GAL Halolaj 250ml
GAL Halolaj, 3475 mg Omega-3 / evőkanál Nem átalakított, természetes formában
tartalmazza az ember számára megfelelő EPA és DHA nevű ?3 zsírsavakat és 4 féle
tokoferolt (E-vitamin) is, hogy a lehető legstabilabb legyen. Enyhe hal íze van
csak, amit szinte teljesen elfed a citromolaj, így nem kell többé tucatnyi
kapszulát lenyelnünk. 1 evőkanálnyi kb. 15 db halolaj-kapszulának felel meg!
Halolajat és természetes tokoferolokat tartalmazó étrend-kiegészítő. Tiszta és
stabil, teljes spektrumú ?3-zsírsav forrás. Összhangban a természettel. A termék
jól hasznosuló, természetes formájában (és nem a mesterségesen átalakított
etil-észterek formájában) tartalmazza az ?3-zsírsavak teljes spektrumát,
méghozzá koncentráltan, természetes tokoferolokkal (E-vitamin) együtt. Mindent
úgy, ahogyan azok teljes értékű táplálékainkban is vannak. Magas természetes
tokoferol-tartalmának és a (kámformentes) rozmaring-kivonatnak köszönhetően a
termék igazán stabil, így biztonsággal alkalmazható nagy dózisú EPA és DHA
bevitel megvalósítására is. Az íze is kellemesen enyhe, köszönhetően a
stabilitásának, a hozzáadott természetes citromolajnak és a minőségi halolajnak.
Adagolás: Napi 1 evőkanál (~10ml) étkezéskor, akár salátára/pirítósra is,
illetve ahogy jól esik. Gyermekeknek testsúlyarányosan. Az alga és az állati
eredetű omega-3 a leghasznosabb az ember számára. A növényi omega-3 (ALA)
amellett, hogy csekély mértékben tud átalakulni a hasznos EPA és DHA formára,
csökkenti egy dihomo-gamma-linolénsav nevű szintén gyulladáscsökkentő hatású
hasznos zsírsav kialakulását a szervezetünkben. Ennek a szintén fontos
zsírsavnak a termelődését a túlzott omega-6 zsírsav fogyasztás is csökkenti,
ezért különösen fontos, hogy ne növényi omega-3 források fogyasztásával
kompenzáljuk a magas omega-6 zsírsav fogyasztásunkat, mert mindkettő csökkenti
ennek a fontos gyulladáscsökkentő hatású zsírsavnak a szintjét a
szervezetünkben. Az EPA és DHA ezzel szemben nem csökkenti, sőt. Az EPA és DHA
bevitel nagyobb részét érdemes tisztított halolajat tartalmazó
étrend-kiegészítőkből fedezni és csak kisebb részét tengeri halak és herkentyűk
fogyasztásából, mert a vizeink ma már nagyon szennyezettek. Az egységnyi EPA és
DHA zsírsavra jutó legalacsonyabb szennyezőanyag bevitel így érhető el.
Termékünk fejlesztésekor a fő szempontjaink a következők voltak: A leghatásosabb
omega-3 zsírsavakat (EPA, DPA és DHA) a természetben megtalálható ún.
triglicerid formában tartalmazza és ne etil-észterek formájában. Ezen
hatóanyagok nagy mennyiségét képesek legyünk a szervezetünkbe juttatni a lehető
legkevesebb szennyező-anyag kíséretében. Legyen minél gazdaságosabb, ha ahhoz
nem kell kompromisszumot kötni a hatásosság és tisztaság kárára. Legyen nagyon
stabil, kiküszöbölve a bomlékony omega-3 zsírsavak oxidációját, mind a
szervezetben, mind a tárolás során. Mindezek figyelembevételével a tisztított
halolaj mellett döntöttünk, amelyet nagy mennyiségű természetes
tokoferol-keverékkel (közismertebb nevén E-vitamin-komplex-szel) és
kámfor-mentes rozmaring-kivonattal stabilizáltunk. A lágyzselatin kapszulás
termékek nem gazdaságosak és a megfelelő hatást csak sok kapszula lenyelésével
lehet elérni, ezért mi a kanalas formát választottuk. Enyhe ízéről a hozzáadott
természetes citromolajjal gondoskodtunk. Termékünk literje kevesebb
szennyezőanyagot tartalmaz, mint egyetlen átlagos szardínia konzerv! A napi
adagja (kb. 10ml) pedig kb 1/100 annyit, miközben kb. 5x annyi omega-3 zsírsavat
tartalmaz, mint egy adag szardínia vagy lazac. Azaz egységnyi omega-3 zsírsavhoz
kevesebb, mint századannyi szennyezőanyag kíséretében tudunk hozzájutni, mintha
halakat fogyasztanánk. Lehetetlen felsorolni a halolaj fogyasztásnak, azaz a
megfelelő omega-3/6 arány és a magas EPA, DPA és DHA zsírsavak fogyasztásának
előnyeit. A kutatások által eddig talált legfontosabb előnyei röviden: Agy és
idegrendszer: Csökkenti a depressziót, agressziót, ingerlékenységet és rossz
hangulatot. Segíti a tanulási folyamatokat és fejleszti az intelligenciát,
növeli az agytömeget, fejleszti az agyat, különösen, ha már terhesség alatt és
gyermekkorban is megfelelő a bevitel. Szív- és érrendszer: Segít megtartani az
erek rugalmasságát, szabályozza a szívritmust és koleszterinszintet. Csökkenti a
trombózis, stroke és infarktus kockázatát, ahogyan a triglicerid szintet és
vérnyomást is karban tartja. Egyéb: Segít megelőzni a fejlődő macula
degenerációt (AMD), száraz szem-szindrómát és jó hatású a szem hajszálereire.
Erős gyulladáscsökkentő hatásánál fogva hatásosnak találták reumás ízületi
gyulladásra is. A bőr és haj egészségét, fényét segít megtartani. A magas EPA és
DHA vér-szintű emberekben lassabban rövidül a DNS-lánc végeit védő telomer, ami
jelenleg a várható élethossz legpontosabb mutatója. Halolajunk nem tenyésztett,
vadon élő, kistestű halaktól származik (illetve a Q10 lazacolaj, pedig lazacból,
ami lehet tenyésztett lazac is, vadon élő is illetve ezek keveréke is lehet). Az
alapanyagot, a tisztított halolajat és a lazacolaj-keveréket is Németországból
vesszük a német és EU-piac egyik megbízható és jelentős szereplőjétől, azonban
ez nem azt jelenti, hogy a német vizekből származna. A német partner változó
forrásokból importálja a halolajakat, attól függően, hogy a szigorú tisztasági
és minőségi előírásaiknak mikor, melyek felelnek meg a legjobban. Tehát a
tényleges származási hely változó. De nem is az számít, hogy honnan van, hanem a
minőség. Számunkra csak ez számít, azaz mindig a legjobb minőségű halolajat
választjuk, figyelembe véve a legkedvezőbb EPA+DPA+DHA-értékeket. Tehát ami a
legtisztább, és aminek a hatóanyagtartalma is magas. A másik fontos szempont,
hogy mindig triglicerid-forma legyen. Ez a természetes és hatásos forma, az
etil-észter forma, nem természetes, és kevésbé hatásos, sőt! A legtöbb kapszulás
halolaj sajnos etil-észter-alapanyagú, és ez az üveges változatoknál sem ritka.
Halolajunk tisztasága példaértékű, a halolajakra jellemző szennyezőanyagok
mennyisége detektálható mérték alatt van, egyszersmind minden esetben jóval az
EU határérték alatt. (Például a higany és egyéb nehézfémek mennyisége a századát
sem éri el az EU-határértékeknek, és az egyéb toxikus anyagok, mint
növényvédőszer-maradványok és hasonló vizekre jellemző szennyezőanyagok
mennyisége is tizede vagy még alacsonyabb, mint ami az EU-szabvány szerint
biztonságos.) A termék TOTOX-értéke is nagyon alacsony, 8 körül mozog. Az
omega-3 és omega-6 zsírsavak a szervezetünk megfelelő működéséhez
nélkülözhetetlenek, ugyanis az EPA és DHA nevű omega-3 zsírsavakból gyulladást
csökkentő hatású hormon szerű anyagok termelődnek a szervezetünk minden
sejtjében, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredő egyik omega-6
zsírsavból (arakidonsav) gyulladást fokozó hatásúak. A leggyakoribb (ún.
civilizációs) betegségek többsége pedig a magas általános gyulladásszint miatt
alakulnak ki, amely magát az öregedést is fokozza. Az ember genetikailag 1:1
arányhoz közeli omega-3/6 zsírsavarányra van ?tervezve?. Őseink zsírsavaránya
1:1-hez közeli volt, ahogy a ma élő nagyon egészséges népcsoportoké is. Sajnos a
mai kevés sósvízi hal fogyasztása és a magas omega-6 tartalmú növényi olajok és
takarmányozott állatok zsírjának túlfogyasztása miatt ez az arány jelentősen
eltolódott az omega-6 irányába (1:8 ? 1:32). Ez az eltolódás számos betegség
oka. A megfelelő arány helyreállításához a legjobb megoldás, ha jelentősen
csökkentjük az omega-6-ban dús élelmiszerek fogyasztását, rendszeresen szedünk
EPA- és DHA-tartalmú tiszta étrendkiegészítőket, valamint hetente többször
fogyasztunk sósvízi halakat és herkentyűket. Az algaolaj kivételével az omega-3
tartalmú növényi olajok nem megfelőek, mert azokban nem EPA és DHA, hanem
alfa-linolénsav (ALA) van omega-3 gyanánt. Ez azonban nem, vagy csak alig alakul
át az emberi szervezetben hasznos EPA és DHA zsírsavakra. Felhívás: Az
étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás
szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését
szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb
táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy
kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem
gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek
kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk. Forrásirodalom
Examine.com Liou et al.: Decreasing Linoleic Acid with Constant ?-Linolenic Acid
in Dietary Fats Increases (n-3) Eicosapentaenoic Acid in Plasma Phospholipids in
Healthy Men. J Nutr. 2007 Apr;137(4):945-52. Liou et al.: Dietary linoleic acid
has no effect on arachidonic acid, but increases n-6 eicosadienoic acid, and
lowers dihomo-gamma-linolenic and eicosapentaenoic acid in plasma of adult men.
Epub 2009 Apr 8. Wang et al. n-3 Fatty acids from fish or fish-oil supplements,
but not alpha-linolenic acid, benefit cardiovascular disease outcomes in
primary- and secondary-prevention studies: a systematic review. AJCN 2006
Jul;84(1):5-17. Schwab et al.: Effects of hempseed and flaxseed oils on the
profile of serum lipids, serum total and lipoprotein lipid concentrations and
haemostatic factors. Eur J Nut
tartalmazza az ember számára megfelelő EPA és DHA nevű ?3 zsírsavakat és 4 féle
tokoferolt (E-vitamin) is, hogy a lehető legstabilabb legyen. Enyhe hal íze van
csak, amit szinte teljesen elfed a citromolaj, így nem kell többé tucatnyi
kapszulát lenyelnünk. 1 evőkanálnyi kb. 15 db halolaj-kapszulának felel meg!
Halolajat és természetes tokoferolokat tartalmazó étrend-kiegészítő. Tiszta és
stabil, teljes spektrumú ?3-zsírsav forrás. Összhangban a természettel. A termék
jól hasznosuló, természetes formájában (és nem a mesterségesen átalakított
etil-észterek formájában) tartalmazza az ?3-zsírsavak teljes spektrumát,
méghozzá koncentráltan, természetes tokoferolokkal (E-vitamin) együtt. Mindent
úgy, ahogyan azok teljes értékű táplálékainkban is vannak. Magas természetes
tokoferol-tartalmának és a (kámformentes) rozmaring-kivonatnak köszönhetően a
termék igazán stabil, így biztonsággal alkalmazható nagy dózisú EPA és DHA
bevitel megvalósítására is. Az íze is kellemesen enyhe, köszönhetően a
stabilitásának, a hozzáadott természetes citromolajnak és a minőségi halolajnak.
Adagolás: Napi 1 evőkanál (~10ml) étkezéskor, akár salátára/pirítósra is,
illetve ahogy jól esik. Gyermekeknek testsúlyarányosan. Az alga és az állati
eredetű omega-3 a leghasznosabb az ember számára. A növényi omega-3 (ALA)
amellett, hogy csekély mértékben tud átalakulni a hasznos EPA és DHA formára,
csökkenti egy dihomo-gamma-linolénsav nevű szintén gyulladáscsökkentő hatású
hasznos zsírsav kialakulását a szervezetünkben. Ennek a szintén fontos
zsírsavnak a termelődését a túlzott omega-6 zsírsav fogyasztás is csökkenti,
ezért különösen fontos, hogy ne növényi omega-3 források fogyasztásával
kompenzáljuk a magas omega-6 zsírsav fogyasztásunkat, mert mindkettő csökkenti
ennek a fontos gyulladáscsökkentő hatású zsírsavnak a szintjét a
szervezetünkben. Az EPA és DHA ezzel szemben nem csökkenti, sőt. Az EPA és DHA
bevitel nagyobb részét érdemes tisztított halolajat tartalmazó
étrend-kiegészítőkből fedezni és csak kisebb részét tengeri halak és herkentyűk
fogyasztásából, mert a vizeink ma már nagyon szennyezettek. Az egységnyi EPA és
DHA zsírsavra jutó legalacsonyabb szennyezőanyag bevitel így érhető el.
Termékünk fejlesztésekor a fő szempontjaink a következők voltak: A leghatásosabb
omega-3 zsírsavakat (EPA, DPA és DHA) a természetben megtalálható ún.
triglicerid formában tartalmazza és ne etil-észterek formájában. Ezen
hatóanyagok nagy mennyiségét képesek legyünk a szervezetünkbe juttatni a lehető
legkevesebb szennyező-anyag kíséretében. Legyen minél gazdaságosabb, ha ahhoz
nem kell kompromisszumot kötni a hatásosság és tisztaság kárára. Legyen nagyon
stabil, kiküszöbölve a bomlékony omega-3 zsírsavak oxidációját, mind a
szervezetben, mind a tárolás során. Mindezek figyelembevételével a tisztított
halolaj mellett döntöttünk, amelyet nagy mennyiségű természetes
tokoferol-keverékkel (közismertebb nevén E-vitamin-komplex-szel) és
kámfor-mentes rozmaring-kivonattal stabilizáltunk. A lágyzselatin kapszulás
termékek nem gazdaságosak és a megfelelő hatást csak sok kapszula lenyelésével
lehet elérni, ezért mi a kanalas formát választottuk. Enyhe ízéről a hozzáadott
természetes citromolajjal gondoskodtunk. Termékünk literje kevesebb
szennyezőanyagot tartalmaz, mint egyetlen átlagos szardínia konzerv! A napi
adagja (kb. 10ml) pedig kb 1/100 annyit, miközben kb. 5x annyi omega-3 zsírsavat
tartalmaz, mint egy adag szardínia vagy lazac. Azaz egységnyi omega-3 zsírsavhoz
kevesebb, mint századannyi szennyezőanyag kíséretében tudunk hozzájutni, mintha
halakat fogyasztanánk. Lehetetlen felsorolni a halolaj fogyasztásnak, azaz a
megfelelő omega-3/6 arány és a magas EPA, DPA és DHA zsírsavak fogyasztásának
előnyeit. A kutatások által eddig talált legfontosabb előnyei röviden: Agy és
idegrendszer: Csökkenti a depressziót, agressziót, ingerlékenységet és rossz
hangulatot. Segíti a tanulási folyamatokat és fejleszti az intelligenciát,
növeli az agytömeget, fejleszti az agyat, különösen, ha már terhesség alatt és
gyermekkorban is megfelelő a bevitel. Szív- és érrendszer: Segít megtartani az
erek rugalmasságát, szabályozza a szívritmust és koleszterinszintet. Csökkenti a
trombózis, stroke és infarktus kockázatát, ahogyan a triglicerid szintet és
vérnyomást is karban tartja. Egyéb: Segít megelőzni a fejlődő macula
degenerációt (AMD), száraz szem-szindrómát és jó hatású a szem hajszálereire.
Erős gyulladáscsökkentő hatásánál fogva hatásosnak találták reumás ízületi
gyulladásra is. A bőr és haj egészségét, fényét segít megtartani. A magas EPA és
DHA vér-szintű emberekben lassabban rövidül a DNS-lánc végeit védő telomer, ami
jelenleg a várható élethossz legpontosabb mutatója. Halolajunk nem tenyésztett,
vadon élő, kistestű halaktól származik (illetve a Q10 lazacolaj, pedig lazacból,
ami lehet tenyésztett lazac is, vadon élő is illetve ezek keveréke is lehet). Az
alapanyagot, a tisztított halolajat és a lazacolaj-keveréket is Németországból
vesszük a német és EU-piac egyik megbízható és jelentős szereplőjétől, azonban
ez nem azt jelenti, hogy a német vizekből származna. A német partner változó
forrásokból importálja a halolajakat, attól függően, hogy a szigorú tisztasági
és minőségi előírásaiknak mikor, melyek felelnek meg a legjobban. Tehát a
tényleges származási hely változó. De nem is az számít, hogy honnan van, hanem a
minőség. Számunkra csak ez számít, azaz mindig a legjobb minőségű halolajat
választjuk, figyelembe véve a legkedvezőbb EPA+DPA+DHA-értékeket. Tehát ami a
legtisztább, és aminek a hatóanyagtartalma is magas. A másik fontos szempont,
hogy mindig triglicerid-forma legyen. Ez a természetes és hatásos forma, az
etil-észter forma, nem természetes, és kevésbé hatásos, sőt! A legtöbb kapszulás
halolaj sajnos etil-észter-alapanyagú, és ez az üveges változatoknál sem ritka.
Halolajunk tisztasága példaértékű, a halolajakra jellemző szennyezőanyagok
mennyisége detektálható mérték alatt van, egyszersmind minden esetben jóval az
EU határérték alatt. (Például a higany és egyéb nehézfémek mennyisége a századát
sem éri el az EU-határértékeknek, és az egyéb toxikus anyagok, mint
növényvédőszer-maradványok és hasonló vizekre jellemző szennyezőanyagok
mennyisége is tizede vagy még alacsonyabb, mint ami az EU-szabvány szerint
biztonságos.) A termék TOTOX-értéke is nagyon alacsony, 8 körül mozog. Az
omega-3 és omega-6 zsírsavak a szervezetünk megfelelő működéséhez
nélkülözhetetlenek, ugyanis az EPA és DHA nevű omega-3 zsírsavakból gyulladást
csökkentő hatású hormon szerű anyagok termelődnek a szervezetünk minden
sejtjében, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredő egyik omega-6
zsírsavból (arakidonsav) gyulladást fokozó hatásúak. A leggyakoribb (ún.
civilizációs) betegségek többsége pedig a magas általános gyulladásszint miatt
alakulnak ki, amely magát az öregedést is fokozza. Az ember genetikailag 1:1
arányhoz közeli omega-3/6 zsírsavarányra van ?tervezve?. Őseink zsírsavaránya
1:1-hez közeli volt, ahogy a ma élő nagyon egészséges népcsoportoké is. Sajnos a
mai kevés sósvízi hal fogyasztása és a magas omega-6 tartalmú növényi olajok és
takarmányozott állatok zsírjának túlfogyasztása miatt ez az arány jelentősen
eltolódott az omega-6 irányába (1:8 ? 1:32). Ez az eltolódás számos betegség
oka. A megfelelő arány helyreállításához a legjobb megoldás, ha jelentősen
csökkentjük az omega-6-ban dús élelmiszerek fogyasztását, rendszeresen szedünk
EPA- és DHA-tartalmú tiszta étrendkiegészítőket, valamint hetente többször
fogyasztunk sósvízi halakat és herkentyűket. Az algaolaj kivételével az omega-3
tartalmú növényi olajok nem megfelőek, mert azokban nem EPA és DHA, hanem
alfa-linolénsav (ALA) van omega-3 gyanánt. Ez azonban nem, vagy csak alig alakul
át az emberi szervezetben hasznos EPA és DHA zsírsavakra. Felhívás: Az
étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás
szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését
szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb
táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy
kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem
gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek
kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi
kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló
37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági
versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló
írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján,
összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek
bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának
törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink
megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel
megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony
hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk. Forrásirodalom
Examine.com Liou et al.: Decreasing Linoleic Acid with Constant ?-Linolenic Acid
in Dietary Fats Increases (n-3) Eicosapentaenoic Acid in Plasma Phospholipids in
Healthy Men. J Nutr. 2007 Apr;137(4):945-52. Liou et al.: Dietary linoleic acid
has no effect on arachidonic acid, but increases n-6 eicosadienoic acid, and
lowers dihomo-gamma-linolenic and eicosapentaenoic acid in plasma of adult men.
Epub 2009 Apr 8. Wang et al. n-3 Fatty acids from fish or fish-oil supplements,
but not alpha-linolenic acid, benefit cardiovascular disease outcomes in
primary- and secondary-prevention studies: a systematic review. AJCN 2006
Jul;84(1):5-17. Schwab et al.: Effects of hempseed and flaxseed oils on the
profile of serum lipids, serum total and lipoprotein lipid concentrations and
haemostatic factors. Eur J Nut
Adatlap
Ár: | 6.990 Ft |
A hirdető: | Kereskedőtől |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Állapota: | Új |
Termékek: | Vitaminok - Testépítő szerek |
Feladás dátuma: | 2024.11.30 |
Eddig megtekintették 0 alkalommal |
A hirdető adatai
Kondi felszerelések rovaton belül a(z) "GAL Halolaj 250ml" című hirdetést látja. (fent)