Betöltés...

Csuta Szójaliszt Zsírtalan (500 g)

Finomra őrölt, pörkölt szójababból készült. Mivel glutént nem tartalmaz,
sütéskor csak részben (általában 15-25 %-ban) helyettesíthető vele a búzaliszt.
Szójababból készül, krémszínű. Erősen mogyoró, illetve dióízű, ezért célszerű
más lisztekkel keverni. Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Magas tápértéke (magas fehérje- és zsírtartalom) miatt alkalmas lábadozó betegek
étrendjének kialakításához. Töltelékekbe, húskrémekbe, édessüteményekbe ideális,
de a hagyományos töltött káposztába, töltött paprikába is kiváló. Receptek:
Szójapástétom Elkészítési idő: 20 perc Hozzávalók: (4 személyre) 5 gerezd
fokhagyma 150 g szójaliszt 5 e.k. olaj Elkészítése: Olajon éppen csak
megfonnyasztunk pár gerezd zúzott, vagy kockára vágott fokhagymát, hogy meg ne
keseredjen, fűszerezzük ízlés szerint, mondjuk ételízesítő és bors. (eddig kb.
70-80 Ft) Ekkor fél zacskó (150 g) Zsírtalan szójalisztet (kb. 65-70 Ft)
hozzákeverünk. Átkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amilyen állagúra
szeretnénk. Ha nem elég kenhető, a végén olajat öntsünk még hozzá. Ez az alap,
én így imádom. Tehetünk bele petrezselymet, paradicsompürét, stb.-stb.
Összköltség kevesebb, mint 200 Ft. Az összes ki- és bepakolással együtt kb.
negyed óra alatt varázsoltunk egy kiváló kenyérre valót. Kecskeméti ropogós
barack Hozzávalók: 50 dkg félérett sárgabarack, 1/2 dl barackpálinka, 1 db egész
tojás, 10 dkg szójaliszt, 2 evőkanál méz, csipet só, tálaláshoz 1 evőkanál
barackpálinka és ízlés szerint sárgabarackdzsem Elkészítése: A tojást habosra
verjük a barackpálinkával, majd annyi szójalisztet keverünk hozzá, amitől sűrű,
de még folyékony marad a tészta. Tíz percig hagyjuk állni. Közben a gyümölcsöt
megmossuk, letöröljük, és egészben (tehát a magjával együtt) kevés szójalisztben
megforgatjuk és a tésztába hempergetjük. Azonnal beleengedjük a 180 fokos forró
olajba, és 1-2 perc alatt piros-ropogósra megsütjük. A fölösleges olajat
lecsöpögtetjük és tálra rakjuk. A barackpálinkával hígított sárgabarackdzsemet
külön tálkában vagy mártásos csészében mellétesszük. Ki-ki belemártogatja a
saját adagját. Egyszerűen és gyorsan készíthető. Barackos sütemény Hozzávalók:
20 dkg finomliszt 5 dkg szójaliszt fél csomag sütőpor 10 dkg vaj őszibarack
vaníliás cukor 10 dkg rozsliszt csipet só 10 dkg cukor tej fahéj Elkészítés:
Keverjük össze a liszteket, adjuk hozzá a sót és a sütőport. Olvasszuk meg a
vajat, keverjük el benne a cukrot. Adjuk a liszthez. Tegyünk hozzá annyi tejet,
hogy keverhető állaga legyen. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Borítsuk be
bőségesen apróra vágott őszibarackkal(ízlés dolga a barack mennyisége), szórjuk
meg fahéjjal. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kivéve a sütőből, még
forrón szórjuk meg vaníliás cukorral. Szójaburger Hozzávalók: A sütéshez olaj 4
db hamburger buci salátalevél kígyóuborka-szeletek ketchup mustár 1 csomag
szója-granulátum 1 db zsemle 2 evőkanál szójaliszt késhegynyi hagymakrém
késhegynyi fokhagymakrém késhegynyi pirospaprika késhegynyi őrölt bors 1
teáskanál só 2 db tojás Elkészítés: A zsemlét vízben áztatjuk, jól kifacsarjuk
és összedolgozzuk a szójával, a tojásokkal, a szójaliszttel és a fűszerekkel.
Tenyér nagyságú, lapos korongokat formálunk belőle (tetszés szerint
szójalisztben is megforgathatjuk), és bő olajban mindkét oldalát kisütjük. A
bucikat kettévágjuk és belehelyezzük a burger fasírtot, ketchuppal és mustárral
megkenjük, salátalevéllel és uborkaszeletekkel tarkítjuk. Ha kívánjuk,
mikrohullámú vagy grillsütőben még egyszer összemelegíthetjük.,

Tovább
Adatlap
Ár: 953 Ft
A hirdető: Kereskedőtől
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.12.20
Eddig megtekintették 52 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Csuta Szójaliszt Zsírtalan (500 g)
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Csuta Szójaliszt Zsírtalan (500 g)" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem