
Leckers bio teljes kiőrlésű szárított kovász 30 g
Kenyér és zsemle készítéshez ajánljuk. Összetevők: 100% teljes kiőrlésű
rozsliszt Alaprecept kb.1200g rozskenyérhez: 500g rozsliszt, 250g búzaliszt, 1
tasak szárított kovász, 2 tasak száraz élesztő, ˝ Ek. nyers nádcukor, 650 ml
langyos víz, 20g só Elkészítési javaslat: Az összetevőket a víz és a só
kivételével elkeverjük, hozzáadjuk a langyos vizet és jól átgyúrjuk. A tésztát
lefedjük és kb. 20 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk a sót. Még egyszer
átgyúrjuk és további 30 percig állni hagyjuk. A tésztát egy kilisztezett formába
helyezzük és 30-40 percig harmadszor is kelni hagyjuk. Ha a tészta kb. a
kétszeresére nőtt, egyből az előmelegített sütőbe tesszük és kb.190 fokon
légkeverős sütőben vagy 220 fokon felső- alsó hőfokú sütőben kb. 50 percig
sütjük. Javaslat: Helyezzünk egy tűzálló tálban vizet a sütő aljára.
rozsliszt Alaprecept kb.1200g rozskenyérhez: 500g rozsliszt, 250g búzaliszt, 1
tasak szárított kovász, 2 tasak száraz élesztő, ˝ Ek. nyers nádcukor, 650 ml
langyos víz, 20g só Elkészítési javaslat: Az összetevőket a víz és a só
kivételével elkeverjük, hozzáadjuk a langyos vizet és jól átgyúrjuk. A tésztát
lefedjük és kb. 20 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk a sót. Még egyszer
átgyúrjuk és további 30 percig állni hagyjuk. A tésztát egy kilisztezett formába
helyezzük és 30-40 percig harmadszor is kelni hagyjuk. Ha a tészta kb. a
kétszeresére nőtt, egyből az előmelegített sütőbe tesszük és kb.190 fokon
légkeverős sütőben vagy 220 fokon felső- alsó hőfokú sütőben kb. 50 percig
sütjük. Javaslat: Helyezzünk egy tűzálló tálban vizet a sütő aljára.

Adatlap
Ár: | 638 Ft |
Feladás dátuma: | 2025.06.22 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Leckers bio teljes kiőrlésű szárított kovász 30 g" című hirdetést látja. (fent)