanál só 2 db tojás Elkészítés: A zsemlét vízben áztatjuk, jól kifacsarjuk
és összedolgozzuk a szójával, a tojásokkal, a szójaliszttel és a fűszerekkel.
Tenyér nagyságú, lapos korongokat formálunk belőle (tetszés szerint
szójalisztben is megforgathatjuk), és bő olajban mindkét oldalát kisütjük. A
bucikat kettévágjuk és belehelyezzük a burger fasírtot, ketchuppal és mustárral
megkenjük, salátalevéllel és uborkaszeletekkel tarkítjuk. Ha kívánjuk,
mikrohullámú vagy grillsütőben még egyszer összemelegíthetjük.,
sütéskor csak részben (általában 15-25 %-ban) helyettesíthető vele a búzaliszt.
Szójababból készül, krémszínű. Erősen mogyoró, illetve dióízű, ezért célszerű
más lisztekkel keverni. Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Magas tápértéke (magas fehérje- és zsírtartalom) miatt alkalmas lábadozó betegek
étrendjének kialakításához. Töltelékekbe, húskrémekbe, édessüteményekbe ideális,
de a hagyományos töltött káposztába, töltött paprikába is kiváló. Receptek:
Szójapástétom Elkészítési idő: 20 perc Hozzávalók: (4 személyre) 5 gerezd
fokhagyma 150 g szójaliszt 5 e.k. olaj Elkészítése: Olajon éppen csak
megfonnyasztunk pár gerezd zúzott, vagy kockára vágott fokhagymát, hogy meg ne
keseredjen, fűszerezzük ízlés szerint, mondjuk ételízesítő és bors. (eddig kb.
70-80 Ft) Ekkor fél zacskó (150 g) Zsírtalan szójalisztet (kb. 65-70 Ft)
hozzákeverünk. Átkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amilyen állagúra
szeretnénk. Ha nem elég kenhető, a végén olajat öntsünk még hozzá. Ez az alap,
én így imádom. Tehetünk bele petrezselymet, paradicsompürét, stb.-stb.
Összköltség kevesebb, mint 200 Ft. Az összes ki- és bepakolással együtt kb.
negyed óra alatt varázsoltunk egy kiváló kenyérre valót. Kecskeméti ropogós
barack Hozzávalók: 50 dkg félérett sárgabarack, 1/2 dl barackpálinka, 1 db egész
tojás, 10 dkg szójaliszt, 2 evőkanál méz, csipet só, tálaláshoz 1 evőkanál
barackpálinka és ízlés szerint sárgabarackdzsem Elkészítése: A tojást habosra
verjük a barackpálinkával, majd annyi szójalisztet keverünk hozzá, amitől sűrű,
de még folyékony marad a tészta. Tíz percig hagyjuk állni. Közben a gyümölcsöt
megmossuk, letöröljük, és egészben (tehát a magjával együtt) kevés szójalisztben
megforgatjuk és a tésztába hempergetjük. Azonnal beleengedjük a 180 fokos forró
olajba, és 1-2 perc alatt piros-ropogósra megsütjük. A fölösleges olajat
lecsöpögtetjük és tálra rakjuk. A barackpálinkával hígított sárgabarackdzsemet
külön tálkában vagy mártásos csészében mellétesszük. Ki-ki belemártogatja a
saját adagját. Egyszerűen és gyorsan készíthető. Barackos sütemény Hozzávalók:
20 dkg finomliszt 5 dkg szójaliszt fél csomag sütőpor 10 dkg vaj őszibarack
vaníliás cukor 10 dkg rozsliszt csipet só 10 dkg cukor tej fahéj Elkészítés:
Keverjük össze a liszteket, adjuk hozzá a sót és a sütőport. Olvasszuk meg a
vajat, keverjük el benne a cukrot. Adjuk a liszthez. Tegyünk hozzá annyi tejet,
hogy keverhető állaga legyen. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Borítsuk be
bőségesen apróra vágott őszibarackkal(ízlés dolga a barack mennyisége), szórjuk
meg fahéjjal. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kivéve a sütőből, még
forrón szórjuk meg vaníliás cukorral. Szójaburger Hozzávalók: A sütéshez olaj 4
db hamburger buci salátalevél kígyóuborka-szeletek ketchup mustár 1 csomag
szója-granulátum 1 db zsemle 2 evőkanál szójaliszt késhegynyi hagymakrém
késhegynyi fokhagymakrém késhegynyi pirospaprika késhegynyi őrölt bors 1
teáskanál só 2 db tojás Elkészítés: A zsemlét vízben áztatjuk, jól kifacsarjuk
és összedolgozzuk a szójával, a tojásokkal, a szójaliszttel és a fűszerekkel.
Tenyér nagyságú, lapos korongokat formálunk belőle (tetszés szerint
szójalisztben is megforgathatjuk), és bő olajban mindkét oldalát kisütjük. A
bucikat kettévágjuk és belehelyezzük a burger fasírtot, ketchuppal és mustárral
megkenjük, salátalevéllel és uborkaszeletekkel tarkítjuk. Ha kívánjuk,
mikrohullámú vagy grillsütőben még egyszer összemelegíthetjük.,
Adatlap
Ár: | 953 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.12.20 |
Eddig megtekintették 52 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Csuta Szójaliszt Zsírtalan (500 g)" című hirdetést látja. (fent)