Betöltés...

Természet Áldása gránátalma-mangó gyümölcslé 1 L

Gránátalma- mangó gyümölcsléA gyümölcslé fő összetevője a gránátalma, mely
egyperzsa eredetű, mediterrán növény, de mára már Európa földközi-tengeri
területein és Dél-Amerika melegebb vidékein is elterjedt.Az emberi szervezetre
gyakorolt kedvező hatásai miatt, a gránátalma szuperélelmiszernek számít.
Laboratóriumi és klinikai vizsgálati eredmények sora igazolja a sok magvú, bordó
gyümölcs jótékony hatásait. Ősi mítoszok gyakori szimbolikus szereplője, az
emberiséggel egyidős vallási szertartások kelléke, és az ókori Görögország és
Egyiptom messze földön híres kertjeinek is egyik gyöngyszeme volt.Jót jóvalA
mangó jó. A gránátalma pedig még jobb (ha lehet ilyet állítani). A kettő együtt
pedig, a legjobb választás. A gránátalmával kapcsolatban, nehéz olyan dolgot
mondani, amire rendszeres fogyasztása ne lenne jó hatással. Mondjunk rá igent!
Fogyasztása kutatási eredmények szerint csökkenti az LDL (káros koleszterin)
szintet, egyúttal növeli a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben és a
vér koleszterin oxidációját is csökkenti. Igen, a koleszterinre tehát jó
hatással lehet a gránátalma ital fogyasztása.A gyümölcs magas C-vitamin
tartalmának köszönhetően segíti az emberi immunrendszer működését, gyorsítja a
sebgyógyulást, segíti a kollagén és az elasztin termelődését (az ízületek és a
bőr szerkezetében fontos). Igen, az immunrendszerre és a bőrre csodálatos
hatással van a gránátalma.A gránátalma csökkenti a vér sűrűségét, csökkenti az
érfalakra lerakódott káros pakkokat, a vér ragadósságát oldja és az öregedéssel
együtt járó vérrögképzési hajlamot is csökkenti, a szív és érrendszer védelmében
tehát határozottan igen, óriási szerepe lehet!A legújabb kutatások szerint a
gránátalma rendszeres fogyasztása segít számos rákbetegség megelőzésében, de a
már kialakult rákbetegségek kezelésében is hatékony támogatás: gránátalma annak
az ellagsavnak nevezett természetes anyagnak a leggazdagabb forrása, amely sav
meggátolja a rák kialakulását, és úgy gondolják, hogy megakadályozza a rák
mutációját is.A mangó útja a gyümölcslevünkigA mangó Dél-Ázsiából származik,
elsősorban Burmában és Indiában honos. Az ember és mangó kapcsolata nagyon régre
nyúlik vissza. A gyümölcsről szóló legelső említések egy hindu írásból
származnak az i.e. 4000 körüli időkből. Időszámításunk előtt 2000-ben pedig már
nagy méretekben termesztették a mangót. Manapság már rengeteg változata ismert.
A különlegesen finom, sárgás bélű, piros külsejű, változatos formájú és
színárnyalatú, nagy magvú gyümölcsök nemegyszer maharadzsákról, állatokról,
méretükről, termőhelyükről vagy romantikus gondolatokról kapták
nevüket.Egzotikus mangóEz a csonthéjas gyümölcs az egyik legjellegzetesebb ízű
és legfinomabb egzotikus gyümölcs a világon. Amilyen gyakran csak tehetjük
fogyasszunk belőle, mert rendkívüli zamata mellett nagyon sok A,-B-,E-,
K-vitamint és ásványi anyagokat is tartalmaz. A mangó, a gránátalmához hasonlóan
antioxidáns gyümölcs így fogyasztásával elősegíthetjük a szervezetünkben jelen
lévő káros szabad gyökök lekötését. Néhány korty gránátalma ?mangó gyümölcslével
a napi A-vitamin szükségletünket fedezni tudjuk, mivel a mangó gazdag ebben a
szemre és bőrre jótékony hatással bíró vitaminban is. A gránátalmában és a
mangóban található C-vitamin és más savas anyagok elősegítik a vas felszívódását
a szervezetünkben. Mindez azt jelenti, hogy az olyan étkezések végén, melyek
közben vastartalmú élelmiszert fogyasztottunk, egy ? két pohár gránátalma -
mangó gyümölcslé elszürcsölésével nagyobb esélyt adunk a
vasfelszívódásnak. Szerelmi bájital- nem csak szerelmeseknekAkár ezt is
mondhatnánk egy gránátalma ? mangó gyümölcsléről. Mindkét összetevő szimbóluma a
szerelemnek és a testiségnek. A mangó Ázsia egyes országaiban a szerelem
szimbóluma, sok helyen az esküvői szertartásról is elmaradhatatlan ?kellék?,
díszítés vagy szimbólum ? a gyümölcs esküvői szertartásban betöltött szerepe
ugyanis, hogy biztosítsa az ifjú párnak a bőséges gyermekáldást. A hinduk úgy
tartják, hogy Siva isten is egy mangó fa alatt ünnepelte kézfogóját Párvatival -
a ?Hegy lányával?. A gránátalmának pedig még a mangóénál is konkrétabb a
szimbolisztikája. A görög mitológia főistennője Héra, a házasság, a termékenység
és hűség megtestesítője volt, és a mítoszok szerint - e tulajdonságait a
gránátalmára is ráruházta. Aphrodité gyümölcsének is nevezik a gránátalmát, mert
elbeszélések szerint a gyönyörű istennő örvendeztette meg (a növénnyel egyébként
úgy tudjuk, a föníciaiak ajándékozták meg a karthágóiakat) a halandókat ezzel a
gyümölccsel, mely így az istennő révén az örök fiatalság és a szépség szimbóluma
is lett.Ma már a gyümölcs friss alakban hazánkban is beszerezhető. A mangófa
(Mangifera indica) a szömörcefélék (Anacardiaceae) családjába tartozik. A
mangófa önbeporzó, több fajtája létezik. Származási helyét a szakirodalom
Indiában jelöli, amelyre a botanikai neve is utal. Több mint 4000 éve
termesztik. Távoli rokona a kesudiónak és a pisztáciának. Kelet-Indiából a
buddhisták közvetítésével jutott Kelet-Ázsiába, majd Malajziába. Innen a
portugáloknak és perzsáknak köszönhető továbbterjedése. Ma már a trópusokon és a
szubtrópusi övezetekben gyakoriak a mangóerdők, régen viszont csak a
kiváltságosok birtokán volt mangóerdő. A mangó alakja tojásdad vagy vesealakú,
héja zöldes pirosas árnyalatú, de színe a sárgáig változik. Maga a gyümölcs húsa
narancssárga színű, íze és állaga az őszibarackéhoz hasonlít. A gyümölcsnek egy
darab nagyméretű, lapos magja van, amelyet rostos szőrök borítanak. A mangófa
akár húsz méterre is megnő, és az ültetéstől számított negyedik - hatodik évben
fordulnak termőre. Nagy terjedelmű gyökérrendszere mélyre hatol a talajba.
Levele fiatalon vörös, később sötétzöld, virágzata sárgás-vöröses és az
ágvégeken bugában fejlődnek. Hosszú virágzatán ezer-hatezer halvány rózsaszín
virág fejlődik. Egy ágon akár több gyümölcs is terem. Akkor ígérkezik jónak a
termés, ha meleg és száraz időszakban érhet a gyümölcs. A mérete a fajtától
függ, de szilvától a dinnyeméretig váltakozik. A mangó nagy exportőrei Közép- és
Dél Afrika, Ázsia, Latin-Amerika és Izrael.Miért jó?A mangó nem csupán kellemes
ízű vitamin- és ásványi anyag forrás, hanem enzime gyomorvédő hatású A mangó
gyümölcshúsának tápértékét nagy szénhidrát tartalma adja. Vitaminok közül
megtalálható benne az A-provitamin, B1, B2 és az E vitamin is. Ásványi
anyagokban is rendkívül gazdag, hiszen foszfort és kálciumot ugyan úgy
tartalmaz, mint nátriumot, magnéziumot vagy vasat. Béta karotin tartalma miatt
pedig kiváló káliumforrás. Rosttartalma segíti az emésztést, és a kutatások
szerint jótékony hatással van a szívre, valamint csökkenti a vér koleszterin
szintjét. A mangó 100g gyümölcshúsában 245kJ/59kcal / energia van. A gyümölcs
A-provitaminban, B1-, B2-, E-vitaminban és ásványi anyagokban, azaz foszforban
és kalciumban, nátriumban, vasban és magnéziumban gazdag. Béta karotin tartalma
miatt pedig kiváló káliumforrás.  

Tovább
Adatlap
Ár: 1.940 Ft
 
Feladás dátuma: 2025.02.08
Eddig megtekintették 130 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Természet Áldása gránátalma-mangó gyümölcslé 1 L
Lehetőségek
Megosztók

Ételek, italok rovaton belül a(z) "Természet Áldása gránátalma-mangó gyümölcslé 1 L" című hirdetést látja. (fent)



Az oldal ezen része csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem