GAL Sertéskollagén Peptidek
GAL Sertéskollagén peptidek - 300g A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy
mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és porcainkban. Az állati bőr,
csont és porc elfogyasztásával (pl csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk
sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az emésztés
során kisebb alkotóira, peptidekre, majd egy része utána aminosavakra bomlik,
így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását.
Termékünkben a kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz elő van
emésztve, hidrolizálva van. Így a felszívódása már jó és az emésztésünket sem
terheli. Ez az emésztést már alig igénylő kollagén peptid (hidrolizált kollagén)
segíti a bőr fiatalos rugalmasságának megőrzését és az ízületek megfelelő
működésétét, hajlékonyságát. A bőrre és ízületekre kifejtett hatás csak kollagén
peptidek fogyasztásával kapcsolatosan igazolt, nem előemésztett (táplálkozásból
fogyasztott) kollagén esetében nem. (Fontos megjegyezni azonban a gyomor- és
bélnyálkahártyára a táplálékból származó, nem előemésztett kollagén a jó hatású
egyes szakemberek szerint). Adagolás: Napi 10g (1 púpozott evőkanál) fogyasztása
javasolt napi 1 vagy 2 alkalommal. Íze nincsen, de enyhe szaga miatt érdemes
narancslébe, kakaóba vagy pl. tejszínes-vaníliás italba keveri, melyek remekül
elfedik azt. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tárolandó. Terméktulajdonságok - Allergénmentes -
Gluténmentes - Tojásmentes - Szójaallergén-mentes - Tejtermék- és laktózmentes -
Kén-dioxid-mentes - Cukormentes - GMO-mentes - Vegetáriánus - Vegán -
Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás - 100%-ban újrahasznosítható
csomagolás Az emlősök szervezetét felépítő fehérjék legnagyobb részét kollagén
típusú fehérjék adják, hiszen a bőr, csont, ízületek, erek, kötőszövetek és
különböző szervek jelentős részét ezek alkotják. Idáig a kollagén típusú
fehérjék 28 fajtáját azonosították, azonban a szervezetet alkotó kollagének
90%-át egyetlen típus adja, az I-es típusú kollagén fehérje. A kollagén-fehérjék
a többi fehérjétől főleg nagyságukban és aminosav-összetételükben különböznek.
Ezek szervezetünk legnagyobb méretű fehérjéi. Aminosav-összetételük pedig a
többi fehérjéétől abban különbözik, hogy glicin-tartalmuk nagyon magas (~35%),
sokkal alacsonyabb az ún. elágazó láncú aminosav-tartalmuk (BCAA: leucin,
izoleucin, valin), nem tartalmaznak triptofánt, és cisztein- és
metionin-tartalmuk is jóval alacsonyabb. Ezek óriási jelentőségéről hamarosan
szó lesz. A modern nyugati táplálkozásból szinte teljesen hiányoznak a
kollagén-fehérjék, hiszen fehérjeforrásaink nagy része színhúsokból származik,
és nem a kollagén-tartalmú állati részekből (csont, bőr, ízületek, stb.).
Persze, hisz pacalt, kocsonyát, csontlevest, körömpörköltet és hasonlókat
manapság egyre ritkábban eszünk. Nagy hiba! Mivel az állati szervezet
fehérje-tartalmának is jelentős része kollagén-fehérje, és az őseink illetve a
mai vadászó-gyűjtögető népek fehérje-bevitelének szinte teljes egésze állati
eredetű, ezért logikus, hogy a fehérje-bevitelük komoly hányada kollagén típusú
kellett hogy legyen. Őseink és a mai vadászó-gyűjtögető népek hasznosítottak
mindent az állatból, nemcsak a húsát ették meg. Ebből számomra az következik,
hogy evolúciónk során a magas kollagénfehérje-fogyasztáshoz adaptálódtunk, ez
számunkra az egészséges. Ha az elfogyasztott fehérjéknek csak csekély mennyisége
kollagén-természetű, az idegen a szervezetünk számára, és problémákat kell hogy
okozzon. A következőkben e sejtést próbálom alátámasztani. A csökkentett
kalóriabevitellel (CR = Calorie Restriction) állatokon jelentős
élethossz-növekedést és csökkent betegségkockázatot lehet elérni. Állatok esetén
ezt könnyű volt megállapítani. Egyszerűen kevesebb ételt adtak a kísérleti
állatoknak, és megnézték, hogy a kontrollcsoporthoz képest mennyivel éltek
tovább, mennyivel kevesebb betegség fordult elő. Embernél ilyen kísérletet
csinálni ugye elég problémás. Ezért ott csak különböző mutatókat tudnak
vizsgálni, amelyekből következtetéseket tudnak levonni. A CR élethosszra és
egészségre gyakorolt pozitív hatását a kutatók jelentős mértékben tulajdonítják
a CR következtében csökkenő IGF-1-, tehát az inzulinutánzó növekedési faktor-,
és a növekvő IGFBP-3-szintnek, utóbbi az IGF-1-et megkötő és káros hatásait
semlegesítő fehérje. Humán CR-vizsgálatokból 2008-ig csupán rövidtávú
kísérleteket rendeztek meg (pár hét - hónap). Ezekben rendre megállapították,
hogy embereknél is csökken az IGF-1-szint, tehát a CR hatásosnak bizonyul.
2008-ban azonban megszületett az eredménye az első olyan vizsgálatnak, ahol
hosszútávon vizsgálták a CR hatásait embereken. Itt azt vették észre, hogy a CR
embereken 3 hónapig eredményez csak csökkent IGF-1/IGFBP-3-arányt, utána az
növekedni kezd. Ugyanakkor a magas kalória-, szénhidrát-, és alacsony
fehérjebevitellel rendelkező vegán csoport IGF-1/IGFBP-3-aránya hosszútávon is
alacsony marad. A CR-csoport néhány tagját megkérték, hogy miután az
IGF-1/IGFBP-3-arányuk visszaállt az eredeti, magas értékre, úgy folytassák a
CR-diétájukat, hogy a fehérjebevitelüket a vegán csoporthoz hasonlóan alacsony
szinten tartják. Ennek hatására újra visszacsökkent az arány a kedvező szintre.
A kutatók megállapítása, hogy az állatoknál tapasztaltakkal ellentétben a CR
emberek esetében növekvő élethosszt csak akkor eredményez, ha a fehérjebevitel
is korlátozva van (~ 0,8 g/testsúly-kg), nemcsak a kalória. Egy másik, 2012-es
vizsgálatban megállapították, hogy egy ún. mTORC fehérje-komplexet erősen,
direkt módon aktiválják az ún. BCAA aminosavak, főleg a leucin. Ezek az
aminosavak a tejfehérjékben és a húsokban találhatóak csak meg nagy
mennyiségben. Az mTORC fokozott aktivitása azért akkora probléma, mert mind az
IGF-1, mind az inzulin ezen keresztül fejtik ki negatív hatásaik nagy részét. Az
mTORC aktivitását fokozza az IGF-1 és az inzulin is. Éppen ezért nem jó, ha ezek
szintje magas. A fokozott mTORC-aktivitás csökkenti az élethosszt, és fokozza a
civilizációs betegségek kockázatát. Ma már fejlesztenek is az mTORC aktivitása
gátlásának elvén alapuló rák- és szívrohamellenes gyógyszereket. A kutatók
megállapítása, hogy egy húsokat nélkülöző, zöldségeken és komplex szénhidrátokon
alapuló paleolitszerű diéta lenne a legmegfelelőbb! Megrendezésre kerültek olyan
állatkísérletek is, ahol az állatoktól megvontak egyes aminosavakat. Mind a
metionin, mind a triptofán megvonásával nőtt az állatok élethossza, holott nem
csökkentették a kalóriabevitelüket! Mindez alátámasztja a kollagén-fehérjék
túlsúlyának fontosságát. Miért is? Ahogyan a cikk elején már írtam, a
kollagén-fehérjék alig tartalmazzák a problémás aminosavakat (BCAA-k, triptofán,
metionin), míg a húsok és tejfehérjék bővelkednek bennük. A mai
vadászó-gyűjtögetők és őseink jóval több fehérjét esznek/ettek, mint 0,8
g/testsúly-kg, amit a 2008-as kutatás ajánl, és nem kivitelezhető egy szinte
csak zöldség alapú diéta sem, amit a 2012-es tanulmány ajánl. Ilyen alacsony
fehérjebevitel amúgy sem egészséges hosszútávon; az izom sorvadásához, az
immunrendszer gyengüléséhez, és akár a csontsűrűség csökkenéshez is vezethet
közvetve. A kollagén-fehérjék tehát csökkentik az mTORC aktivitását, és segítik
csökkenteni a triptofán és metionin szintet is. Mindezek jobb egészséghez és
hosszabb élethez vezetnek. Sőt, egy újabb, 2014-es kutatás már arra is enged
következtetni, hogy még az IGF-1-szint is csökkenthető a segítségével
mellékhatások nélkül, ami szintén növeli az élethosszt. Ehetünk sok fehérjét
tehát, de vigyázzunk, hogy fehérjebevitelünknek csak kb. a fele legyen színhús,
a többi pedig kollagén-típusú fehérjéket tartalmazó állati részekből származzon
(vagy kollagén-kiegészítőkből). Lássuk akkor most mire is jó a közvetlen
kollagén kiegészítés! Elöljáróban fontos tisztázni, hogy a normál étkezési
zselatint (ahogyan pl. a kocsonyát is) óriás méretű fehérjék alkotják, amelyek
alig emészthetőek. A kutatásokban kizárólag előemésztett (hidrolizált)
zselatint/kollagént használtak (többnyire italba keverhető por formájában). Ezek
kollagén peptideket, és nem egész fehérjéket tartalmaznak. A normál zselatinról
nem tudni, használ-e. Mire jók tehát a kollagén peptidek: Bőr és haj Csökkenti a
nagyobb ráncok mélységét, és megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat
segít eltünteti. Fokozza a bőr hidratáltságát és feszességét. Fokozza a bőr
kollagén- és elasztin-tartalmát, így a rugalmasságát. Növeli a bőrben mért
hemoglobinszintet, tehát javítja a mikrocirkulációt. Csökkenti az arcbőr
zsírosságát, így az akné előfordulását, súlyosságát. Vastagabb, sűrűbb hajhoz,
gyorsabb hajnövekedéshez segít. Csökkenti a szeborreát (a hajzsírosodást és a
korpásodást). Csökkenti a diffúz és férfias típusú hajhullást (férfiaknál és
nőknél is). Továbbiak: Csökkenti az ízületi fájdalmakat. Fokozza az alvás
hatékonyságát (a glicin-tartalma miatt). Fokozza a tanulási képességet, az
emlékező-, felidéző-képességet stimuláció nélkül (glicin). Fokozza a nagyagyban
az új idegsejtek termelődését (erre csak egérkísérletet végeztek). Segíti
csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer által termelt hormonok
kiegyensúlyozása által. Fokozza a perifériális keringést (fejbőr és ujjak).
Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós
szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend
kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy
egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy
kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem
gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek
kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és porcainkban. Az állati bőr,
csont és porc elfogyasztásával (pl csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk
sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az emésztés
során kisebb alkotóira, peptidekre, majd egy része utána aminosavakra bomlik,
így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását.
Termékünkben a kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz elő van
emésztve, hidrolizálva van. Így a felszívódása már jó és az emésztésünket sem
terheli. Ez az emésztést már alig igénylő kollagén peptid (hidrolizált kollagén)
segíti a bőr fiatalos rugalmasságának megőrzését és az ízületek megfelelő
működésétét, hajlékonyságát. A bőrre és ízületekre kifejtett hatás csak kollagén
peptidek fogyasztásával kapcsolatosan igazolt, nem előemésztett (táplálkozásból
fogyasztott) kollagén esetében nem. (Fontos megjegyezni azonban a gyomor- és
bélnyálkahártyára a táplálékból származó, nem előemésztett kollagén a jó hatású
egyes szakemberek szerint). Adagolás: Napi 10g (1 púpozott evőkanál) fogyasztása
javasolt napi 1 vagy 2 alkalommal. Íze nincsen, de enyhe szaga miatt érdemes
narancslébe, kakaóba vagy pl. tejszínes-vaníliás italba keveri, melyek remekül
elfedik azt. Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem
helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tárolandó. Terméktulajdonságok - Allergénmentes -
Gluténmentes - Tojásmentes - Szójaallergén-mentes - Tejtermék- és laktózmentes -
Kén-dioxid-mentes - Cukormentes - GMO-mentes - Vegetáriánus - Vegán -
Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás - 100%-ban újrahasznosítható
csomagolás Az emlősök szervezetét felépítő fehérjék legnagyobb részét kollagén
típusú fehérjék adják, hiszen a bőr, csont, ízületek, erek, kötőszövetek és
különböző szervek jelentős részét ezek alkotják. Idáig a kollagén típusú
fehérjék 28 fajtáját azonosították, azonban a szervezetet alkotó kollagének
90%-át egyetlen típus adja, az I-es típusú kollagén fehérje. A kollagén-fehérjék
a többi fehérjétől főleg nagyságukban és aminosav-összetételükben különböznek.
Ezek szervezetünk legnagyobb méretű fehérjéi. Aminosav-összetételük pedig a
többi fehérjéétől abban különbözik, hogy glicin-tartalmuk nagyon magas (~35%),
sokkal alacsonyabb az ún. elágazó láncú aminosav-tartalmuk (BCAA: leucin,
izoleucin, valin), nem tartalmaznak triptofánt, és cisztein- és
metionin-tartalmuk is jóval alacsonyabb. Ezek óriási jelentőségéről hamarosan
szó lesz. A modern nyugati táplálkozásból szinte teljesen hiányoznak a
kollagén-fehérjék, hiszen fehérjeforrásaink nagy része színhúsokból származik,
és nem a kollagén-tartalmú állati részekből (csont, bőr, ízületek, stb.).
Persze, hisz pacalt, kocsonyát, csontlevest, körömpörköltet és hasonlókat
manapság egyre ritkábban eszünk. Nagy hiba! Mivel az állati szervezet
fehérje-tartalmának is jelentős része kollagén-fehérje, és az őseink illetve a
mai vadászó-gyűjtögető népek fehérje-bevitelének szinte teljes egésze állati
eredetű, ezért logikus, hogy a fehérje-bevitelük komoly hányada kollagén típusú
kellett hogy legyen. Őseink és a mai vadászó-gyűjtögető népek hasznosítottak
mindent az állatból, nemcsak a húsát ették meg. Ebből számomra az következik,
hogy evolúciónk során a magas kollagénfehérje-fogyasztáshoz adaptálódtunk, ez
számunkra az egészséges. Ha az elfogyasztott fehérjéknek csak csekély mennyisége
kollagén-természetű, az idegen a szervezetünk számára, és problémákat kell hogy
okozzon. A következőkben e sejtést próbálom alátámasztani. A csökkentett
kalóriabevitellel (CR = Calorie Restriction) állatokon jelentős
élethossz-növekedést és csökkent betegségkockázatot lehet elérni. Állatok esetén
ezt könnyű volt megállapítani. Egyszerűen kevesebb ételt adtak a kísérleti
állatoknak, és megnézték, hogy a kontrollcsoporthoz képest mennyivel éltek
tovább, mennyivel kevesebb betegség fordult elő. Embernél ilyen kísérletet
csinálni ugye elég problémás. Ezért ott csak különböző mutatókat tudnak
vizsgálni, amelyekből következtetéseket tudnak levonni. A CR élethosszra és
egészségre gyakorolt pozitív hatását a kutatók jelentős mértékben tulajdonítják
a CR következtében csökkenő IGF-1-, tehát az inzulinutánzó növekedési faktor-,
és a növekvő IGFBP-3-szintnek, utóbbi az IGF-1-et megkötő és káros hatásait
semlegesítő fehérje. Humán CR-vizsgálatokból 2008-ig csupán rövidtávú
kísérleteket rendeztek meg (pár hét - hónap). Ezekben rendre megállapították,
hogy embereknél is csökken az IGF-1-szint, tehát a CR hatásosnak bizonyul.
2008-ban azonban megszületett az eredménye az első olyan vizsgálatnak, ahol
hosszútávon vizsgálták a CR hatásait embereken. Itt azt vették észre, hogy a CR
embereken 3 hónapig eredményez csak csökkent IGF-1/IGFBP-3-arányt, utána az
növekedni kezd. Ugyanakkor a magas kalória-, szénhidrát-, és alacsony
fehérjebevitellel rendelkező vegán csoport IGF-1/IGFBP-3-aránya hosszútávon is
alacsony marad. A CR-csoport néhány tagját megkérték, hogy miután az
IGF-1/IGFBP-3-arányuk visszaállt az eredeti, magas értékre, úgy folytassák a
CR-diétájukat, hogy a fehérjebevitelüket a vegán csoporthoz hasonlóan alacsony
szinten tartják. Ennek hatására újra visszacsökkent az arány a kedvező szintre.
A kutatók megállapítása, hogy az állatoknál tapasztaltakkal ellentétben a CR
emberek esetében növekvő élethosszt csak akkor eredményez, ha a fehérjebevitel
is korlátozva van (~ 0,8 g/testsúly-kg), nemcsak a kalória. Egy másik, 2012-es
vizsgálatban megállapították, hogy egy ún. mTORC fehérje-komplexet erősen,
direkt módon aktiválják az ún. BCAA aminosavak, főleg a leucin. Ezek az
aminosavak a tejfehérjékben és a húsokban találhatóak csak meg nagy
mennyiségben. Az mTORC fokozott aktivitása azért akkora probléma, mert mind az
IGF-1, mind az inzulin ezen keresztül fejtik ki negatív hatásaik nagy részét. Az
mTORC aktivitását fokozza az IGF-1 és az inzulin is. Éppen ezért nem jó, ha ezek
szintje magas. A fokozott mTORC-aktivitás csökkenti az élethosszt, és fokozza a
civilizációs betegségek kockázatát. Ma már fejlesztenek is az mTORC aktivitása
gátlásának elvén alapuló rák- és szívrohamellenes gyógyszereket. A kutatók
megállapítása, hogy egy húsokat nélkülöző, zöldségeken és komplex szénhidrátokon
alapuló paleolitszerű diéta lenne a legmegfelelőbb! Megrendezésre kerültek olyan
állatkísérletek is, ahol az állatoktól megvontak egyes aminosavakat. Mind a
metionin, mind a triptofán megvonásával nőtt az állatok élethossza, holott nem
csökkentették a kalóriabevitelüket! Mindez alátámasztja a kollagén-fehérjék
túlsúlyának fontosságát. Miért is? Ahogyan a cikk elején már írtam, a
kollagén-fehérjék alig tartalmazzák a problémás aminosavakat (BCAA-k, triptofán,
metionin), míg a húsok és tejfehérjék bővelkednek bennük. A mai
vadászó-gyűjtögetők és őseink jóval több fehérjét esznek/ettek, mint 0,8
g/testsúly-kg, amit a 2008-as kutatás ajánl, és nem kivitelezhető egy szinte
csak zöldség alapú diéta sem, amit a 2012-es tanulmány ajánl. Ilyen alacsony
fehérjebevitel amúgy sem egészséges hosszútávon; az izom sorvadásához, az
immunrendszer gyengüléséhez, és akár a csontsűrűség csökkenéshez is vezethet
közvetve. A kollagén-fehérjék tehát csökkentik az mTORC aktivitását, és segítik
csökkenteni a triptofán és metionin szintet is. Mindezek jobb egészséghez és
hosszabb élethez vezetnek. Sőt, egy újabb, 2014-es kutatás már arra is enged
következtetni, hogy még az IGF-1-szint is csökkenthető a segítségével
mellékhatások nélkül, ami szintén növeli az élethosszt. Ehetünk sok fehérjét
tehát, de vigyázzunk, hogy fehérjebevitelünknek csak kb. a fele legyen színhús,
a többi pedig kollagén-típusú fehérjéket tartalmazó állati részekből származzon
(vagy kollagén-kiegészítőkből). Lássuk akkor most mire is jó a közvetlen
kollagén kiegészítés! Elöljáróban fontos tisztázni, hogy a normál étkezési
zselatint (ahogyan pl. a kocsonyát is) óriás méretű fehérjék alkotják, amelyek
alig emészthetőek. A kutatásokban kizárólag előemésztett (hidrolizált)
zselatint/kollagént használtak (többnyire italba keverhető por formájában). Ezek
kollagén peptideket, és nem egész fehérjéket tartalmaznak. A normál zselatinról
nem tudni, használ-e. Mire jók tehát a kollagén peptidek: Bőr és haj Csökkenti a
nagyobb ráncok mélységét, és megállítja újabbak kialakulását, kisebb ráncokat
segít eltünteti. Fokozza a bőr hidratáltságát és feszességét. Fokozza a bőr
kollagén- és elasztin-tartalmát, így a rugalmasságát. Növeli a bőrben mért
hemoglobinszintet, tehát javítja a mikrocirkulációt. Csökkenti az arcbőr
zsírosságát, így az akné előfordulását, súlyosságát. Vastagabb, sűrűbb hajhoz,
gyorsabb hajnövekedéshez segít. Csökkenti a szeborreát (a hajzsírosodást és a
korpásodást). Csökkenti a diffúz és férfias típusú hajhullást (férfiaknál és
nőknél is). Továbbiak: Csökkenti az ízületi fájdalmakat. Fokozza az alvás
hatékonyságát (a glicin-tartalma miatt). Fokozza a tanulási képességet, az
emlékező-, felidéző-képességet stimuláció nélkül (glicin). Fokozza a nagyagyban
az új idegsejtek termelődését (erre csak egérkísérletet végeztek). Segíti
csökkenteni az étvágyat az emésztőrendszer által termelt hormonok
kiegyensúlyozása által. Fokozza a perifériális keringést (fejbőr és ujjak).
Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós
szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend
kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy
egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy
kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem
gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek
kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.
Adatlap
Ár: | 4.460 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Állapota: | Új |
Termék: | Egyéb felszerelés |
Feladás dátuma: | 2024.12.10 |
Eddig megtekintették 15 alkalommal |
A hirdető adatai
Állattartáshoz rovaton belül a(z) "GAL Sertéskollagén Peptidek" című hirdetést látja. (fent)