Betöltés...

Rubin Eszter - Hisztaminintolerancia szakácskönyv

A Hisztaminintolerancia szakácskönyv az első magyar nyelven megjelenő, alacsony
hisztamintartalmú recepteket tartalmazó receptgyűjtemény. A csodás fotókkal
illusztrált kötet az író, gasztronómus Rubin Eszter ? mint
hisztaminintoleranciában érintett ? saját tapasztalatain alapul. A kötet nemcsak
hisztaminintoleranciában, de összetett táplálékallergiában érintetteknek is
óriási segítséget nyújt. Minden recepthez Kulcsár Angéla funkcionális
táplálkozási szakértő írt tudományos alapokon nyugvó kommentárt. A
Hisztaminintolerancia szakácskönyv nemcsak azoknak szól, akik már tudják, hogy
érintettek, de azoknak is, akiknek életében valaha jelentkezett vörösbortól,
csokoládétól, paradicsomtól, erjesztett ételektől vagy tartósítószerektől
(például szulfitoktól), akár gyógyszerektől (például szaliciláttól, aszpirintől)
orrdugulás, tüsszögés, fulladás, szapora pulzus, csalánkiütés, bélrendszeri
panaszok, vagy régóta megmagyarázhatatlan tünetektől szenvednek, de az
egészségügyi vizsgálatok sokszor mégis negatív eredményt mutatnak. Az alacsony
hisztamintartalmú diéta az egyéni eltérések változatossága miatt nem egy olyan
egzaktul meghatározható rendszer, mint például a gluténmentes vagy a
laktózmentes étrend, ezért a receptek ötleteket adnak az életmód- és
szemléletváltáshoz. A hisztaminintolerancia azonban csak a jéghegy csúcsa, amely
mögött általában valamilyen gyulladásos folyamat áll, ezért a könyvben szereplő
ételek nem tartalmaznak gyulladáskeltő anyagokat: glutént, szóját, kukoricát,
tejet, tejterméket, hüvelyeseket, cukrot, édesítőszereket, egy kivétellel olajos
magvakat, és többnyire alacsony fruktóztartalmúak. Alapvető szempont, hogy
hosszú távon nem a hisztamintól kell megszabadulni, hanem a gyökérokok
feltárásával, gyulladáscsökkentő étrenddel, és bélregeneráló terápiával a
szervezetünket kell alkalmassá tenni arra, hogy a hisztamint újra képes legyen
lebontani. ?Hiánypótló ez a kötet, mivel nagyon sok ember küzd
hisztaminintoleranciával anélkül, hogy tudna róla. Akik viszont már sejtik, hogy
tüneteik hátterében ez állhat, gyakran magukra vannak hagyva, hiszen tüneteiket
saját maguk vagy a környezetük is sokszor pszichés problémának gondolják, és nem
ismerik fel, hogy tüneteiknek fizikai oka is lehet. A hisztaminproblémák okainak
kezelésével teljesen tünetmentessé tehetjük állapotunkat. A könyvben szereplő
receptek kitűnő segítséget jelentenek abban, hogy elkerüljük a felesleges
hisztamin felhalmozódását. Kulcsár Angéla funkcionális táplálkozási szakértő
RUBIN ESZTER író, gasztronómus az ELTE Társadalomtudományi Karán diplomázott,
majd művészeti iskolát végzett és enteriőrtervezőként dolgozott, később
cukrászképesítést szerzett. Fordulatos életpályája és személyes tragédiák is
közrejátszottak korábban megjelent regényeinek témaválasztásában.
Gasztronómiával gazdagon átszőtt első két kötete: Barhesz (2012), Bagel (2016).
A Barheszből monodráma is készült, melyet Csákányi Eszter adott elő. A Jaffa
Kiadónál 2019-ben megjelent utolsó kötete a nagy sikerű Árnyékkert.

Tovább
Adatlap
Ár: 3.750 Ft
Könyvkereső: EGYÉB
 
Feladás dátuma: 2024.05.02
Eddig megtekintették 17 alkalommal
A hirdető adatai
Tovább

Rubin Eszter - Hisztaminintolerancia szakácskönyv
Lehetőségek
Megosztók

Könyv kereső rovaton belül a(z) "Rubin Eszter - Hisztaminintolerancia szakácskönyv" című hirdetést látja. (fent)