Rapunzel bioSnacky Csíráztató kezdő készlet (üvegedény + 4-f
A csomag tartalma: 1 db csíráztató üvegedény fedéllel és 4 csomag csíramag (1 db
lucerna, 1 db mungóbab, 1 db retek, 1 db fitness-magkeverék) Allergének:
nyomokban glutént tartalmazó gabonát és mustármagot tartalmazhat. Az edény
anyaga: környezetbarát üveg és polypropilén fedél, ami kadmium-, formaldehid- és
biszfenolmentes! Könnyen tisztítható, mosogatógépben is elmosható. Csíráztatás
menete: Áztatás: A csíráztatandó magokat az üvegbe tesszük, vízzel alaposan
átmossuk. A szűrőt rácsavarjuk az üvegre és a kívánt ideig (6-12 óra) áztatjuk.
Csíráztatás: Az üveget tetővel együtt lefordítjuk, hogy a víz kifolyjon, majd a
csíráztató üveget világos, de közvetlen napfénytől védett helyre állítjuk. A
magokat rendszeresen (naponta) vízzel mossuk át. A csíráztatás ideális
hőmérséklete 18-22 °C. Fogyasztás: A csírák alapos öblítés után egyből
fogyaszthatóak. Hűtőszekrényben 2-3 napig tárolhatóak. Tisztítás: A
csíráztatásnál a higiénia nagyon fontos, ezért használat után mindig gondosan ki
kell tisztítani a csíráztató eszközöket. Leghatékonyabban gyümölcsecettel és egy
puha kefével ajánlott. Az eszköz mosogatógépben való tisztítása után tiszta
vízzel átöblítendő. Tippek: - A friss csírák sok vitamint, ásványi anyagot és
nyomelemet tartalmazó ételek és sokféleképp felhasználhatóak. Kenyérre, wrap-ba
tekerve, vagy meleg ételekhez, müzlibe, smoothie-ba is fogyasztható. - A magból
kikelt csíra térfogata akár 15-szörösére nőhet, ezért elég egyszerre egy kis
mennyiséget az üvegben csíráztatni, hogy minden szemnek elegendő levegő és hely
maradjon. - A megmosott és lecsöpögtetett csírák tárolásához használjunk üveg
vagy kerámia edényt, melyet béleljünk ki papírtörlővel, ami a megmaradt
nedvességet felszívja. A tárolóedény fedelét zárjuk le szorosan, hogy a
levegőáramlást ne korlátozzuk. - Némely csírafajtán bolyhos gyökerek jelenhetnek
meg. Ezeket a kis fehér gyökerecskéket néha összekeverik a penésszel. Végezzünk
szagtesztet: a penész dohos szagot áraszt, a mag pedig fajtától függően friss
vagy kifejezetten erős illatú. - Nyálkás magvak, mint zsázsa és rukkola és a
búzafű nem alkalmasak az üvegben való csíráztatásra. Ehhez használjunk
csíráztató tálat.
lucerna, 1 db mungóbab, 1 db retek, 1 db fitness-magkeverék) Allergének:
nyomokban glutént tartalmazó gabonát és mustármagot tartalmazhat. Az edény
anyaga: környezetbarát üveg és polypropilén fedél, ami kadmium-, formaldehid- és
biszfenolmentes! Könnyen tisztítható, mosogatógépben is elmosható. Csíráztatás
menete: Áztatás: A csíráztatandó magokat az üvegbe tesszük, vízzel alaposan
átmossuk. A szűrőt rácsavarjuk az üvegre és a kívánt ideig (6-12 óra) áztatjuk.
Csíráztatás: Az üveget tetővel együtt lefordítjuk, hogy a víz kifolyjon, majd a
csíráztató üveget világos, de közvetlen napfénytől védett helyre állítjuk. A
magokat rendszeresen (naponta) vízzel mossuk át. A csíráztatás ideális
hőmérséklete 18-22 °C. Fogyasztás: A csírák alapos öblítés után egyből
fogyaszthatóak. Hűtőszekrényben 2-3 napig tárolhatóak. Tisztítás: A
csíráztatásnál a higiénia nagyon fontos, ezért használat után mindig gondosan ki
kell tisztítani a csíráztató eszközöket. Leghatékonyabban gyümölcsecettel és egy
puha kefével ajánlott. Az eszköz mosogatógépben való tisztítása után tiszta
vízzel átöblítendő. Tippek: - A friss csírák sok vitamint, ásványi anyagot és
nyomelemet tartalmazó ételek és sokféleképp felhasználhatóak. Kenyérre, wrap-ba
tekerve, vagy meleg ételekhez, müzlibe, smoothie-ba is fogyasztható. - A magból
kikelt csíra térfogata akár 15-szörösére nőhet, ezért elég egyszerre egy kis
mennyiséget az üvegben csíráztatni, hogy minden szemnek elegendő levegő és hely
maradjon. - A megmosott és lecsöpögtetett csírák tárolásához használjunk üveg
vagy kerámia edényt, melyet béleljünk ki papírtörlővel, ami a megmaradt
nedvességet felszívja. A tárolóedény fedelét zárjuk le szorosan, hogy a
levegőáramlást ne korlátozzuk. - Némely csírafajtán bolyhos gyökerek jelenhetnek
meg. Ezeket a kis fehér gyökerecskéket néha összekeverik a penésszel. Végezzünk
szagtesztet: a penész dohos szagot áraszt, a mag pedig fajtától függően friss
vagy kifejezetten erős illatú. - Nyálkás magvak, mint zsázsa és rukkola és a
búzafű nem alkalmasak az üvegben való csíráztatásra. Ehhez használjunk
csíráztató tálat.
Adatlap
Ár: | 5.799 Ft |
Feladás dátuma: | 2024.12.04 |
Eddig megtekintették 9 alkalommal |
A hirdető adatai
Ételek, italok rovaton belül a(z) "Rapunzel bioSnacky Csíráztató kezdő készlet (üvegedény + 4-f" című hirdetést látja. (fent)